Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    19.769

Охх... опушти се немој стрес да си правиш дополнителен. А за киселини лек нема, ке трпиме, се за бебушите. Јас само викам ке помине, ке помине, така се тешам:?:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Немој да се секираш , некни кога бев на преглед ми рекоа дека со постелка на преден ѕид ем послабо , ем подоцна почнуваш да го чувствуваш бебуш . Некаде од 22 недела нагоре. Доколку е во ред цело време на прегледи и со плодова вода нема простор за паника.

3. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Имам чувство дека порано ке се породам:rofl: пред два дена бев на контрола бебето веќе спуштено во каналот, правевме свадба пред една недела буквално 22ч бев на нозе рипав играв и како лесни контракции почнав од тогаш да добивам:sweat: инаку сум 34+2 принцезата барем уште малку нека издржи си велам, сепак нема правило:wasntme:

На MinnieM, Viveki и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    33+4 денес. енергија денес супер. и расположение супер . сонце имаше :D
    вредна денес бев, ги средив алиштата на бебо. испрани испеглани. наредени. се е под конец :rofl: купено имам се за старт и за во болница што ќе ми треба (fingers) само да спакувам . леле две торбици ќе ми требаат за мене и бебето. во велес се треба да носам за бебуш. :sweat:
    Уште ми остануваат реквизитите да си ги приберам :D корито. количка транспортер. гнездо релаксатор. во викендица ми се. ама рано е за нив. го чекам мажотми да се накани да обелиме. молер дома имам за дома нема време да обели (facepalm) треба и теписи и завеси да се перат, да се пребрише се и да изџогирам. генералка буквално.
    Ајде полека ќе средиме се имаме уште точно месец ипол до запознавање со љубовта на прв поглед :inlove:

На CareTee, Bebence29, *Milicka* и 10 други им се допаѓа ова.
  5. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Јас и ти сме тука негде со термините, како да почнав да осекам нешто како пеперутки па баш гинекологот ми рече нема шанси, треба да има над 250гр за да почниш да осекаш :wasntme:
    Е сеа ич не се сеќавам кога почнав да осеќам движења со првото. А баш зборав со другарка и таа второто почна да го осеќа покасно од првото, така да кај да е ќе почни да се осеќа.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Честитки мајка :inlove: Гушкајте се сега

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Честитки мила да е жива и здрава Клара многу радости да ви носи :inlove::inlove::inlove:

8. sanji4444

sanji4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    498
    Честитки, живо и здраво да е!!!

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Mesinja veke od den vo den se pomacno mi e ... Cela nok zadremi stani zadremi stani .... Kiselinite na vrv na topola ... Cela sum pokocena,od so ne lezam covecki, celiot grb me boli nazad. Bebe seuste vo cicki piknato. Utre sum na kontrola i ctg treba da mi pravat. Pa da vidime kako sto ponatamu. Jas mislam deka i termin ke pominam takvo cuvstvo imam.... Inaku radi gestaciskiot dijabet dali smeat da me ostavat?

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    А да пробаш да лежиш на малце повисоко можеби нема толку да те убиваат киселини. :)

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Ma jas i ne lezam jas sedam i dremam.... I zatoa i grbot me boli. Sedam i kiselinite vo usta mi se. Mislam deka zeludnikot epten mi e stisnat. Eve sega od kako jadev se uste ne mozam da si dojdam na sebe. Edvaj disam po jadenje.
    Pogledni kaj mi e kacen stomakot.
    Od kiselinive nikako mi nema spas, stoela sedela, lezela jas si gi imam ;(

Прикачени фајлови:

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.244
    Smeat maksimum edna nedela, neli jas isto so gestaciski, eden den nad termin ja rodiv i toa vtoro, taka daa najubavo da si racunas 40ta polna nedela, psihicki kje ti e polesno, a krajno za so provikacija mi bese zakazano za ovoj cetvrtok t.e nedela dena posle termin. Ako e beba vo red so kg i plodovata voda ako e vo red, kje te ostaat. Izdrzi toa e.. pesaci povekje za da se podspusti

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Ma vremeto za pesacenje ic ne mi pomaga.... Se otepa od vrnenje i toa ubavo vrnenje. Vcera izlegov troo prosetav ama cela lom si dojdov vo pantalonite. I namerno go teram mazot mi da odime vo lidl da pravam krugovi tamu niz raftovi :D pak kolku tolku da se reci deka sum pesacela ama ne e dovolno
    Vie kako ste mila?

Последна измена: 14 мај 2023
    На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    минатиот пат заради гестацискиот ми беше кажано до 38ма ќе родам. Бебе 3520, природно родив, почеток на 9ти.
    Не верував, во 37+5 се породив, сам си почна процесот.
    Јас и сега се надевам на тој период за пораѓај.
    Како што ми е мачно незн како би издржала до 40-42 ра недела:D
    Ти издржи уш малку, тие најдобро знаат што те водат:hug:

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Toa jasno deka tie znaat. No ne sum zapoznaena dali smeat da te ostavat so festaciski da premines termin zatoa prasav od uskustva ovde da mi kazat :) ... Inace najubavo si e do kraj da si se tera kolku i da mi e tesko i mi se placi ovie dva dena, toa go razbiram. Deteto mi e celo vreme so merki po nedelite ne e pogolemo. Plodovata voda bese extra posledno. Utre ke vidime kakva e situacijata i sto ke mi kazi doktorot.

На lackygirl и Alishan30 им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Кај мене инсистираа и заради поголем плод дека над 38ма нема да ме остават плус. Бебе ги послуша па сама си излезе ден пред 38ма. Плодова вода и протоци и постелка беа во ред.
    Можеби и заради инвитро и притисок имав и гестациски на инсулин и поголем плод, јас до 38ма требало да родам.
    Сега не ни ја спомнуваат 38ма:D, викаат рано е, а толку сакам да е и сега така, но немам индикации за порано овој пат

На CareTee, lackygirl и Ceneva им се допаѓа ова.
  17. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    @Ceneva душа те рабирам како ти е и мојава знае да се качи горе до желудник и од све ми се гади тогаш ни вода не можам да се напијам, киселини до повраќање ужас...А не можам да замислам тебе како ти е цело време без одмор, некои вежби да праиш, јога нешто да се спушти бебче...
    @Alishan30 и јас се надевам дека нема да морам да ја носам до 40 плус, мене ми рекоа дека е големо бебе и ми рекоа дека имам големо меше. Во 29та недела докторката мислеше дека сум 33та :D

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Иста сум и јас, дури и тука сме блиску со неделите, пред некој ден ми почна гадењето а жива гладна сум.

За магнезиум за мене прашав дали да земам, ми кажаа дека немало потреба доволни ми биле вит Б и Д3 со калциум.
    Пак ке прашам во вторник па ако сакаш ке ти пишам тука.

@Bubish26 честитки за момата. Жива, здрава и среќа да ти расте. :l::l:

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Eeee ubavo ke bese da mozev da povezbam. Jas edvaj od krevet stanuvam tolku sum veke ukocena. Neznam kolku vreme veke sedejki spijam koga spijam ( sto vo posledno e mnogu malku) .... Zaboraviv kako izgleda da legnes. Grbot ko da ne e moj. Maz masira ama dzabe.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Viveki дај боже се да е само во ред, па кога сакаат нека дојдат:hug:

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.