Охх... опушти се немој стрес да си правиш дополнителен. А за киселини лек нема, ке трпиме, се за бебушите. Јас само викам ке помине, ке помине, така се тешам
Немој да се секираш , некни кога бев на преглед ми рекоа дека со постелка на преден ѕид ем послабо , ем подоцна почнуваш да го чувствуваш бебуш . Некаде од 22 недела нагоре. Доколку е во ред цело време на прегледи и со плодова вода нема простор за паника.
Имам чувство дека порано ке се породам пред два дена бев на контрола бебето веќе спуштено во каналот, правевме свадба пред една недела буквално 22ч бев на нозе рипав играв и како лесни контракции почнав од тогаш да добивам инаку сум 34+2 принцезата барем уште малку нека издржи си велам, сепак нема правило
33+4 денес. енергија денес супер. и расположение супер . сонце имаше вредна денес бев, ги средив алиштата на бебо. испрани испеглани. наредени. се е под конец купено имам се за старт и за во болница што ќе ми треба само да спакувам . леле две торбици ќе ми требаат за мене и бебето. во велес се треба да носам за бебуш. Уште ми остануваат реквизитите да си ги приберам корито. количка транспортер. гнездо релаксатор. во викендица ми се. ама рано е за нив. го чекам мажотми да се накани да обелиме. молер дома имам за дома нема време да обели треба и теписи и завеси да се перат, да се пребрише се и да изџогирам. генералка буквално. Ајде полека ќе средиме се имаме уште точно месец ипол до запознавање со љубовта на прв поглед
Јас и ти сме тука негде со термините, како да почнав да осекам нешто како пеперутки па баш гинекологот ми рече нема шанси, треба да има над 250гр за да почниш да осекаш Е сеа ич не се сеќавам кога почнав да осеќам движења со првото. А баш зборав со другарка и таа второто почна да го осеќа покасно од првото, така да кај да е ќе почни да се осеќа.
Mesinja veke od den vo den se pomacno mi e ... Cela nok zadremi stani zadremi stani .... Kiselinite na vrv na topola ... Cela sum pokocena,od so ne lezam covecki, celiot grb me boli nazad. Bebe seuste vo cicki piknato. Utre sum na kontrola i ctg treba da mi pravat. Pa da vidime kako sto ponatamu. Jas mislam deka i termin ke pominam takvo cuvstvo imam.... Inaku radi gestaciskiot dijabet dali smeat da me ostavat?
Ma jas i ne lezam jas sedam i dremam.... I zatoa i grbot me boli. Sedam i kiselinite vo usta mi se. Mislam deka zeludnikot epten mi e stisnat. Eve sega od kako jadev se uste ne mozam da si dojdam na sebe. Edvaj disam po jadenje. Pogledni kaj mi e kacen stomakot. Od kiselinive nikako mi nema spas, stoela sedela, lezela jas si gi imam
Smeat maksimum edna nedela, neli jas isto so gestaciski, eden den nad termin ja rodiv i toa vtoro, taka daa najubavo da si racunas 40ta polna nedela, psihicki kje ti e polesno, a krajno za so provikacija mi bese zakazano za ovoj cetvrtok t.e nedela dena posle termin. Ako e beba vo red so kg i plodovata voda ako e vo red, kje te ostaat. Izdrzi toa e.. pesaci povekje za da se podspusti
Ma vremeto za pesacenje ic ne mi pomaga.... Se otepa od vrnenje i toa ubavo vrnenje. Vcera izlegov troo prosetav ama cela lom si dojdov vo pantalonite. I namerno go teram mazot mi da odime vo lidl da pravam krugovi tamu niz raftovi pak kolku tolku da se reci deka sum pesacela ama ne e dovolno Vie kako ste mila?
минатиот пат заради гестацискиот ми беше кажано до 38ма ќе родам. Бебе 3520, природно родив, почеток на 9ти. Не верував, во 37+5 се породив, сам си почна процесот. Јас и сега се надевам на тој период за пораѓај. Како што ми е мачно незн како би издржала до 40-42 ра недела Ти издржи уш малку, тие најдобро знаат што те водат
Toa jasno deka tie znaat. No ne sum zapoznaena dali smeat da te ostavat so festaciski da premines termin zatoa prasav od uskustva ovde da mi kazat ... Inace najubavo si e do kraj da si se tera kolku i da mi e tesko i mi se placi ovie dva dena, toa go razbiram. Deteto mi e celo vreme so merki po nedelite ne e pogolemo. Plodovata voda bese extra posledno. Utre ke vidime kakva e situacijata i sto ke mi kazi doktorot.
Кај мене инсистираа и заради поголем плод дека над 38ма нема да ме остават плус. Бебе ги послуша па сама си излезе ден пред 38ма. Плодова вода и протоци и постелка беа во ред. Можеби и заради инвитро и притисок имав и гестациски на инсулин и поголем плод, јас до 38ма требало да родам. Сега не ни ја спомнуваат 38ма, викаат рано е, а толку сакам да е и сега така, но немам индикации за порано овој пат
@Ceneva душа те рабирам како ти е и мојава знае да се качи горе до желудник и од све ми се гади тогаш ни вода не можам да се напијам, киселини до повраќање ужас...А не можам да замислам тебе како ти е цело време без одмор, некои вежби да праиш, јога нешто да се спушти бебче... @Alishan30 и јас се надевам дека нема да морам да ја носам до 40 плус, мене ми рекоа дека е големо бебе и ми рекоа дека имам големо меше. Во 29та недела докторката мислеше дека сум 33та
Иста сум и јас, дури и тука сме блиску со неделите, пред некој ден ми почна гадењето а жива гладна сум. За магнезиум за мене прашав дали да земам, ми кажаа дека немало потреба доволни ми биле вит Б и Д3 со калциум. Пак ке прашам во вторник па ако сакаш ке ти пишам тука. @Bubish26 честитки за момата. Жива, здрава и среќа да ти расте.
Eeee ubavo ke bese da mozev da povezbam. Jas edvaj od krevet stanuvam tolku sum veke ukocena. Neznam kolku vreme veke sedejki spijam koga spijam ( sto vo posledno e mnogu malku) .... Zaboraviv kako izgleda da legnes. Grbot ko da ne e moj. Maz masira ama dzabe.