@ pleza4e, mazot mi raboti skoro po cel den, ne mu e lesna rabotata i go zalam navistina, mnogu raboti, ovoj mesec otsustvuva i raboti nadvor od gradot i jas tie denovi sum skroz sama so deteto, no stoo da pravime nekoj mora da raboti, samo od ljubov ne se zivee Inaku toj nikogas ne mi e rekol, do den denes deka doma ne e cisto, jadenje nema koga si dojde od rab. Ili pak da me tera da pravam nesto, naprotiv toj saka da mi pomogne Okolu domasnite obvrski i mn.pati mi vika gledaj go ti deteto, a drugoto ostavi, koga ke dojdam jas od rab.ke go zavrsam , ama toa znam deka ne moze da se desi zatoa sto ednostavno nema vreme mm da go sraboti i taka sakala nejkela mora jas da go zavrsam. Zdravje neka e samo, ne se zalam, toa e sto e, dodeka bea kaj nas moite super mi bese, mnogu mnogu mi pomagaa, ama imaat rab.sega i oni i mora sama da sum, sto da pravime... inaku naogjam vreme i da se sredam, ne se zalam, so mm ete koga ke spieme ke se poguskame, pomiluvame Ako se saka se se moze haha Taka e mila moja, toa e zivotot
Jas imam kupeno od Sara Fashion, 400 den mislam bese NBB gradnik, pamucen kvaliteten, go vrijam i nego na 90 stepeni so dolen ves. Inaku zemav i po 250 den od obicna prodavnica za dolna obleka, dva i mi se raspadnaa tie, ne mozam sega da gi nosam, mi iskacaat bradavicite od niv, nekako se rasirija vo sredinata
Луѓе ве молам ако некој знае да ми каже се исплашив многу. Сега кога отидов во вц приметив дека малку имам блед кафеав исцедок на гакичките. Се избришав со палома имаше малку така а вториот пат кога се избришав како да го снема веќе ? Што може да е тоа ? Многу ми е страв ?
Плодот се зацрврстува за матката...се случува да капне по малку кафенкасто или розевкасто во оваа фаза. Често е и се појавува кај голем број девојки. Легни си и одмарај, напи се магнезиум а и б комплекс ако си се уплашила. Утре можеш да го посетиш и гинекологот можеби ќе ти даде терапија за поддржување на плодот. Секоја втора девојка скоро ја прима и не е ништо страшно. Важно остани смирена.
@kallias ќе ти пишам во лп да не ја гушиме темава, инаκу ни мене не ми паѓаат паρите од небо, маж ми на 2 места ρаботи отκаκо јас останав тρудна и ме избρκаа, ама сепаκ тоа не го спρечува да помага Инаκу заκлучив деκа бебево саκа цρтани сеκој пат на нивните песничκи мρда во мешето κаκо лудо па почнав да гледам и цρтани за да биде ρадосно
bravo zA tebe bas me izraduva , mnogu ubavo sto mnogu brzo i lesno si prosla, taka treba,, da e ziva i zdrava tamara, da se cuvate, i miluvate,,,pozdrav do tebe i batkoto golem mnogu da ja cuva...
здраво феминки бремена сум 13та недела но имам чести болки во долниот лев дела на стомакот дали е тоа вообичаено?
Дoкoлку не се мн јaки и се издржувa-нoрмaлнo е. И јaс ги имaв истите и нa пoчетoкoт a тек сегa Oдмaрaј пoвеќе и згoлеми дoзa мaгнезиум ќе ти пoмoгне
Феминки, ајде и од мене нешто, пред недела дена забележав розовкаст исцедокиодма на болница, таму сите ме знаат,4ти пат бремена Ме задржаа 3 дена, терапија прогестерон и дабростон, таман искористив и го одбив синко, фала богу во ред помина тоа, се навикнавме сега не бара веке цице, првата ноќ заедно после 5 разделени беше тешка за двајцата, само плечеше ама помина. Јас претежно одмарам, подуена сум ко балон, патам од несоница.... но во глобала сум ок и радосна,што е најважно, во очекување со прекрасен исход, бебуш за нова година!
Мешиња да ве прашам нешто како се депилирате во бременоста? Јас цел живот дома сама со машинка си се поминувам, ама сега веќе почна тешко да ми станува дали дека ми расте мешкото па не сум толку еластична или од топлово сега ми е мака На козметичари ми е шубе да одам еднаш имам отидено и цела се исфрлив плус ми испукаа капилари и сега ЧАРЕ??
Последниот пат маж ми ме депилираше ама се нервирам многу време фаќа, страв му е и полека полека а јас сум си научена сама брзински и ме фаќа сафра вака...сестра немам а на друг не би дала да ме депилира
Тој полека полека, подобро од никако. Јас за вториот пораѓај зошто знаев дека со закажан царски ќе биде недела пред краен термин, сред лето, на плажа не одев, си ги средував само нозете а тој дел се чував за депилација пред породување за да ми е тазе. И така обрастена, што ми се случи, мислев ми пукна водењакот и одам на болница, лажна тревога ама срамој си кркав такада најдобро е да не се наруши континуитетот, зошто со бременоствосекој момент може да треба на преглед нели...
Arno vi vika ALISA nemojte da cistite so tie smdi na sretsva. Podobro pominete so voda od kolku da primate od tie teski mirisi. Ke cistite pak,neka napreduva prvin bremenosta.
Ее ее и јас тоа сакав да Ве прашам ама ми беше незгодно Еее и јас сакав да Ве прашам тоа ама ми беше незгодно јас по природа сум плава и ич не сум влакнеста и мн малку влакна имам на нозете а и на интимата и се бричам и тоа на 2 мес зошто и бавно ми растат, никогаш се немам депилирано...и пред месеципол се бричев и немав проблем арно ама вчера да се бричам кога мешето ми смета машала вој месец мн ми порасна и така слепечката кај фатам нз се мислам за понатаму што ќе правам ?
Депилацијата кај мене на слепо Нозете не се проблем, со депилатор си ги поминувам, ама интимата никако да си ја видам џабе огледалце џабе се. Јас се бричам на неколку дена по принципот кај фатам, фатам. дур има влакненца на бикчето вадам. На неколку дена уствари еднаш неделно пред преглед и уште еднаш во текот на неделата. И јас треба да одам со договорен царски, ама од кај знаеш не ми се крка срам. Ај да седам дома ако ме фатат болки или ми пукне водењак, ќе се средам прво па ќе одам во болница. Ама јас дома не сум прибрана, работа, автобуси, гости си терам, пазарења. Најбитно документите и книшката за во болница се секогаш со мене, а торбицата ќе ми ја донесат нахнадно. Секогаш пазам бикчето да е ново и да го користам само за интимата.
Попладнево се јавив во козметички салон за да прашам за депилација, и на моето прашање дали користат чист восок за една употреба госпоѓата се увреди и почна да ми се дере дека ако сум била трудна не сум била болна, толку жени и доаѓале на неа сега јас сум се правела паметна ....Бог да чува.... а што отчекуваше дека ке дозволам да ме чепне со восок со кој депилирала 100 жени претходно?? Очигледно дека ќе заборавам на помислата за одење на депилација на козметичар Па макар и да би морала секој трет ден да се поминувам со бикче