Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Pres capitis, значи презентација на бебчето со главата надолу, таква му е позицијата.
    Не го читајте др.Гугл:D

Viveki, CareTee, 0ли and 3 others like this.
  2. Luminary

Luminary Форумски идол

Девојки имате ли болки во горниот дел од грбот/под рамената?
    31 недела сум, повремено ми се јавуваат како грчеви.
    Се обидувам со истегнување, масажа, но ништо нема ефект. Едноставно од никаде ќе почне да боли, и потоа може само да си исчезне.
    Се мислам да не ми е од тежината на градите, па ме притиска на некој нерв.
    Помислив и на лажните контракции, но не би требало да траат толку долго претпоставувам (пример цел час), и да се толку болни.
    Што би можело да е?
    Пијам магнезиум, не знам друго што би можела да направам.

3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Како си сега срц?

Bubish26 likes this.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Како нова :^):rofl: бев да ја однесам малаата во градинка, пешки си пешачам, еве ме сега дома дојдов, ни болка, ни ништо. Чудо хаха

*Milicka*, Viveki, CareTee and 6 others like this.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Uste malku ... Teloto ti praka signali.... Ke bide vo brzo mila :l:

Bubish26 likes this.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Moeto bebe e dosta mirno me faka panika, mrda ama ne kako sto znae. Denes ke se javam da zakazam pregled. Misla mi e kako e. Od 10 april go nemam videno i pisman se pravam sto ja otvoriv papkata so dokumentite pred doktorot so namera da mu gi pokazam rezultatite od brisevite i mi go vide ehoto od stip. Aaaa skoro si gledana nema da te gledam. I me isprati doma.
    E sega ako treba ke lazam nesto ama ke me vidi :wasntme: i ima pominato mesec od posledno eho nema da se buni :). Po negovo ednas vo mesec dena e poveke od dovolno.
    Ok postuvam ama na kraj od bremenost jas smetam deka pocesto treba da ja prati situacijata radi mojot gestaciski ne od druga pricina. Da se pravi proverka kako e plodovata voda.

*Milicka* and Viveki like this.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Може набрзина ќе завршиш работа :P:l:

Bubish26 likes this.
  8. Only1

Only1 Популарен член

Девојки што смеам да пиам за болки во грло? И имам многу низок притисок немам воопшто енергија само ми се лежи не ми се станува од кревет.

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се си е во ред само речи дека не го осеќаш и ќе те прими одмаа. И мене на мисла ми беше нели оти и вода на граница и така ме оставија без прегледи.. ама ајдеее нема кај да бега за брзо

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Kaj mene na poslednoto eho vo stip mi rece doktorkata deka se e vo red i plodova goda i postelka i plus mi napravi kratko ctg zosto i kazav deka ke si dojdam srbija kaj mazot deka sakam tamu da se poragam, pa sakase da vidi dali mi e bezbedno patuvanjeto. Ako bev 34 nedela. I plus deka gestaciski dijabet. I isproveri se ubavo. Makedonija bas na krajot dosta zacesteno pregleduvaat i toa mi fali iskrena da bidam. Ova ovde vaka neizvesno ne mi se dopaga.

*Milicka* likes this.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Така знае жолчка да боли, паталец сум јас, првата бременост имав напади на жолчка страшни од кои на итна си звршував со инфузии против болки, една ноќ и на патолошка си прележав. Провири си на ехо кај интернист ако си во можност. Мене на пр ми реагираше ако јадев благо, едниот јак напад ми беше од грав, види дали ти реагира ако јадиш, мрсно, пржено, тесто, благо.

Luminary likes this.
  12. jelo

jelo Популарен член

Иако веќе бебчево мое има 8 месеци :inlove: понекогаш ја отварам темава да си се потсетам на еден од најубавите периоди..:) инаку исто осеќав и јас, си правев филмови да не е жолчка, па да не нешто друго не е во ред, бев дури и на доктор и се сеќавам ми кажа матичната дека може да е притиснат некој нерв па да осеќам така на тоа место болка. Траеше и кај мене понекогаш и со часови, особено затоа што одев на работа и седев 8 часа пред компјутер. Уживај мама :l: секако ако ти е мисла нека те виде доктор.

Luminary likes this.
  13. CareTee

CareTee Популарен член

Бебуш е свртена, смени позиција што ми е пречудно, навикната цело време на позиција со ноџиња надолу и првата бременост и ова до сега. Сега е наместена хоризонтално и како бутка и со ноџиња и со рачиња во исто време, се тегне мислам ќе ми го растргне стомакот.:D Доста активна е периодов што ме радува.:inlove: Помирна сум вака кога си ја осеќам. За две недели на преглед едвај чекам да видам колку пораснала, а па тек едвај чекам да ја видам и да се породам. Многу му се радувам на периодов што следи колку и да е напорен и плус со тодлер дома.:l:

Со лесно на сите што ви иде термин, ве чекаме со убави вести!(fingers)

14. Viveki

Viveki Истакнат член

Мене па две недели, може и повеќе ме боли плешката од левата страна, кога ќе мефати како да ме пече и цела рака ми се кочи од болка. Мм ќе ме измасира малце и ме пушта и така секој ден :(

15. Luminary

Luminary Форумски идол

Ви благодарам на мислењата девојки. :l:
    Ќе пратам баш да видам дали од некоја храна ми се случува, а и за 10тина дена сум на преглед па секако ќе си прашам.
    Можно е да ми е од благо, обично внимавам ама вчера ептен си се опуштив, плус и сладолед пред спиење. :tmi:

Viveki, lackygirl and *Milicka* like this.
  16. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Malku glupo prasanje ama.... Dali od orgazam moze nesto da se sluci? :$ cudni sonovi me budat vo posledno vreme :whew:

*Milicka* likes this.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

не може, напротив, здрав е. Дава само лажни контракции ама тие се секако корисни.

18. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Дали стврднувањата на стомакот во 28ма недела се нормални? Последнава недела ги осетив.. 2-3 пати во денот.
    Тоа се лажни контракции..... некоја положба на бебето...или?

19. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Vo koja smisla korisni? 17 nedela sum. :wasntme:

20. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Ќе јадеш ама здрава храна. Јас со првото почнав со голема килажа ама само 3 кг стаив. Јадев кога ми се јадеше ама исфрлив скроз бело брашно и шеќер. Значи за доручек житарки или чиа со овошје. Ужина касни зеленчук ( јас јадев варен зеленчук со соја, домат салата, или апетисани) ручек ми беше манџа скоро секој ден, или риба и компир, нудли со зеленчук. Вечера тоа што ќе останеше од ручекот или голема салата краставици.домати кромид маслинки. Значи не е во тоа колку јадеш него што јадеш. Бидејќи бев зависна од благо правев бомбици од урми, мелени јатки, какао. Мислев односно цел ми беше до 12 кг мах ама само ,3 имав качено. Не ми се веруваше. Со лесно. Јес да оваа бременост сум катастрофа уште немам мн качено ама се осеќам голем стомак имам и не пазам на храна ама почнувам од утре се зареков :D

lackygirl, Carolin. and rikimiki like this.