Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Go gledav ova na trotoar i ulica, ama ako fatam toa nadvor da go praam site ke me gledaat popreko :D. A doma ke vidam kako mozam toa da go izvedam. Fala ti

На FairyRedForest му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Немам искуство со природно породување и не би знаела што да ти кажам, само сакав да ти посакам со лесно да ти е! :muscle:

На mal.ecka и Bubish26 им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Odi da te zirnat ako ti e blizu. Tolku mnogu cep izleguva.... Ajde mila so lesno da ti e sitno brois

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    19.769

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    Не ми беше вака првиот пат, еднаш падна и толку. Почнаа болките, не мерев на саат, ме вратија дома и после тоа пак отидов и ме задржаа ама немав примњр пола саат прекин.. сега огромни количини излегуваат, беа на кратки интервали и после сум заспала пола саат без болка. Сега пак почнааа, јадам за сила и ќе отидам за кратко.. фала ви женски:l:

На Sun&Moon, AniSk, Viveki и 10 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Ги земав и во претходната бременост и во оваа. Единствени што ги поднесувам на желудник. Ефикасни се покажаа и кај мене.
    Е сега па и не мора баш тие, стварно се прескапи. Верувам дека и поефтина опција пак ќе е ефикасна. Пробај и некој друг препарат, нека ти препорачаат во аптека. Ако го поднесуваш, супер.

Ако земаш Сидерал гледај да е Форте, а не Фолик, зашто фолна веќе имаш во пренаталните.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    19.769

Јас земав ферозомал прашок е, таан, маџун и какао тука прочитав и тоа по една лажица, по едно какао на ден пијам, од 2.7 последно ми беше 18 докторката рече одлично. Нејзин совет беше да пробам на природна баз повеќе, а за на крај ако останр така ми рече мислам на Т беа ама не запамтив искрено

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.472
    И јас ѕиркам, те чекам. Со лесно нека е, според ова што пишуваш личи дека ептен скоро ќе биде (fingers)

Зависи колку ти е близу болницата. Ама кај второротки викаат дека побрзо оди, па јас би отишла.

9. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.597
    Штом крвариш јас би ти препорачала да одиш одма да не чекаш.
    Со лесно.

На Bubish26 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Bubish26 и јас би отишла, јас првиот пат заминав кога беа на 5мин болките, 6 прсти отворена сум била кога стигнав, но ни чеп ни крв имав, па затоа не брзав.
    А сега кај тебе ситуацијата, јас би отишла(fingers) :hug: со лесно да ти е:l:

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    @Suze18992 @Alishan30 блиску ми е, ќе отидам да се спремам, јас кога тргнаа така на 10 мин реков аха ќе биде ова до сабајле ама ме зезна паузата
    Се надевам дека ќе биде побрзо вториов пат :inlove:

На Viveki, LangeAlfa, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    24.697
    Во првата бременост да, одма ми се крена железото, сега Ферсан форте од нив за месец од 11 на 16 или 18 сега заб колку ми беше, ама хгб ми припадна на 108, мене хгб ми е поќе страв што ми паѓа, тој потешко се крева, кога бев дете имав проблем со прва менструација и на 63 ми падна па цел живот одвај до 125-130 го донесов, сега наеднаш од 17та недела до 24та од 127 на 108 ми падна.
    @Bubish26 и јас мислам да одиш веќе, 2ро ти е можи побрзо да оди се, со лесно да ти е :sun:

На Sofi.ja и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    407
    mene za namalen hemoglobin maticnata mi prepisa Globifer forte....eve gi pijam veke nekoi 20 dena,slednata nedela sum na kontrola pa ke napravam i krvna slika da vidime

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Vi se slucilo li da imate kako ostri bolki dole vo vaginata, kako da ve bode nekoj so noz? Se plasam...

15. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    22 + 0 денес , од 14 недела па наваму ми се случува често да осетам таква болка и во вагина и во анус . Пријавено кај гинекологот и се што ми кажа е па какви болки очекуваш ти , твојот организам ја доживува најголемата промена , додека не се многу силни и поминуваат брзо нема простор за паника. Со бебе и со цервикс е се во ред , чисти брисеви и ПАП . Не грижи се , али ептен ако ти е на мисла јави се кај матичен и извести го .

На Viveki, rikimiki и Mecence123 им се допаѓа ова.
  16. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.715
    8ми месец и хематолог консултирав, по нејзина препорака следев тромбоцити на 2 недели при крај на бременоста.
    Ми рече станувало збор за гестациска тромбоцитопенија и дека сѐ се нормализирало по пораѓај. Зошто се случувало, ни хематолог, ни гинеколог, ни трансфузиолог не ми одговори. Ама испадна како што ми кажа, еве после пораѓај ми се во нормала (моја нормала де, пак на долна граница), ама не се 90.
    Јас од секогаш имав пониски тромбоцити, на долна граница ептен, 150, 160.

Мене плазма ми уклучија некој ден после царскиот, а знам за трудница шо има раѓано на ГАК со 60 тромбоцити.
    Твоиве не би ме загрижувале воопшто, ама следи си ги, знаеле да паѓат во трето тромесечие. Која недела си? Примаш аспирин, клексан?

На LivingGlam и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    @Bubish26 со лесно и храбро мила!
    те чекаме да не известиш (fingers):inlove::sun:

18. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Со лесно мајка :inlove:

19. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Почнав со отоци т.с. едната нога само доле стапалото.Може ли од колкот што ме боли од тежината дека на страна се спиеме? Се будам 100 пати ноќеска да офкам па си викам сигурно од тоа инаку двете би ми биле отечени.Само десната ми е доле стапалото :(

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Ista sum mila, desnata dolu gluzdot i stapaloto mi se deformira, i drugata podotekuva ama desnata poveke, jas i pred bremenosta si imav so taa noga maka i otoci pogolemi od drugata. Ama mi otekuvaa celosno, a ova sega samo dolu vo stopalata i e mnogu grozno. Doktorot mi rece poveke proteini da jadam. Jas jadam cak i vo krvta sum uspeala da gi kacam a mi bea na dolna granica sega mi se super. Taka da si e od samata bremenost i prepisuvam deka pocnuva da se zatopluva. Koga mi vrijat nozete imam otok koga mi se poladni nemam. Toa e toa. Ke izdrzime uste malku. Prati pritisok ako e toj dobar nemas prostor za panika okolu otocite.