Zdravo Devojki Prenatalniot test kako e najdobro da se napravi, nasabajle ili mozam I popladne posle rabota?
Mi ostana edno pokovanje prolutex inekcii, dokolku I se potrebni na nekoja od Vas Ve molam pisete mi...mnogu povolno gi kupiv od stranstvo
Toa treba da se javis i da prasas kade sto ke go pragis. Do kolku zemaat krv za tie analizi. Inaku mozes i da si jades i se toa ne vlijae nisto na rezulatot.
Матичниот вика супер е, плодова вода, со бебе мерки. Резултати супер, нема предиспозиции ама да испитам скриен шеќер. Утре сум одсабајле, дали гладна треба да одам? Од сега ми е се лоши од помислата на шербетот
Да, гладна треба. Не е ништо страшно, помали количини голтај почесто и немаш гајле, барем кај мене така беше подобро.
@lipstickmadness браво за апликацијата. Баш требаше да идам кај матичната да видам дали некако може да ми издаде копија од упат за да приложам во триглав да ми рефундираат бидејќи правев анализи што беа на приватно. Ја симнав апликацијата ама не можам да се најавам,постојано ми дава погрешно корисничко или лозинка. Корисничко име на ујп е меилот и јас меилот го внесувам и пасвордот,проверив и дирекно на ујп и ми го прифати значи точен пасв внесувам. Како се најави ти?
Има едно нешто беше да штиклираш дали имаш профил на ујп или дали може да се повлечат податоци. Јас кога го селектирав тоа ми успеа
Вчера баш другарка исто се жалеше дека не може да се логира ама знам после неколку обиди успеа а не смени ништо така да биди упорна , кај мене одма се логираше
Го штиклирам цело време тоа ама пак не ми прифаќа податоци. @lipstickmadness фала ти ќе се обидам повторно... не може нешто да е добро кај нас без притоа да не е и комплицирано или да не работи
И јас ја симнав се си прочитав Како гледаш за ќерка ти? Мене само мојот профил ми го покажува, исто и син ми е преку мене осигуран
Горе во десниот ќош на трите црти кликам и одам во “Мои податоци” па под моето име пишува “Промена на профил” и кога ке кликнам на тоа ми излегува името на ќерката. Ама кога ке пробам да отворам во Лаб. упати и сакам да отворам крвна слика на пример ме одлогирва целосно. Другите категории ми ги отвора
Мајки, 12та полна недела сум..дали чувствувавте тој период како притискање кај јајниците и матката? Од вчера е баш интензивно, лев јајник вчера, денес десен..да не се грижам?
Исто е и кај мене. Осеќам како првото бебе кога ме удираше и ми правеше притисок на стомакот. Само кај мене не е толку кај јајници колку над матка малце. Сепак телото има промена се шири матка бебе расте сега највеќе . Ако не те боли немаш простор за паника.
34 денес полна. бев на контрола. правев брисеви. и тие неколку секунди додека ми ги зимаше изгорев од болка дури свикав. вика докторката ти природно роди од ова те боли. викам нз зошто ама ова ме боли повеќе. кога раѓав а не реков не ме болеше толку. сега чекам резултати и се надевам чисти дека ќе бидат. Со бебуш се во ред . тежок 2662 . буцко мамин плодова вода доволно и бистра . постелка супер . уште си е доле со главчето и тоа е супер . бебуш супер си е . јас не сум - деновиве ми се лоши. киселини, ждригам ко стока. одам ко пингвин. менструални болки и половина боли. веќе тежи мешето. ни се спие салам. ама уште месец ипол ќе издржам и така , ај да не се жалам многу, се е за убаво. секоја болка вреди
Исто, 12 недела и веќе два дена чувство на пецкање, бодење долу како пред циклус посебно десна страна, осеќам и во спиење.