Растат бебувчиња, им треба поголемо место веќе јас па викам и нека ме боли, само да си расте и сè да е во ред, ќе си трпам, слатка болка
Веќе неколку дена ме боли половината и стомакот ниско, ме боли кај папокот, и мислам дека и матката ме боли. И кога лежам,кога седам.. инаку сум 29та недела и некој ден.
Мене од десната страна ме болеше и кај јајниците и матката на преглед бев, ми мереше цервикс, се беше во ред. Можеш да одиш на преглед, мене ми рече доколку немаш крварење, не е страшно, а и дека прва бременост бебето притиска на органите разместени се нормално е да имаш издржливи болки. Ама сепак преглед е секогаш сигурна работа да нагаѓаме вака само може
Ako ti se neizdrzlivi bolkite javi se na lekar... Ama tek idat tegobi cisto da znaes. Sekoe mrdanje na bebeto ke ti stanuva se pobolno. Jas veke kako na skrgi disam. A koga ke jadam posle edno pola saat edvaj prezivuvam. Daj boze da ne go nosis bebeto tolku visoko kako mene i da ja nemas taa maka. Jas se smeam ko da niz usta se mesti da izlezi
Дали има некој искуство во перење на сунѓерот од транспортер во машина? На која тт и дали се деформира нешто или не? Ќе користам половен, па се мислам дали во машина да го перам или на хемиско да го однесам?
Девојки едно глупо прашање ама заборавив да прашам кај матична. Навечер ставам утрогестан вагинално а сабајле правам контролни урина и уриникултура. Не знам дали смета да ставам, страв ми е да го прекинам до утре сабајле а не знам и дали има ист ефект ако пример го испијам денес наместо вагинално..? 5+3 сум
Jas koristev od 4 ta nedela do 27 nedela vaginalno utrogestan i si davav urina najnormalno ... Voopsto ne smeta utrogestanot vrz rezultatot na mokracata. Slobodno stavi si.
Јас го исправ во машина на 30° така ми кажаа во продавницата, а и на него имаше ознака дека може да се пери
Па незнам дали е високо, здравје во понеделник сум на конгрола, па ќе видам до тогаш ако успее да се смири, ако не ќе морам на преглед. Ама мојата матична одма ќе ми рече ако имаш болки на клиника да те видат
Не си во состојба да речеш дека претеруваш, подобро отиди и ништо ке речат не е, мирна душата одколку да се секираш, а не знаеш што ти е. Магнезиум пиеш ли?