Lele lugeee ova covek veke da ne sedni da jadi, nemozam na sebe da si dojdam a ne kasnav koj znae kolku. Ne se najadov tuku jadev kolku da se kazi deka jadev. Edvaj disam.... Bebe nikako da se podspusti. Znaci si ofkam i go molam da se simnuva veke nadolu. Neznam uste kolku ke uspeam ova da go izdrzam. Ili ke baram od doktorot sto pobrzo da me poraga so provokacii ili kako znae i umee Mislam sekoj moment ke se ugusam od kiselini. Podlegni ne biva, vo usta mi se vrakat. Sedni stomakot me boli pod gradi od pritisok zosto ne moze pogore da odi. Neznam kako da se namestam. Osekam kako mi vrie vo zeludnikot. Kako da imam pomesano soda so ocet. Mi se place
Нз за спуштање некои вежби нешто пробај, моето беше така високо и премногу имав киселини, со провокации се отворив ама бебе не се спушти за жал и затоа царски ме направија, види барај некој вежби за да подслези.
Жени 34+2 сум. деновиве многу ми се лоши, незнам зошто ми се врати лошењето. нормално ли е ? има некоја со слично искуство?
Ima edna vezba ednata noga kako na trotoar a drugata na ulica. Go pravam toa koga mozam. Ama nema vajda .... Sedam na topka pravam nekoj vezbi ama tie ne se izgleda za spustanje na bebe. Maz mi pa dosta skaces na tu loptu ce istreses dete . A samo da znae mene kolko mi e tesko ke kaze prodolzi. Ako nekoja znae nekoja vezba neka kaze
Клекни - стани, оди во позиција на куче.. дај му простор да се спушти. Кога пешачиш опушти се, клати се, така ќе го турниш повеќе надолу.
@Ceneva најубаво е ако имаш скали да одиш по скали нагоре надоле. која недела си? мене па деновиве ми се лоши . и киселини и ждригање имам . не се трпи веќе. посебно лошењево цркнав мислам. незнам дали е нормално или па некој стомачен вирус е.
39+1 denes .... Na kraj sum i normalno da mi e tesko sigurno. Samo nekako mi lici deka ke si sedi poveke od termin. Zatoa prasav za vezbi malku da mu pomognam da se spusti nadolu. Najdov nesto od vezbi ke gi pravam utre. Sedam na topka se klatam na nea i praam nekoj vezbicki sto mozam so pomos na topkata. Posto nekoj ne mozam ni da gi napravam. Ke se otepam ke napraam belja nedaj boze. Inaku od kiselinite ti se losi odma da ti kazam. Ne baraj drugi pricini
Заборавив да пишам за прегледот. Денес 36+5, бебе одговара на 37+1. Протоци супер, постелка непрезреана и уште ниско поставена, бебе уште во истата позиција попречно, ЦТГ мирно. Конечно планирам да средиме по дома и да направиме една генералка, да купам уште душек за креветче и да ја средам торбицата. Полна сум со енергија, иако се заморувам брзо. Имам некако сила да ги бркам работите, не знам што ми е. Ама убаво ми е Едвај чекаме да ја запознаеме нашата втора ѕвездичка
Super. Samo taka da prodolzis so ubava energija. Jas isprav se bebesko. Uste edni fioki da kupime utre. I vikendot da peglam i naredam vo fioki se. I da izvadam od transporter i kolicka navlaki da se isperat utre. Samo mi e strav da ne zakasnav so nivno perenje. Vremeto ne e bas ubavo dali ke se isusat. Ili da isperam od koga ke si dojdam od bolnica na transporterot. Ne znam sto e popametno.
Еј добро ме потсети за навлаките од транспортерот и од количката Утре ги вадам да ги исперам. Ќе се исушат брзо, не се секирај. Немаат претпоставувам некој којзнае каков материјал како памук за да не се исушат. Пеглање и перење облека препуштив на свекрва, следна недела ќе ми се спремни, јас ќе треба само да си ги приберам по фиоки.
I jas taka se imav dogovoreno da se isperi i ispegla bebeski alista koga ke me primat na bolnica da bide presno pereno. No vremeto e dozdlivo vlazno mnogu i ne se susi. I zatoa si fativ jas. A sega mi tekna za transporterot i korpata na kolicata Zaboraviv na nea skroz na skroz. Ke vidam so ke napravam. Dali da rizikuvam.
Кај нас дека се подарок од кумот вчера ги носел во перална ги испрале темелно и еве денес ни ги донесе суви се, така да мислам дека можеш да ги испереш
Tamu gi susat sigurno masinski. Jas nemam susara. Eve denes se so pruzev uste e mokro kako koga go pruzev. Tolku e vlazno nadvor. A toa e podebel materijal i zatoa se dumam. Aj pa mozi utre sonce ke ima ... Ke vidam kako ke bide.
Нее на тераса ги сушел човекот цел ден иако врнеше И нашиве се ептен дебел материјал ке ти сликам сега да ги видиш баш се чудев како се исушиле толку брзо. Кога ги донесе краевите беа мнооогу малку влажни ама на клима во соба се досуши за 2ч.