Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Viveki

Viveki Истакнат член

Не ти кажал е за вака да не си правиш стрес. Значи луѓето си учеле за тоа стручни се и сметаат дека нема потреба да ни кажуваат се, зашто ние како мајки реагираме на се како крајот на светот да е, а не е баш така...Ако е нешто страшно верувај дека ќе ти спомнел. Не се секирај

Ceneva likes this.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

ги правевте ли сите брисеви во 35 недела? нели треба само за стрептокока?
    матичната вика сите ќе ги направиме. за ако има нешто на време да се спречи. 6 бриса биле. а правев негде 20 недела чисти беа сите. некако не ми се прават сите брисеви сега ми е страв.

3. Lina5

Lina5 Истакнат член

Супер ти е бетата. Честитки :)

aaaaa likes this.
  4. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Јас вагиналните ги повтарав во 32ра поради кратење на цервикс, цервикален не а сега ми е во план само тие/тој за стрептокока.

5. Starchild

Starchild Популарен член

Мене само за стрептокока ми го зема матичниот,рече нема потреба сто пати да ги повторуваме чиста си.
    @Ceneva Диши мила се е во ред сигурно,еве го крајот уште малку ќе се гушкаме со бебуши.Да имало нешто сигурно ќе ти кажел докторот ќе изреагирал,и до сега се си беше супер сигурно се е одлично.:hug:

Цтг мирно кај мене,бебушка и голема и буцка си остана сеуште.Плодова,протоци супер,плацента 3 степен,таа си дреме карлично нема ни да се сврти веќе и др.вика нема шанси нема место.Да ја истераме неделава по мензис па можно е да се гушкаме наредната со Господ напред.Толку сум веќе нетрпелива одвај чекам да ја видам,помирисам,да ми кажат дека е се во ред.Не е мирна душава од минатото,колку и да се обидувам да се смирам.Битно истеравме до крај,сега на бога вољата така се тешам.Ве гушкам сите :hug: многу ми се емотивни деновиве,како нема буква сум некако со солзи во очите.Сите да бидеме среќни и со бебуши во рака живи здрави дај боже :l:

6. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Мислам дека нема простор за паника мајка:hug: Мене истото ме загрижуваше ама во Систина ми рекоа дека не секогаш мерките се точни(посебно кај матичните што имаат постара апаратура) и дека ако друго сѐ е во ред нема потреба од секирации. Мешето некогаш две недели понапред, некогаш поназад, некогаш точно според неделата секогаш различно ја мерат на контролите:) Пример кај матичниот бев на контрола ми вика бебето 3 недели понапредно 2.5 кг, после 2 дена во Систина ми кажа 1.800 точно според неделата било бебето ме испобунија само:D

Ceneva likes this.
  7. Hatula

Hatula Истакнат член

Честитки, да сте живи и здрави! :l::hug:

Bubish26 likes this.
  8. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Сега си ги гледам резултатите и матичната и цервикален ми земала, јас мислев само вагинални се :|

Инаку една информација може на некој ќе му се најде :) пуштена е во употреба апликација moe zdravje кај што ги дава сите упати и резултати, поврзано е со профилот од ујп.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Znam deka site razlicno merat go uvidov toa koga otidov i kaj doktorot denes sto bev i vo stip vo razmah od edna nedela. I si gi gledam i predhodnite eha od nego celo vreme stomaceto toj go meri pomalo ama do edna nedela. Ama ova tri nedeli koga vidov ne mi dojde ubavo. Tolku da ima utnato. A pred mesec dena vo stip stomaceto mi go merea so nedelite... A sega ispaga deka edna nedela pokasno od stip stomaceto prestanalo da se razviva a drugo si e vo red. Probuvam da najdam logika nekoja ama nemozam.
    Fala vi na site sto sakate da me smirite, ama jas se osekam voznemireno. Aj ke vidime vo petok sto ke mi kaze konkretno za ova ke go prasam. A jas vo megu vreme ke probam da se smiram.

