Vo pravo tromesecije kaj mnogu trudnici se javuva tahikardija posle se stabilizira,hormonite si go pravat svoeto i mnogu e vazno do kolku ti odi pulsot, sepak razgovaraj so maticniot vidi sto ke ti preporaca. Dali pies b6?
Кај мене кон 22ра недела околу папокот имаше движења, тек сега 25та недела осеќам погоре движења, нема шанса толку рано во ребра, само долу под папок засега ќе ти биде, ќе го осетиш кај да е. Мене ноќеска каков грч ме фати лева подколеница, ме изгоре од болка, уште ме боли мислам рано ми почнаа грчеви со првото имав секоја ноќ ама мислам 7ми 8ми натака почнаа, страв ме фаќа. Ама магнезиум малку пијам од денес покачувам доза, утре планирам за скриен шеќер да одам и др недела на месечен преглед, кога помина месец од последниот преглед се чудам, бебе почна салам да мрда, салта прави најинтересно ми е ноќе, се вртам на десно и се мести се мести, за пол сат се вртам лево пак прета се мести а мене колкови ме болат и само се вртам цела ноќ...
jas sum veke 32 nedela,no pred edna nedela procitav tuka za kremava https://www.icepower.com/mk/производ/ice-power-magnesium-cream/ sekoja vecer mi gi masira maz mi podkolenicite,odnosno listovite na nozete i fala bogu ne me fakaat grcevi...pred toa bese strasna sekoja nokj so grcevi i bolni sekojdnevni vo nozete
Матичната уште не ме удостои со порака барем а не да се јави. Б6 посебно не пијам ама мислам има во Пре Мама,тие ги пијам. Немам дигитален апарат за притисок и пулсот не знам колку ми е,сама воопшто не можам да го напипам со прсти, а притисокот ми е под 100, и тоа едвај некако ми измерија со таков апарат со слушалки,не дигитален
Probaj napii se b6 nema steta od nego dodeka otides kaj maticnata, jas pijam Po dve na den. Inaku moze da otides I kaj opstiot maticen ke ti napravat ekg I ke znaese sto ponatamu.
mislam da,soprugot ja zemal 450 denari ama ne mi kaza od kade a sega e na rabota,ako ne se snajdes do porucek ke ti pisam od kade ja nabavil
Arna eve se budam. Zosto sabajle konecno vo 5 zaspav. I pak ednas stanuvav izmegu . Tesko mi e, edvaj se vrtam vo krevet. Kiselinite me davat. Ete me sega ke se utepam od kaslanje dur ne se napijam nesto. Periodot do vleguvanje vo 9 mesec bi go pominala uste tri pati da mozam samo da go izbegnam ovoj posleden mesec . A bebe si sedi gore vo cicki aber si nema da se spusti da mi popusti zeludniok i dijafragma. Mislam na skrgi disam veke. Ama toa e sto e jbg. Ne bilo lesno majka da stanis . Mislam deka ke go preminam terminot barem mene taka mi izgleda. Ubavo mu e kaj mama vo mese. Fala sto me mislis. Utre sum na kontrola i ctg pa ke vidime kakva e situacijata. Ama veruvam nisto porazlicno nema da mi kaze od ponedelnikot, deka ima vreme
Добро вечер мешиња,мене вечер ми е Ај кај не спиена мокрам на еден саат,киселини ме гушат се осеќам како змеј,госпоѓа желудникот ми го направи палачинка со главата па и кога кренав ролетни кога видов какво е надвор ме домавна дамла Се на се имам саат ипол спиено Значи не го можам времево,ај што се распаѓам ајде се трпи трпам болки поприлично многу,ама неможам да истрпам веќе дома затворена ни ја ни дете.Вчера убаво надвор се изигра среќен денес облацине по земја чиниш шетаат,па се утепало врнејќи веќе мувла ќе фатиме печурки ќе ни никнат Уф више неможам да трпам ништо изгледа незнам дали до мене е или и на други волку на психа им влијае,ми се смачи
Mila se blizi krajot. Maz mi vika posledniov mesec si nervozna za cela bremenost. Izgleda si e normalno
Мене почна кукчињата да ме болат уште пред еден месец кога ќе се уморам страшно навечер веќе еден месец можеби дека и се здебелив наеднаш во кукови се ми иде таму дебелината ми е така, и од сабајле страшно ме болат прстите неможам да ги мрдам ми трнат од десната рака и така цел ден.
Па да и самата тежина одма смета на колкови на коленици, така на вечер исто ме болат можи од 18та недела Пресметав на таа табелата @Ceneva што ја прати, јас скоро 2кг сум отповеќе за неделите, ми пиши до 80 и пола кило најмногу можам да ставам што и мене ми е цел со првото со 80 бев на пораѓај, 40та недела, сега 38ма ќе биди царскиот па се надевам нема да надминам а и ако надминам здравје не се замарам многу мислам дека брзо ќе ги вратам само нека е се во ред со мене и со бебе тоа се средува Иначе времево ме отепа и мене
Mi tekna na tebe okolu terminite (ti go zapomniv) plus mislam sme si sograganki (ako ne gresam)jas vleguvam vo 9ti za 2-3dena i celo vreme go osekam gore visoko,kislini sega pocnaa pojako a navecer se spremame uste od sega,zaspivam lesno mozebi od obvrskite so dvete deca ama posle vo 02 ili 03 sum stanata do 5,6 koga veke treba na skolo da gi nosam batkovcite ...edvaj cekam drugata nedela da pospijam koga ke odat 2ra smena
Здраво мамички , гледам сите сме со по некоја мака . Времево психички ме уби , да не можеш да излезеш на прошетка . Во последно време станувањето од кревет ми е ептен тешко , спијам по 10 саати (нормално се будам и за мочкање едно 4-5 пати ) . Нека се стопли веќе еднаш па да излеземе надвор , да не фати сонце малку . Инаку овие денови имам чудни болки кога станувам од седечка позиција ,но се надевам минливи се . Прашав матичен и специјалист ,ми кажаа нормално било . Стомак имам ко за 8ми месец , а не 6ти (се поправив 10,5 кг, а 23 недела сум , може и тоа си има влијание ).