Девојки 10 недела сум и многу сум затната неможам да дишам.Вчера неможев да спијам и си ставив Оперил за деца два пати.Прашав матичен ми рекоа само солени капки.Сега имам грижа на совест
Јас затната цела бев 3 дена аква марис ми дадоа, електролити, чај од нане. Гледај издувај нос и од спрејот прсни и фишермен бонбони од најлутите, многу помага.
Јас последнава недела ставам Тафен, одобрен ми е од нашиов доктор и од пулмолог, алергијата ми се влоши, па ми помага реално. Само локално делува, не штети кај бебе, така ми кажаа двајцата. Ако ти е шубе, препрашај доктор секако
Септаназал детскиот смееше во бременост, е сега незнам со неделите дали имаше нешто врска. Пиши во search горе, ќе ти излезат мислења и искуства..
Ако цтг покаже лошо сигурно нема да те пуштат дома, пошо цтг нели покажува контракции ако се има и тонови на бебето, не знам ни јас да толкувам ама не би те пратиле дома ако би имала контракции и бебе не е добро
Za toa znam deka e dobro. Taka go zakaciv ako nekoj razbira poveke Se podsmiriv troo, si velam bebe mrdase i za vreme na pregled moze ne go ima ubavo izmereno radi toa. A mozebi pa ke si bide slang maneken. Realno radi dietava ni jas ne sum mnogu popravena. Ke videme vo petok. Ke se strpam do togas.
Не дека нешто многу разбирам ама ако е мирно цтг, треба да е доле на нула линијата (десно се јачините на контракциите), а ти на ова цтг си на 40,50 јачина цело време, нешто згрчен да не ти беше стомакот? Или неубаво ти го наместиле каишот...
Мирно е,и од мрдање изместување на каишот вака знае да покажува а и ко што гледам границата на апаратот не им е од 0 наместена од шогоре им почнува
Јас прележав во 28ма недела трудна, опасно осипана од глава до пети бев и со температура и со се... бебе немаше никакви последици фала богу и не се знаеше дали има антитела преку мене земено. Не се знаеше дали има антитела се до пред месец, 5ипол години има и си ги прележа Ни на инфективна тогаш не знаеа дали ќе има антитела бебето, па да одам сега да им кажам дека не добива бебето антитела преку мајката Доколку си прележала никаков ризик немаш. Ризик се само до 12та ако фатат тие што не прележале и на крај од бременоста (да не префати мало новороденче).
Probaj so caj nane ili matocina dali ke ti se smiri toa cuvstvo na gorenje. Mozebi od kiselini vo prasanje i zeludniot da te boli. Drugo gore neznam sto bi mozelo da boli iskreno
Pojdi da te vidat na abdomenalno eho, zolcka, jetra, pankreas. Da si bides mirna. Nazad vo grbot te boli taka vo ista tocka ko i napred desno ?