Viveki and LangeAlfa like this.
  10. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Најубаво така, да не ти е на мисла:hug:

Ceneva likes this.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Матичните преферираат сите брисеви да се направат, бидејќи тоа е посигурна опција.

Last edited: May 15, 2023
    Veki4kaa likes this.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

па така кажа и она . ќе ги направиме сите. за ако има бактерија да се излечи навреме пред пораѓај. се надевам чисти ќе бидат :whew:

Iris-1234 likes this.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

И да не се чисти, на пораѓај може да ти стават инфузија со антибиотик. Не се грижи и со лесно до крај:inlove:

Veki4kaa likes this.
  14. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Колку можат да утнат со мерки не си свесна. Затоа и не ти кажале ништо. Ако се мрднало во тој момент отиде мерката. Не се вознемирувај воопшто. Мене ми ја мереа со помала бутна коска цела бременост ко се роди ко изваде нога манекенка ене ја до ден денес долги нозе има. Неможе убаво и прецизно да се измери на ехо. Затоа и за килажа утнуваат и за друго. Плус ако не си била систина ремедика кај што им се поасални ехата па тек па тогаш не треба на памет да го ставаш. Одмарај си се и мисли дека за кратко ќе се гушкаш со бебуш.

Viveki, Ceneva and LangeAlfa like this.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Многу зависи од докторот колку е прецизен, затоа не земај здраво за готово.

Имало многу утки кај луѓе што ги знам, а кај мене докторката што ме породи само 100гр имаше разлика во мерките на ехо и бебуш кога се роди, ептен прецизна беше, така многу зависи кој доктор мерел, не се вознемирувај за џабе.

Ceneva and Viveki like this.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Fala vi na zborovite mesinja moi :hug::l:

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Исто и мене ми кажаа во 34та недела ќе ми земаат брисеви, сите плус тој перианално, за во случај да има нешто, да има време да се исприма терапија.
    Се надеваме чисти да се:*

Veki4kaa likes this.
  18. natash.a

natash.a Истакнат член

Ви препорачаа ли амниоцинтеза поради цистата

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мила, нели кај мојава и од Бела ( не можам да ја најдам за да тагнам) беа со помало меше скоро 3 недели, кај големава 2 беше, е првото ама пак си се роди 3690 и ова е супер еве денес си отидовме од болница 2850, здраво право бебенце иако помало меше, плодова вода на минимум, си дотерав термин, преубав пораѓај, свее нај. Така да, ако има простор за паника, они ќе ја направат. Мене ми погодија до грам колку ќе се роди. Стварноо е цврцорец и мало мешенце има ама најбитно е здраво бебе

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Do dve nedeli ic nema da mu ja mislam da bidam iskrena. Ama ova tri nedeli pomalo mese me vadi od pamet. Probuvam da se stalozam i ne mislam na toa ama iskreno ne mi odi. Citam deka dijabet moze da bide pricina za takvo nesto, pusenje, placenta, protoci. A me prasa dali pusam .... Znaci sepak ispituval situacija a ne mi spomna nisto. A jas gi otkazav cigarite, imam zapaleno 5-6 cigari od ko prekinav da kupuvam, a prestanav da kupuvam nabrzo od koga doznav deka sum bremena i toa mu go kazav. Protoci dobri, plodova voda dobra. Osven gestaciskiot druga pricina za vakvo nesto ne gledam. I iskreno se plasam. Pred 4 nedeli se si bese vo red od kade sega ova. E zatoa mk si ja sakam za ova ke me pratea pocesto tamu. A ne ovde nema potreba, a izgleda imalo potreba. Ne znam dali ke izdrzam do petok ili ke pojdam i kaj drug lekar.
    A eve go ctg to na kratko me stavi... Neznam jas ova da go citam

Attached Files: