леле маживе треба и нив да ги мислиме исто ми беше на неколку пати јас со некпи чудни сензации а притоа размислувам дал да му кажам пошто може и него да треба да го расвестувам па ке си легнев и се ке пројдеше Во однос на железо и хгб мене само тотхема ми помогна а за урината сиг ке ти кажат да повториш уриникултура или ке се водат спрема таа што си ја направила пошто знае некогаш да на обична излезе дека имаш бакт а на уринокултура неѓа ништо за другите параметри незнам
исцедокот после вагиналетата ти е од неа пробај да ја ставаш пред спиење или бар 1 саат да мируваш по ставање инаку да баш се грди јас фала богу оваа бременост ја истерав без ниедна вагиналета ама затоа 2 пати амоксиклав пиев
Morning meskovci, jas odsabajle so nekoj blagi menstualni bolki, nemam sekavanje, dali i so prvoto vaka mi bilo 37+5 sum, nekako i strav me faka
Фала ви женски на сите, баш ќе пишам после преглед дали има некоја промена. @sencuk не знам искрено каде, на нет не можам да најдам опции какво имаат и каде, едино ми излезе Ореов Лад имаат мени, топ би било заради децата, оти се 7-8 дечиња ама на врнежливо време паѓа таа опција.
Навечер ја ставам, но чудно ми беше оти не очекував ист жолт исцедок да е, дури и повеќе од тоа што имав. Имам еднаш користено Канестен, знам дека од првото апче го снема исцедокот. Се надевам ќе се подобри во следните денови. Фала ти
Нема што од што страв ако е време , време е @Bubish26 so lesno ❤ @kikiritkaTa Polyginax тие се восочни со билки како мрсни се, затоа ти се чини како исцедок ставај ги. Кој ти ги препиша?
Da ne imas kandida? Tie se pojaki vaginaleti i mene mi gi dadoa ama jas kanasten stavav ne mi se stavase poliginaks za kandida, cim ti se cisti brisevite mislam nema potreba...
Матичната ми рече да ги земам, бидејќи и кажав дека имам жолтеникав исцедок. Бидејќи ставам утрогестан, мислеше таа дека е од него. Почнав да го пијам утрогестанот, ама исцедокот си остана жолт. Не многу, но го имаше. @rikimiki Брисеви правев пред две недели, чисти беа, немав кандида.. Како што читав нема штета од нив, можат само да помогнат и при инфекции и при бактерии. Тоа што ме мачи е што после апчето имам повеќе чешање и повеќе исцедок. Ќе ги ставам, па наредна недела сум на преглед. Фала ви девојки
Kaj gi pravese brisevite? Se poveke i poveke se zalat na negativni brisevi iakk ima znaci na bakterija, jad vidov ne vidov odnesov privatno na kraj .
Јас двапати имам носено во Пролече, за брисеви симтоми си имав, а брисеви негативни. Кога однесов во Авицена се установи дека имам кандида. Од тогаш нема шанси, таму да носам.
I mene negativni brisevi mi izlagaat a imam kandida. Daj boze samo kandida da e....Iscedokot posle vaginaletata od nea ti e, kako se topi taka tece. A za cesanjeto osven kandida neznam sto da ti kazam drugo. Najcesto cesa od toa.
Ваљда нема одма на тотхема да ме стават Оставив утрово уринокултура за секој случај. Само ме јаде црвот сега,се измив со гел за интимна нега,потоа убаво исплакнав па почнав да мокрам и по неколку секунди почнав да собирам. Отпосле ми текна дека можеби требаше само со вода да се измијам...
Во микробиологија во мојот град, не сум од Ск. Искрено се сомневам и јас во точноста, но до сега два пати имам правено во бременост а сум 20 недела. Кога однесе на приватно имаше ли инфекција во резултатите? @rikimiki И матичната се сомнева на кандида, од предолго користење утрогестан ми рече дека може да се појави.
Od site infekcii dole vo bremenost najcesta e kandidata, jas go pijam utrogestanot ne sum stavala pa ete imam/v
Само шо завршив на преглед, не се баш нормални ама ок. Цтг рано било, само ехо правеа, бебе стартна позиција, притиска со главче, мерено 3180г., вагинално не прегледувале, цервикс не, не разбирам ама добро. Доколку не се породам до понеделник, тогаш имам пак преглед, најкасно ме чекаат до четврток, до тогаш ако не биде, ме задржуваат за со провокација. Ми дадоја рецепти за побрз процес, ќе ви го дадам само да стасам дома. Чај е во прашање и некој масла за мачкање на стомак
Што пиете за настинка? јас три дена веќе не можам да се мрднам, сува кашлица имам грло искинав, носот затнат, енергија под 0, очи не можам да отворам...
Топла препорака за Лозница, ние таму правевме. Не одевме со мени, туку ние одлучивме што да се послужува, а и гостите можеа да си нарачаат плус ако сакаат и за пиење секако немаше ограничувања. Храна, услуга и атмосфера топ. Препорачувам
Zdravo , denes mi izlegoa rezultatite od brisevite vo 34 ned.Pozitiven na gabicna infekcija,maticnata minprepiska Makmiror vaginaleti,nemav nikakov predznak osven nekoj iscedok minimalen dali nekoja od clenkitese soocila so istoto dali e opasno za bebeto na poragaj