Не сум испитувала додека сум користела Полигинакс, ама сум испитувала додека ставав Утрогестан вагиналети и вечертта пред да одам наиспитување не ставав вагиналета, така ми рече докторката. Мислам дека е најдобро да се консултираш со матичната.
Која недела си? Трето тромесечие не е невообичаено да имаш отоци. Ијас сум отечена во глуждовите на нозе
Pritisok meri ako e vo red mislam deka nema mesto za panika. Sepak ako si pri kraj od bremenost ne se cudni tie otoci tuku normalni. I mene ednata noga poveke mi otekuva od drugata nekade od sredina na 8 mi mesec, a se si e go red i krvna slika i mokraca i pritisok se imam ispitano. Ama za da si bides mirna spomni i na maticnata sekako.
Не е страшно Јас сум 32 недела и навечер како тапанчиња ми се нозеве. Сепак ако ти е мисла, како што пиша @Ceneva консултирај се со матичната, мада мислам дека нема простор за паника.
E mila normalno e vlezena vo 9 ti si .... Veke pravime zadrska na voda i mora toa nekade da se pokaze. Dodeka e pritisokot vo red ic da ne panicis.
Utro meskovci,koga stanav za vo toalet na gakite imav kafeno, i koga se izbrisav isto malku, na sledno idenje nemase nisto ufff nekako mi e strav, a sabajlw vo 9h sum na prvo ctg
Dobro utro, dali ima nekoj iskustvo so enormno pokaceni trigliceridi, 26ta nedela sum sabajlevo ispituvav krvna slika izlegoa 4.59 . Predhodno sekogas mi bile pod granica t.e. normalni
Mila vo bremenost holesterol, trigliceridi, sedimentacija ne se ispituva. Ne se realni tie tezultati. Samata bremenost gi zgolemuva.
Добро утро, имам болки доле десно од синоќа, кај јајниците ме боли од синоќа, се издржува ама боли, на вртење навечер посебно како со нож да ме сече некој. Минатиот пат кога бев за болката на дежурен ми рекоа те клоца таму затоа боли, после докторката кога ме прегледуваше рече слепо црево да не прави проблем од бременоста не е. После сум на преглед ама страв ме фаќа, дали имала некоја проблем со слепо црево во бременост? Што може да се случи, немам спиено како што треба од мислење..
Минатиот пат да, сега не. Сега премногу ме боли само го се вртам навечер како со нож да ме боде некој
Mene prvo tromesecje me bolese taka desnata strana ama i bebe mi lezese na desnata strana i tamu me pritiskase. I od toa bese bolkata. Nemoj odma da panicis i da mislis na najlosoto
Слепо црево боли кога ќе се притиснеш од десната страна и отсечно се пуштиш. Значи, притискаш со прсти на стомакот кај јајниците десно, и кога ќе отпуштиш наеднаш да видиш дали ќе те боли..