Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Јас не перев ништо од количката, ново беше се, во пелена завиткан го ставивме в транспортер и така си стоеше, сега ќе ги перам стоени се, ама тогаш нови не исправ ништо.

На mal.ecka, Luminary и Ceneva им се допаѓа ова.
  2. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Da ponedelnik

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    I mojata kolicka e nova tek otpakovana. Nema lezeno dete ama pak nekako mi e sube sakam da gi isperam.
    Inaku prvo si rekov pa novo so ima da go peram :)

4. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Јас се си исправ и мене ми е шубе да го ставам така во количка/транспортер иако се нови не знаеш кај се стоени. Јас ги поминав во машина на рачно перење. Искрено јас си бев спремна од 37 недела бидејќи прво и не знаев како одат работите. Се породив точно во 39. :)

На Sofi.ja и Ceneva им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    I jas planirav da peram porano za bebe prvicno, ama svekrvata vika zosto jas se ke isperam ispeglam dur si ti go bolnica da si bide presno pereno za bebeto. I se nafativ. Ama veke dve nedeli ne prestana da vrne i najava i za narednata deka ke bide takvo pa resiv da fatam da gi isperam da se isusat. Oti tesko se susat mnogu e vlazno. Eve eva dena prvata tura i ne e skroz suva. I si rekov ako bide takvo koga ke se porodam ke si dojdam a negovite raboti ne isuseni. A za kolicata skroz zaboraviv vcera mi tekna. Mi svetna :D

На *Milicka* и MinnieM им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Јаа перам со време, во 9ти месец ми е касно за перење.
    Се сама правам, па не би ризикувала, тогаш дали ќе ми ги исперат, и испеглат по мое.
    Стојат во нејзин фиокар, и онака немаат мирис, не гледам како би се извалкале. 32-34 та, перам, пеглам, диплам. И на крај планирам да одмарам, не да трчам да работам.:)
    Првично се породив рано пред термин па затоа и сега со време си средувам

На Slonce91, BadKarma94, Veki4kaa и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Pa i jas da pravev se sama ke bese se gotovo. Ama deka si imam pomos i si legnav na toa uvo :D. Denes da kupime fioki za bebus i taman vikendot se ke si ispeglam i ke si stavam vo fiokite. Edvaj najdov takva dimenzija koja ke mi odgovara kolku tolku. Mala ni e sobata i se mi e knap so prostorot :?:

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Купување, тоа па ич.
    Под ред се да е средено во 39та ехееее нема шанси тоа од мене.
    Секоја чест како издржувате, јас неможам да спијам ако не е средено пред време се:D
    Мала е и кај нас собата, но плакар за даде правевме, па се ослободи фиокарот за бебушка

На Slonce91, Veki4kaa, *Milicka* и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    A i jas imam mesto obezbedeno vo plakar. Ama mislam najdov fioki adekvatni. Se nadevam vo zivo ke se dobri. Ako ne vo plakarot sto mu napraviv mesto na bebus se ke bide staveno. I jas sum od tie so saka se stokmeno drugoto se e sredeno samo tie pusti fioki ostanaa. Mnogu pari mi baraa za taa dimenzija da mi ja napravat a i trebase da cekam mnogu. I se otkazav od taa opcija pa si napraviv mesto vo plakar. I sega naletav na gotovi so normalna cena i dimenzija sto mi odgovara pa ke vidime.

На *Milicka*, Alishan30 и 0ли им се допаѓа ова.
  10. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Јас ако не си средам се сама ќе поулавам,свекрва и кога би сакала да помогне го знам нејзиното работење и немарливост и би и рекла не фала :worried:.И јас 34та се фино лепо си исправ,си испеглав,си наместив во плакар нејзин сега само наоѓам нешто плус докупувам доперувам и редам.Исправ и количка и транспортер и постелнини се живо што можеше да се испере :Dништо не им е си седат во плакар не се валкаат како се наредени не се мрднати. И јас сеа не би можела нагоре надоле 100 пати по скаливе да средувам ,а и сум човек што сака да му е испланирано.Со првото дека испадна порано неочекуван пораѓај и немав ништо ни средено ни купено реков сега нема шанси така да си дозволам,а и мерак ми е мн.Е торбицата ни за у болница не ми е досредена ни за излагање,тоа здравје во понеделник планирам.Ситно броиме мешиња,одвај чекам :inlove::inlove::inlove:

На Slonce91, Pamuk dete, smeshkaa и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Леле како ве читам паника ме фаќа, ја ништо немам средено. До пред една недела мм кречеше уште не можеме да се стокмиме. А за бебе ништо не ми е спремно 32 плус5 сум ...

На sencuk и CareTee им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Исти значи јас и ти:D
    За торбицата признавам и јас, уште не ми е средена:$но следната недела ми се последните брисеви, крв и преглед на ГАК и здравје сабота и неа ќе ја стокмам.
    Нека стое, не се расипува ништо во тоа

На mal.ecka и Starchild им се допаѓа ова.
  13. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    3.782
    Еве ме и мене полна 33 недела, ништо не ми е средено.:D Освен од аптека доста работи изнакупив уште нешто ситно ми останува. Следнава недела планирам да извадам алиштата од големата дада, да сортирам по големина па здравје од 34 недела и 35 планирам да перам и пеглам. А планот е до 36 и најкасно 37 се да ми биде спремно. Јас мислам дека имам време и таман е.:D

@Alishan30 Исто направивме и ние, за големата дада нов убав голем плакар а малиот фиокар за бебе. Едвај чекам да се гушкаме. Ако ме пораѓаат порано од термин дека царски (сеуште не ми потврдиле дали одиме 100% со царски, а ти се породиш порано како со првото, може да се начекаме на ГАК:inlove:).

На Slonce91, sencuk, *Milicka* и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    После 15ти јуни одприлика и јас мислам дека ќе биде, ептен нестрплива сум овој пат. Ако се начекаме, ќе се видиме:inlove: :hug:

На Slonce91, *Milicka*, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Има време и јас така си викам :D :D

На sencuk и CareTee им се допаѓа ова.
  16. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Незнам дали е до времето , а сигурно и до нискот притосок , ама последните 10 тина дена ме утепаа главобоки , нема ден да не ме боли глава , има денови кога притисокот не ми е низок и пак имам главоболки .. некое чаре ?..

17. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    И мене ме болеше 2 дена, мислам дека склопката од черепот ми се двоеше. Пиев магнезиум, кафе со лимон ношто не ми помогна и си трпев... :(

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Mojata torbica za vo bolnica e spakovana od 35 nedela :D
    Sega ke gi uklucam navlakata od transporterot gi izvadiv. Se resiv pa so saka neka bide :D
    Utre ke si ispeglam se bebesko i gotova sum i jas

На IRBBB, *Milicka*, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.243
    Ќе се исушат. Тука нас ни врни добри 3 месеци, се се исуши брзо ама јас и онака дома сушам. Аа транспортерот и количката на уште еднаш опција за испумпување стави и цела вода ќе ја собере, ако имате парно, пушти го .

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Denes e sonce eve alistata na bebeto mi se skoro suvi site a sega ke zavrsi masinata i ke zakacam ke se isusat do vecer ako e vaka vremeto :)
    Inaku da prasam za pelenite ednokratki kolku za vo bolnica da zemam ... Jas celoto paketce go bapnav vo torba ama 43 peleni mnogu mi se gledat :D

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.