Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    Jas se izdepilirav pred 1 nedela i koga im kazav deka sum trudna mi rekoa ako sakam ke mi otvorat cist vosok i mi go otvorija pred oci i taka celata me izdepilira devojkata. Intima me mnogu bolese leleee i ne ja dovesivme do kraj, kaj usnite ostavivme be mozev da izdram epten me bolese, a ostanatoto i zadnikot se me izdepilura, raat sum sega :)

На Mekuska, Maceto123 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  2. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Jas na pocetokot ne odev na depilacija mi bese strav poradi stresovite i bolkata sto ja cuvstvuvam...ali sega od 7mi mesec si pocnav i eve veke 2pati bev i super pominav sega sum si raat :D inace neznam zosto taka ti izreagirala kozmeticarkata za nov vosok koga toa e tvoe pravo...Jas licno do sega veke 5godini kako odam na depilacija i sekogas se depiliram so nov vosok, a kamoli pa sega vo bremenost i kazav i na depilatorkata deka ke si nosam i moja krpa na koja ke sednam i normalno deka se soglasi :) toa si moe pravo ako sakam (mozam) i krevet ke si odnesam :lol: Jas mislam da nemaS galje za na depilacija samo so nov vosok i ke bides raat cel mesec zatoa sto vaka so mesinjava stvarno tesko ide :D

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Господ да е со нас тоа е најбитно пред се.Сега сум за прво со свекрва сум моментално и ми се наоѓа дури и пријатно сум изненадена оти да пред некое време не бевме нај нај ама то е друга приказна да не се повтори.Мојата обрска мометално е спалната моја а за се друго немој ти да не ова да не она и другарките не ми ги дават да ги држам бебињата да не ова да не она.Не велам дека не ми годи ама ме тера на размислување кога ќе бидам за 2ро бремена Боже здравје.Тогаш со свекрвами ќе бидиме делени и нормално и постара ќе биди.Значи од кревање до хемиски средства останува на мене а бремена и детето останува на мене ако бара в раце не ќе му речам не и тоа ми е дете и 2то се раѓа со сите нишани а си правела се шо ти велеле дека не смееш за првото.Се е Господова работа јас мислам можиш цело време да си најкоректна а да се случи најлошото а можиш да правиш се шо велат дека не смееш од едноставна причина шо нема кој да речи дај јас па се да е ок. А кога веќе сакам да живеам сама не треба само да знам дека на некој начин ќе бидам рает туку и дека си има своја цена раетот.
    Расположение филозофско вечерва :rofl::rofl::rofl:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    @kallias и @eatpraylove90 ќе ве замолам ако сакате да ми пишете во лп информации за козметичките студија каде што одите барем ви се проверени, зошто женава од такт ме извади попладнево:?:
    Се надевам дека ќе се спасам од бикчето:drunk:

5. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Zenski sega sum 20 nedela I gradite postojano mi lacat kako sekret isto mi bese I so prvata bremenost samo mi e smaceno kaj mi se ogromni gradite pa prslok pa da e so korpa epten mi se poznavaat pupkite a na rabota sum zesko uste vloski vo gradnikot .me interests slicni slucki spravuvanja itn pozzzz za site meskovci

6. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Nemozam da ti pisam lp neznam zosto...pisi mi ke ti odgovoram :)

7. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас 2 месеци пред да останам бремена на препонот ми се направи како голема акна и си истече сама.По некој ден бев на депијација и до вечерта ко ми потече за 2 дена се направи како орев и ко видов дека само расти а не пука дури и температура кренав зедов упат за хирургија арно ама вечерта пукна не ви кажувам детали ќе ви се згрози и кога отидов сабајлето таму само ми издренираа тоа шо остана и антибиотици ми дадоја и ми забранија некое време депилација и бричење (facepalm) во случај да било поткожно влакно.Кога останав бремена 1то тромесечје не можев ни веѓите да си ги средам за друго да не збораме ама страв не страв за брисевите морав да се средам и се решив за бикче со страв да не ми се направи пак и од тогаш ми нема текнато пак среќа шо ми се изретчија влакната со депилацијата ама пак не личи.И пред некој ден ми се направи пак овај пат на вагината ама помало и пукна само до сабајлето дури свеста ми се зеде гаќите изгледаа како недај Боже да имам прокрварено ама ми текна пред да испаничам.Да не имате искуство и да не знаете лек за ова? Да се издепилирам или издричам ќе го довоспалам и пак низ истото ќе врвам а ако ми се направи пак пред пороѓај нема да се нафатат за природно;(.Да не е рает чоек забот го решив сега ова:worried:

8. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Сестра ми го имаше овој проблем со поткожни влакна и исто вака и се дешаваше неколку пати. Она се спаси со ласерска епилација во систина..само на препони беше пошто само таму и искачаа.. Сега немала одамна , а и не и ни растат таму влакна па немора да ги депилира ниту бричи.Но ти сега во бременост мислам дека неможеш ништо...Мој совет ти е да не се средуваш и најдобро да се консултираш со гинекологот или евентуално на кожно. Сигурно ќе најдат чаре :)

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Врска немаат на кожно кај нас во бт ќе си го прашам гинекологот.Ако не знај и тој ке ја прашам баба Рада сигурно има лек :rofl:

10. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    хахаха видиш на баба Рада не ми текна :lol:пробај со неа, таа нема нешто што не знае :D

11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.610
    Ако е како поголемо топче и си кренала температура можно е да е бартолинит. Ама не е баш на препонот туку кај усната... По она што го опиша со дренирање на тоа личи. Не е од влакно. Не се знае од што е. Ако е тоа...

Имав еднаш, не се повтори.

12. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Кој ке ти кажи сигурно депилацијата е на удар сите доктори се против....а сега дијагноза многу си зашумена :rofl:

13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.610
    Јас одма отидов на гинеколог оти веќе и не можев да седнувам убаво од болка. Одма ми кажа што е. Го прашав од што вака ми се задеси, ми вика нема причина. Се случува. А за породување обавезно треба да си среден. И за царски. Ангажирајте мажињата нека не се занесуваат. Мојот пред крај секој втор ден личен бербер изиграваше! Што се мора, се мора... Поарно така отколку да ме средуваат таму...

14. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    А обавезно за тогаш сега забушавам.Јас не отидов на гинеколог на општ бев и упат за хирургија ми даде а сега пошто е таму ке се обратам кај гинекологот.

15. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    до пред 2 дена бебушот премногу го чуствував сега овие два дена не го чуствувам да мрдни 30 недела сум

16. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Како што минуваат неделите така се помалку ќе ги чувствуваме (така ми кажа докторот) тоа е поради тоа што им се стеснува просторот и помалку ќе мрдаат. Но сепак барем 10 движзења во денот мора да има...Можеби си правела нешто деновиве па уморно е :) Пробај галкај го, пушти музика, ќе мрдне ;)

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Потешка е бременоста со второ дете, дефинитивно! Посебно ако се мала разлика како моите. Чистење, перење, пеглање, плус дете, не е лесно. Помага мм многу, ама сепак јас имам повеќе обврски. Ако ништо друго, детето повеќе ме бара. Помош немам ама буквално никаква, мајка ми работи и не може (читај не сака) да ми помогне. Исто и свеки, иако од неа не би ни сакала помош затоа што повеќе ќе ми одмогне. Плус и мм не дава она да ни се плетка. Ручек правам со малата обесена на нога, мм уисува со тоа не се замарам, јас перам и пеглам мм пружа и собира алишта, имам многу помош од него да е жив и здрав.

На tweety26, okcenzi, Maceto123 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Касни нешто благо или кока кола одма ќе се размрда ;)

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Девојки, 31+6 сум...Сабајлево станувам за на работа и чувствувам болки во нозете и рацете...Искрено одвај стојам на нозете...Во балетанки одвај ми ги собра...Еве ме сега на работа...од склет боса се соблеков и сфатив дека морам некакви отворени кондури да носам..Малку ми е незгодно на работа со отворени кондурки-сандали...а и не знам какви би биле соодветни...Вие како одите на работа? :)

На Maceto123 и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Spange Bob ti blagodaram mila iskreno se nadevam deka ke pomine veke ne mozam da se podnesam od nos od usta povrakam i od se i sesto povrakam, ziveam od banana gevrek i jogurt i cajno kolace, utre treba da dojdam vo Skopje za pregled za daunov sindrom lele kako ke izdrzam ne znam mm ne e tuka i nema koj da me donese moram so taksi :( inaku za depilacija jas redovno se depiliram so laden vosko i odlicno mi e neznam kako bi bilo so bric do sega se nemam nikogas briceno i sega vo pogolemite meseci koga ke si odam za CH i koga ke ne mozam sama da se depiliram ke bide na bricot pozdrav ve guskam :inlove:

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.