Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    407
    mene me fati virusot za veligden...togas bev 28 nedela
    supi vreli so mnogu biber,ovosni caevi,pregoren seker so mleko 3pati na den za grloto...vo nos stavav aqva maris kapki---solena voda e toa,ceden portokal i limon i tolku...5 dena maka macev ama projde

На AlchinovaR1979 и Giinna им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Еве, овие рецепти ми ги дадоа за побрз процес со напомена дека можат да се користат само доколку е терминот дојден, пред тоа само неколку дена пред термин смее ама пак препорака ако се надмине термин.

1 стапче цимет, 10 каранфилчиња зачин, 1 Лазица сечкан корен од ѓумбир, сето тоа заедно во 1 л вода, се вари 15 минути, па се додава Железарка 2 лажици (мислам така се вика на Мк) уште 10 минути , измешано 1:1 со сок од портокал и се пие топло.

Стимулација на брадавици по повеќе од 1 минута, 3 пати на ден

Слободни односи

цимт, каранфил,цумбир и тоа железарка разредени масла помешани со масло за тело и тоа повеќе пати на ден да се мачка на стомак

5 капки масло од каранфил со 10мл масло од бадем да се натопи тампон и да седи 3 саати, тоа може до 3 пати на ден да се повторува.

На LangeAlfa, Pamuk dete, Viveki и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    19.768

Иста сум од вчера, само што јас не кашлам ама грлото ме боли да голтам не можам. Чаеви, компоти и супи, сокови од цеден лимон,портокал,цитрон, гаргара со солена вода, прополис. Фишермен бонбони за да спијам мислам од нив носот ме попушти. Немам температура па матичната вика да пробам вака ако не поминува или случајно кренам темп да одам за инфузија. Се надевам ке помине

На AlchinovaR1979 и Giinna им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Дај пуштете ми позитива малку. страшно сум негативна деновиве. мислам дека времево многу ми влијае. ужас сум. се ме нервира. немам желба за ништо .ништо не ми се прави. склет нервоза ме фаќа. жештина ме фаќа. ми се плаче а нз зошто. значи катастрофа буквално.
    се надевам ќе помине ;( се надевам хормоните се виновни. :whew:

5. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    јас сабајле си направив прегорен секер со млеко ама после тоа некако тешко ми беше на стомакот па не знам дали пак да правам.

И мене прво почна само да ме боли грлото и дури го осеќав ептен суво, па после 2 дена почнав да кашлам. Носот толку не ми смета колку што ми смета кашлицата, се искинав од суво кашлање

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Хормоните се мила, и ја сум нервозна.. највеќе ме нервира малава што не ме слуша воопшто, само кенка за без везе и уште тооолку сум нервозна.. одам под туш пола саат да се релаксирам, пијам магнезиум со б6 као да ме смири..

На *Milicka* и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  7. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    не е толку страшна само мн лош вкус и пребојува заби и доста киселини прави :/ сем тоа најбрзо делува

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    6.829
    Еве ме мене повторно во темава да се дружиме. :l:По втор пат бремена :sun:
    Прв ден каснење на циклус ди направив тест и позитивен покажа. Онака убаво си се познаваа двете цртки. Па нека ми е со лесно и мене и на сите идни мами.
    Наредна недела сум на прв преглед прво да де утврди дека е матерична бременост па после да се израдуваме уште повеќе и да кажеме на домашните.:)
    Ќе прашував за затнат нос што смее да се зема? Овој проблем хо имав и до првата бременост(труднички ринитис). Тогаш си трпев и не спиев навечер ама сега морам нешто да земам оти имам уште едно мало и сакам другиот ден да сум свежа и наспана да можам внимание да му обрнам на детето.
    Што мислите што да земам?

На Asja, Isabel, LangeAlfa и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Со лесно цела бременост мајка.

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Ете пред 40мин негде ми падна втор дел од чепот кафен, сега беше дефинитивно со крв.
    Пуштам машини, припремам се и влегувам да се избањам, не се знае кога ќе тргнат болки. Мирна сум само затоа што утре иде золва ми и ќе остане 4 дена, мајка ми е на работа, бар да не се мислам за бебињава дома.

На Sun&Moon, Luminary, Asja и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Cestitki, da imas ubava i lesna bremenost. Inaku za nos probaj od onoj sprejot za bebinja 0+ od becutan. Jas koga imav zatnat nos toa koristev i mi pomagase.

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.510
    Допаѓања:
    32.939
    И пак со машините она :rofl:
    Со лесно :hug:

На Sofi.ja и Bubish26 им се допаѓа ова.
  13. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Of ne zborete za nervoza. Mislam deka ponervozna trudnica od mene nema. Od koga ostanav trudna do den denes. A nikoj nisto ne mi prerekol ili slicno. Bas naprotiv gledaat deka sum nervozna i se trgaat na strana. Nemozam da se pozalam ni od maz nit od svekrivi :) pogotovo svekor mi dusa e, sekade me nosi da ne odam sama, sekoja nedela bar dva pati rucek ke pratat, maliot od koga ostanav trudna sekoj ama bas sekoj den doagja go nosi i zima od skolo da ne odime peski so ranecot edno kilo, go oblaka on zosto sabajle se tegneme za stanuvanje pa da ne se napinjam :) nemam zamerka stvarno i pak se nesto na nekoj mu prerekuvam, se karam, se nerviram, placam. Ne bev vakva vo prvata bremenost... Zagrizena sum sto dete ke izleze od ovoj moj stres nedaj Boze Moze li da ima nekoi posledici? Citav deka nemalo da spijat ubavo bebinjata so stres vo bremenost, daj Boze pa samo na toa da e, da mi naplati so maliov sto se iznaspav ]:) Samo neka se zivi i zdravi. Nekogas znam da se napijam b6 me smiruva odredeno vreme no posle pak isto. Svesna sum za sve deka necini i deka hormoni se vo prasanje no do koga vaka neznam ;( ima li care?:smirk:

Последна измена: 11 мај 2023
    На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    So sok od borovnica go piev i ok bese na vkus :)

15. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Mozes Akva Maris mene mi dozvolija toa. Imam drug problem so nos pa moram da cistam redovno.

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Хахах тука ќе ми е умот дали нешто има смалено или обоено :^) подобро јас да испразнам корпа :l: фалаа тии:hug:

На mal.ecka, rikimiki и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  17. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Дали влошките за во болница мора да бидат Вир со мрежичка или може и Бони памучни ?

18. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.715
    Имам, сѐ што ти треба прашај.
    Колку ниски?

Можеш лп да ми пишеш.

Едит: 133 сега видов.
    Јас со 90 царски се пораѓав на ГАК, без проблем минав.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Со лес! Мене чепот ми паѓаше неколку дена, може 3-4 пред да ми пукне водењакот. Се изненадив пошо не очекував толку слуз.
    Тргна процесот, пешачи повеќе, прави чучњеви, кај и да е си блиску (fingers)

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Паа еве немам за сега болки, а првиот пат одма ми почнаа после паѓање и се породив тој ден хха различно е ајде ќе видимеее битно почнато е:l: фалаа тии

На LiquidLuna и mal.ecka им се допаѓа ова.