Хаха полесно беше вистина овој паат амаа имав преедобра бабица која ептен смирено ми зборуваше и ми беше поддршка за дишење, дефинитивно тоа е клучот за полесен пораѓај. Со првото маж ми пиштеше, како да се породам одма само стрес ми направи @Veki4kaa
Девојки пак јас ,железото за 2 месеца од 17 на 8 ми паднало,како се пиеше железо во комбинација со Ц наеднаш или со размак? @Bubish26 честитки живи и здрави да сте
И моето е исто 9ка, па др. Маџунков ми ги препорача Ферозомал на Алкалоид, имат во нив и вит Ц, да не пиеш одделно. Кога ги пиеш одделно, мислам дека во исто време се земаат.
Баш си најдов белешки од претходната бременост, 6+ ми почнале гадењата, сега исто скроз. Сум заборавила како било од една страна сум многу многу гладна, од друга добивам нагони за повраќање од самата помисла на храна. Друго, колку вкупно мг магнезиум земавте на ден во прво тромесечие?
Честитки од се срце. Го има најубавото именце, памукче мило Ти посакувам брзо опоравување Се губам од темава, @Ceneva ќе те чекам во мајчински тебе
Se uste ne go osekam, zavrsuvam 18 nedela placenta na preden zid neznam dali ima vrska toa. Vo prvata bremenost sega veke go osekav kako peperutka, nezno ceskanje, posle toa cel stomak mi setase levo desno a i den denes e hiperaktiven neli vikaat vtoroto porano se oseka...
Mesinja denes tezok den. So ubavo mi pocna se doterav so ogromna zelba da setam. Popesaciv troo otidov do tetka mi i po nekoe vreme tolku mi se slosi ne mozam da objasnam. Ne me boli nisto tuku taka nesto tesko mi e. Ete me sega doma lezam i seuste ne mozam da objasnam sto mi e. Ne znam dali treba da se javam na lekar. Neznam sto bi kazala koga ke pojdam i da pojdam. Dali od ova vremevo vaka promenlivo sto e mi smeta. Ama bas bas mi e tesko nesto.
Два прста на рака не се исти а не пак две деца. Опушти се, ке видиш дека ке го почуствуваш. Јас тогаш и да сум осетила не ни сум знаела дека е бебе. Притисокот како ти е? Времево е никакво, јас на моменти заспивам на стол, тешко ми е па убаво ми е. Пробај легни одмори се, ако не поминува на лекар секогаш можеш да отидеш.
Луѓее во што се облекувате? Како порачувате онлајн облека,како се мерите? јас сум 13н. мн малку имам стомак но иде период нели кај ќе биде поголем стомакот,кога почнавте за вас да купувате облека?
115/68 mi e pritisokot ne e los ok si e .... 88 puls i toa e vo red. Za kratko da se natokmam da stanam ke vidam i sekerot kako mi e sto ne veruvam da mi e kacen si go osekam koga mi e povisok. Kiselini imam strahotni go posledno vreme. Bebe vo cicki mi e kaceno i se poveke mi smeta toa edvaj cekam da se podspusti. Denes malku moze i crevata od kiselinite mi se kako voznemireni. Dva pati vo wc odev vo kratok razmah, a vo posledno se macam za taa rabota. So dusa cekam da pocne da se spusta bebe nadolu oti gotovo mislam ke eksplodiram. Bukvalno izgledam ko da nemam graden kos. Cickite mi lezat na stomakot. Do toj stepen mi e gore meseto
Јас после 22 почнав да го осеќам, исто постелка на преден ѕид ми е. Не се грижи, сите различно почнуваат да ги осеќаат.
I sekerot mi e vo red 4.8 .... Bukvalno i da otidam na bolnica nema so da mi pravat. Bebe si mrda. Ke vidime do cas kako ke mi e. Se nadevam ke se opraam.