Јас исто одам со балетанки ама жешко е, не издржувам. Сакам да си ги купам оние сандалките од топ шоп, имам носено повеќе обувки од кај нив и удобни ми се. А на работа кој шо сака нека шбори, ме заболе.
Нареден пат нема толку да те боли, така да ќе си средиш и таа работа кај усните...Јас секогаш одам кај иста козметичарка и мене секогаш ме депилира со восок за една употреба, а и кога останав бремена си продолжи девојката со исто, и супер сум задоволна и матичната ми вика оди си средувај се немај гајле...Нареден пат со среќа и без болки
Јас одам со сандалки отворени и ич не се замарам, епа треба да се има обзир дека ние неможеме се да носиме и да сакаме немаме баш избор
Ирена ти денес треба да одиш на ЦТГ или веќе си закажа царски, па јас нешто не сум во тек И ти како мене и јас не сум прибрана дома, уште одам на работа, а од денес почнувам 38 г.н, па со бога напред
Devojki zdravo jas sum nova na forumov, ve sledam redovno. Sega mi treba pomos od vas. Bremena sum 15ta nedela i deneska mi se slucuva nesto mnogu neprijatno kako vnatresno peckanje, ona cuvstvo kako koga imam infekcija i kako da mi se mocka a ustvari nema vrska. Pred 3 nedeli gi pravev site testovi i urinokultura i mikrobioloski, i se bese ok. Inaku mi se ima sluceno ova na 2-3 pati od porano i mi pomagase kanesten. A sega ne znam dali smeam, ova mi e prva bremenost. Ve molam za iskustva. Odnapred blagodaram. Pozdrav
Честитки со лесно барем летово нема да си голема да трпњш жештини хехе уживкај ракче п.с.а да не си рак во хороскоп?
dada,,,,rak sum i bas i maz me prasuvase za rodenden sto sakav mu rekov bebe ,pozitiven test mi se ispolni ))
Трудниците се склони кон инфекции па базените би ги одбегнувала. За на езеро, море...се додека се чуствуваш добро и бременоста си има нормален тек, а и си се пазиш во смисол доволно течности, не претерано изложување на сонце и сл. не би требало да е проблем.
Мешињa имaм еднa дилемa-сoстoјбa штo незнaм дaли е нoрмaлнa или имa нештo,ве мoлaм зa мислење aкo нa некoј му се случувaлo истo.Скoрo 37неделa сум,денес вo тект нa денoт нa 2-3 пaти гaките скoрo пoлa вoдени! Плус некoј притисoк дoле oсеќaм,бoлки некoи невooбичaени немaм... Вo мислa сум и незнaм дaли е нoрмaлнa сoстoјбaвa? Мислење?
Девојки, ова до сега ми се прв пат случува, значи во саботата после односи со мм кога се избришав имаше нешто како крв, дури не сум ни сигурна дали беше крв од што беше мноооогу малку, во неделата пак имавме ама немаше тогаш ништо само што од недела, значи од вчера цел ден, еве и денес цел ден ме заболува ниското кај стомакот. Кога лежам или седам немам болки, ама при станување, седнување или кога одам имам болки, одам како стара баба наведната од што ме здоболува кога ќе се исправам, не нешто неиздржливи ама ме загрижуваат. Среќа бебуш си го осеќам си мрдка активно, само ме загрижуваат овие болки, ви се има ли случено вакво нешто во овој париод од бременоста, инаку сум 25+2?
Da ne te panicam ama kolku sto znam ne smee da ima konstantna bolka pa uste den dva. Da odis utre na lekar neka te pregledaat za sekoj slucaj
Da moze vodemjakot puknal i postepeno istekuva. I jasmislev deka puka ko na filmovite kofa voda ama moze i poleka poleka i nema zosto da e rano 37 nedela. Odi na lekar i so lesnooookk