Не е проблем што се поскапи,ќе ги платам ама да знам дека не ги пијам за џабе,дека ќе делуваат. И јас сум со осетлив желудник,така да фала за препораката. Почнав Ферозомал на 7.5 железо, се покачи до 14, па сега е паднато на 6.6. До душа,во различна лабораторија испитав последниов пат,ама секако очекував да паѓа на крај. Тотхема ти рекле за на крај, ги пиев во претходната бременост и не се баш пријатни. Мешав со сок од боровинки. Јас сум 31+5, до сега никогаш не сум имала проблем. Како и да е ќе видам што ќе испадне на следната крвна слика па ќе спомнам на докторката на гак. Ма да,она сега рече ништо не е малку се под граница. Инаку не примам ни аспирин ни клексан. Прашав 2 пати дали треба да испитам димери,ми рекоа немам индикации за да испитувам. @Bubish26 со лесно мила. Се надевам отиде во болница,кај нас препораките се при болки или крварење да се појавиш во болница.
Добар е притисокот боже цело време.Ама смешно е дури,само едната нога бабура другата нормална сеа да доручкувам па ќе измерам баш притисок да видам. Не е притисокот добар е,да не паничам ваљда.
Да си ги видиш. Јас од таму зедов, имав такво и за првото и сега зедов за второво. Ваков е моделот, се вадат со патент навлаките и се перат. Имаат три бои - жолто, розово и минт Се забележува и на сликава дека е рамно, не е пуфкасто каде што се лежи, потврда е подлогата. Еве ги и од Ело, не се полнети како јоргани, сунѓер е и кај нив делот каде што се лежи.
Кога ги купував прв пат влегувам во аптека и барам прво метилфолат на Now, метил Б12 на Now, и Магнезиум цитрат на Now. Нив ги земав и претходно, ја знаев цената. И кога зедов и сидерал бев . Ми дојде една сметка упм. За жал ниеден друг препарат со железо не поднесував и крајно веќе мораше да ги пробам и тие. Стварно е претерано колку пари даваме на суплементи. И некои, ко тие на Now, кај нас се дупло поскапи од нормалната цена.
Мене ми кажа докторката секоја недела ќе почнеме со цтг од 36та. За две недели сум на цтг тогаш влегувам во деветти
Тоа зависи од болницата каде што ќе се пораѓаш. Некои практикуваат од 36, некои од 39та(на гак) за цтг
Дури страв почна да ме фаќа паника,се мислам да одам да проверам крвна мокрача ддмери утре.Почнувам јас со паниките да не размислувам трезвено
Mene doktorot mi gi vide otocite rece imas ama ne e strasno. Nemoj odma da panicis. Ama za da si bides mirna ispitaj.... Mokracna kiselina mislis vo krvta? Ili krvna slika, mokraca i d dimeri. Ne te razbrav bas
Jas pravev skoro i se mi e super ... Do dusa d dimeri ne ispitav ... Maticnata mi rece nema potreba da gi povtoruvas celo vreme ti se dvizat tuka okolu 510. I ne isputuvam. Sega ispituvav svasta nesto sto baraat ovde vo srbija za priem vo bolnica
Луѓе страва, дома болки се виткам, идам на болница ништооо штамаа. Цтг болки нормално не регистрира оти и ги немам сега. 2цм отворена само, ме пуштет дома. Ми се плачит. Таман ќе стасам дома, ќе почнат на најјако.