Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

леле маживе треба и нив да ги мислиме :) исто ми беше на неколку пати јас со некпи чудни сензации а притоа размислувам дал да му кажам пошто може и него да треба да го расвестувам па ке си легнев и се ке пројдеше :) Во однос на железо и хгб мене само тотхема ми помогна а за урината сиг ке ти кажат да повториш уриникултура или ке се водат спрема таа што си ја направила пошто знае некогаш да на обична излезе дека имаш бакт а на уринокултура неѓа ништо за другите параметри незнам

Sofi.ja likes this.
  2. *malenavolena*87

исцедокот после вагиналетата ти е од неа пробај да ја ставаш пред спиење или бар 1 саат да мируваш по ставање
    инаку да баш се грди јас фала богу оваа бременост ја истерав без ниедна вагиналета :) ама затоа 2 пати амоксиклав пиев

3. *malenavolena*87

Со лесно генерацијо :*

Bubish26 likes this.
  4. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Morning meskovci, jas odsabajle so nekoj blagi menstualni bolki, nemam sekavanje, dali i so prvoto vaka mi bilo 37+5 sum, nekako i strav me faka

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Фала ви женски на сите, баш ќе пишам после преглед дали има некоја промена.
    @sencuk не знам искрено каде, на нет не можам да најдам опции какво имаат и каде, едино ми излезе Ореов Лад имаат мени, топ би било заради децата, оти се 7-8 дечиња ама на врнежливо време паѓа таа опција.

*Milicka* and mal.ecka like this.
  6. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Навечер ја ставам, но чудно ми беше оти не очекував ист жолт исцедок да е, дури и повеќе од тоа што имав. Имам еднаш користено Канестен, знам дека од првото апче го снема исцедокот.
    Се надевам ќе се подобри во следните денови.
    Фала ти:)

*malenavolena*87 likes this.
  7. Viveki

Viveki Истакнат член

Нема што од што страв ако е време , време е :)
    @Bubish26 so lesno ❤
    @kikiritkaTa Polyginax тие се восочни со билки како мрсни се, затоа ти се чини како исцедок ставај ги. Кој ти ги препиша?

Pamuk dete and Bubish26 like this.
  8. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Da ne imas kandida? Tie se pojaki vaginaleti i mene mi gi dadoa ama jas kanasten stavav ne mi se stavase poliginaks za kandida, cim ti se cisti brisevite mislam nema potreba...

9. kikiritkaTa

Матичната ми рече да ги земам, бидејќи и кажав дека имам жолтеникав исцедок. Бидејќи ставам утрогестан, мислеше таа дека е од него. Почнав да го пијам утрогестанот, ама исцедокот си остана жолт. Не многу, но го имаше.
    @rikimiki Брисеви правев пред две недели, чисти беа, немав кандида..

Како што читав нема штета од нив, можат само да помогнат и при инфекции и при бактерии.

Тоа што ме мачи е што после апчето имам повеќе чешање и повеќе исцедок. Ќе ги ставам, па наредна недела сум на преглед.
    Фала ви девојки:)

Viveki likes this.
  10. desperate15

desperate15 Популарен член

Kaj gi pravese brisevite? Se poveke i poveke se zalat na negativni brisevi iakk ima znaci na bakterija, jad vidov ne vidov odnesov privatno na kraj .

11. Алек***

Алек*** Популарен член

Јас двапати имам носено во Пролече, за брисеви симтоми си имав, а брисеви негативни. Кога однесов во Авицена се установи дека имам кандида. Од тогаш нема шанси, таму да носам.

desperate15 likes this.
  12. rikimiki

rikimiki Истакнат член

I mene negativni brisevi mi izlagaat a imam kandida. Daj boze samo kandida da e....Iscedokot posle vaginaletata od nea ti e, kako se topi taka tece. A za cesanjeto osven kandida neznam sto da ti kazam drugo. Najcesto cesa od toa.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ваљда нема одма на тотхема да ме стават:puke:
    Оставив утрово уринокултура за секој случај. Само ме јаде црвот сега,се измив со гел за интимна нега,потоа убаво исплакнав па почнав да мокрам и по неколку секунди почнав да собирам. Отпосле ми текна дека можеби требаше само со вода да се измијам...

14. kikiritkaTa

Во микробиологија во мојот град, не сум од Ск. Искрено се сомневам и јас во точноста, но до сега два пати имам правено во бременост а сум 20 недела. Кога однесе на приватно имаше ли инфекција во резултатите?
    @rikimiki И матичната се сомнева на кандида, од предолго користење утрогестан ми рече дека може да се појави.

rikimiki likes this.
  15. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Od site infekcii dole vo bremenost najcesta e kandidata, jas go pijam utrogestanot ne sum stavala pa ete imam/v

kikiritkaTa likes this.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Само шо завршив на преглед, не се баш нормални ама ок. Цтг рано било, само ехо правеа, бебе стартна позиција, притиска со главче, мерено 3180г., вагинално не прегледувале, цервикс не, не разбирам ама добро. Доколку не се породам до понеделник, тогаш имам пак преглед, најкасно ме чекаат до четврток, до тогаш ако не биде, ме задржуваат за со провокација.

Ми дадоја рецепти за побрз процес, ќе ви го дадам само да стасам дома. Чај е во прашање и некој масла за мачкање на стомак

Asja, *Milicka*, lackygirl and 14 others like this.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Ајде, како и да е, ситно броиш.
    За брзо ќе се гушкате :inlove:

Bubish26 likes this.
  18. Giinna

Giinna Популарен член

Што пиете за настинка? јас три дена веќе не можам да се мрднам, сува кашлица имам грло искинав, носот затнат, енергија под 0, очи не можам да отворам...

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Топла препорака за Лозница, ние таму правевме. Не одевме со мени, туку ние одлучивме што да се послужува, а и гостите можеа да си нарачаат плус ако сакаат и за пиење секако немаше ограничувања.
    Храна, услуга и атмосфера топ. Препорачувам(y)

Bubish26 likes this.
  20. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Zdravo , denes mi izlegoa rezultatite od brisevite vo 34 ned.Pozitiven na gabicna infekcija,maticnata minprepiska Makmiror vaginaleti,nemav nikakov predznak osven nekoj iscedok minimalen dali nekoja od clenkitese soocila so istoto dali e opasno za bebeto na poragaj