Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Јас уште не сум нервозна ама вчера сонце одма друго расположение :sun: денес катастрофа, прва смена сум и нема ни многу луѓе денес па фала богу поседав, ногава уште ме боли од грчот :doh:

На Veki4kaa, AlchinovaR1979 и Starchild им се допаѓа ова.
  2. Тинке

Тинке Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    26
    Здраво девојки,

ја сум 17 недела, и ми открија хипертонус на матка.
    Имала некоја искуство со ова?

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Луѓенца дали е можно пред 2 месеци серумско железо ми беше 7, хемоглобин на долна граница.
    Почнав да пијам малтофер, по еден месец серумското железо ми се качи на 26, хемоглобинот остана низок шо е очекувано.
    Продолжив со малтофер и по еден месец (два месеци терапија) серумското паднато на 7, хемоглобинот под долна граница.
    Можни се вакви варијации или не се веродостојни резултатите?

За огтт тест од кај земате упат?
    Прашав денес во синлаб, ми рекоа дека прават само на приватно 500 ден со две, 650 со три боцкања.

@0ли се породи мама?

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Матичен гинеколог ми даде мене за огтт.
    За крвта испитај пак ако ти е сумливо.
    @Тинке прочитав на нет, незнаев што значи тоа, изгледа како посериозна ситуација, што велат докторите?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Тинке

Тинке Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    26
    Па и јас незнаев, матичниот ме прати на снимање на клиника сепак ради годините, бидејќи сум 40г ама немав никакви проблеми досега.
    Имав некои ситни хематоми, ама се расчистија со време, болки имам да како ментруални одвреме навреме ама ништо страшно

Гледам ризик фактор дека е тироидната ако не е во ред, ја сум со хашимото и хипо, и исто ризик фактор е рх негативна крвна група а плодот потенцијално позитив, и тоа сум, не знам препратив кај матичниот па чекам повратно

ама сигурнбо пак ќе ме стави на мирување, а ја не сум човек со мирување баш баш ама тоа е

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Screenshot_20230518_124244.jpg Screenshot_20230518_124233.jpg
    Читав дека со лежење се опушта матката, што треба тоа ќе се прави, ако треба лежење ќе лежиш нека е со лесно и да биде се во ред. Прв пат слушнав јас не дум знаела за оваа состојба да ја речам, а имаш симптоми некој?

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Тинке

Тинке Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    26
    Да гогглам и јас сега, може да е сериозно а може и да се лекува како гледам
    симптоми ништо посебно, понекогаш болки како ментруални ама штом легнам да одморам ми минат., ниту крварење имам. Стомакот ми е тврд и доста голем ми се чини за неделите ама па акко читам така е и нормално.
    највероватно мн ретко и ги праќаат трудниците на овакви испитувања, братучетка ми еспецијалист гинеколог и ми кажа дека ептен ако е некој проблем со болки јаки па тогаш, ова јас случајно улетав ради матичниов што сака се да си провери

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Па поубо и не читај мн на нет, слушај си доктори и позитивно само, се ќе биди во ред.

На Martka и Тинке им се допаѓа ова.
  9. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    19.756

Јас вчера правев во авицена 550ден со 3 боцкања. Немаше термин ли за државна не даваа ли ич не ја сватив таа сестрата на пулт. А 26 недела сум др ми рече најдобро оваа недела да го направош.

10. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    @deniz333 @simpleewa фала ви женски, ќе земам б6 секако о ќе пробам со апликацијава.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Ista sum, ne da mi se smacii, ne se trpam samata veke, a vremevo kapak na se, neka se oprava veke, navistina nemozeme da izlezeme so decava ke si pobudalime. So Mihaela se od edna soba vo druga krss....

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Здраво дали може некоја мајка што се има породено царски рез во скоро време кај Доктор Зоран Илевски да ми пише во лична порака имам едно прашање ви благодарам

13. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.577
    Допаѓања:
    11.799
    Како сте мами денес? :sun: Јас добра, ама исто ко вас, ме нервира времево, ми фалат прошетки и :sun:..јас дома и со мајстори, па бајаги ми е забавно :sweat: :lol: се преморувам па единствено што ми е убаво, е што си спијам ко бебе, вака слатко мислам пола живот се немам наспиено, мн осетлив сон имав :tmi: :lol:

Ви праќам :sun:

На AlchinovaR1979, LangeAlfa, Viveki и 2 други им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Неееее рано ми е :D
    Но ситно е веќе, денес 36+5 :inlove:

Кога сте кај нервози поради времето, мене баш ми е погодено. Обожавам кога е вакво, ни топло ни ладно, излегуваме од дома и да врне и да вее. Малиот со чадорче и шета и на дожд, нема дома седење. Задолжително ни е да излеземе да го шетаме двапати во денот, без разлика на времето. Инаку не се трпи :D

Јас немам време за нервози, ептен имам обврски со уредување, хаос сме, само нешто има да се прави. Одморам само кога спие малиот.
    Ништо не ме нервира освен мм кога има мислење поразлично од моето :D

На Slonce91, Sofi.ja, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Дека те прочитав во тема доење, некако така си поврзав, а гледам нигде не сподели вест па реков да прашам.
    Со лесно да ти е мама, до крај да си истераш. ❤️

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Фала ти што помисли на мене и што праша :hug:
    Се спремам полека за доење. Така некако како да ми требаше поддршка, сигурност, мислење и затоа пишав таму со време. :D

И тебе со лесно, ќе те чекам да се дружиме во бебешките теми како и со првото :inlove:

17. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Мене времево само на спиење ме тера. Ме има фатено некоја мрза не ми се мрда од креветот:yawn:
    Полека спремам сѐ за мене и бебчето за болница, купував комплети пред 2 дена пелени памперс торбата ја спакував за мене уште за бебка да се испере и спремни сме:party: од толку шеткање лево десно веќе немам сила колку повеќе одам толку повеќе ме боли целото тело ми се смачи од стврднувања, отоци, и умор проследен со огромна желба за спиење|( порано имав повеќе сила, цела бременост активна до крај а сега две скалички не можам да искачам:D

На Alishan30, AlchinovaR1979, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Понеделник одеше на цтг?

На Pamuk dete му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.782
    @IRBBB За скриен шеќер земи си упат ама не од гинеколог туку од матичен, они даваат, само тој упат покрива 2 боцкања, за да биде со 3 боцкања се доплаќа нешто ситно 100 200 денари, само ќе им нагласиш таму на шалтер. И јас во синлаб испитував бидејќи не се закажува си одиш кога можеш, додека во авицена е со закажување. За железото можеш таман на едно одење и боцкање паралелно со скирениот шеќер да ти земат крв и за крвна слика (со посебен упат од гинекологот за да не плаќаш ништо). Јас така направив. Со лесно мама.:)

На Alishan30, IRBBB и Starchild им се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Колку се плаќа со упат од општ матичен? Дека го друг град ми е матичниот, дали ми се исплаќа да одам до таму или да си платам на приватно.
    Железо морам да повторам во скоро, оти 17+6 сум, рано ми е за огтт.