Како си мајка , како се киселините ,се намалија ли? Инаку за пелените и јас да сум би го бапнала цел пакет .
Dobra eve denes cel den nesto pravam nemam zastanato .... Sonce odma raspolozenie na nivo. Za kratko se spremam i trgam za nis na ctg ama ke bide prosetka da se kupi fioki. Oti ctg ke bide mirno . Inaku imam kiselini ama ne se taka jaki vo momentot. Se trpi .... Inaku za pelenite se mislam 10 tina da zemam drugite da gi ostavam doma pa ako ima potreba ke mi donesat Vie kako ste?
Јас денес малку разочарана . Мада времево ме расположи да бидам искрена. Правев крвна слика , испитував мокрача и уринокултура. Резултати за никаде . Буквално се ми е ниско (хемоглобин,еритроцити,серумско железо.. ) , единствено шеќерот ми е повисок 5.7 и холистеролот . Мокрача исто за никаде (плочест епител). Чекаме резултати од уринокултура . Инаку добро ќе направиш , ако има потреба штом има кој да ти донесе тогаш немаш мака.
Mila plocest epitel ti e normalen naod na urina ne se grizi. Pies nesto za zelezoto? Holesterol ne se ispituva vo bremenost. Ne e verodostoen rezultatot. Normalno e da e visoko
Не не пијам , до предходниот месец ми беше 27 , сега ми е 10 . Матичниот ми рече да одам во понеделник па ќе видиме дали ќе ми даде нешто .
Pred 10 meseci se porodiv prirodno , sega povtorno sum bremena. Za tie sto vi e vtora bremenost dali se osekjate kako prethodnata bremenost? I dali vtoriot poragaj e polesen od prviot ili nema vrska? Vcera napraviv test izleze pozitiven ,jas go dojam malovo.. ke prasam i na ginekolog i dali nekoj znae dali moze slobodno vo bremenost da se doi...
Ne, niedna bremenost ne e ista. I kaj ista zena sekoja bremenost e razlicna. Kaj mene e totalno porazlicno od prvata. Za poragjajot neznam doprva ke vidime zdravje Boze, ama veruvam deka i toa e razlicno.
Чувствувате ли како притисок кај градите, потешко земање на воздух на пример..? Вчера излегов да шетам малку и веднаш се задишив, ден претходно ништо не ми беше - исто шетав. А еве и денес некако потешко земам воздух и тахикардија од време на време, 2 пати денеска. Притисок 110-55. 29та недела од вчера...
Втора бременост сум моментално, тотално поразлична од првата. За мене оваа е поубава, за пораѓај ќе пишам баш како ќе биде. Си лесно да ти биде
Ista sum sega sedam i se mislam,ajde alergicna sum dodatno imam komplikacii so bronhitis itn...ama denovi imam kako denesniov osekam tezina vo gradite i tesko zemanje vozduh neznam sto e
Нормално е, времето е променето, и тешко, плус трет триместар, волуменот на крвта е зголемен, бара повеќе енергија да пумпа срцето. Повеќе одмор, течности, витамини
Згора на се, пред малку си видов една мала точка, буквално точка розева крв на гаќите.. не сакам да сум паничар, ама треба ли? Немам ништо во мокраќа, нит на бришење, се е чисто. Се случило на некоја? Да повторам, 29та недела
Taa kapka krv moze da e od nekoe brunce, ne veruvam da e vaginalno a na brisenje nisto da nema, vidi ubavo da ne imas nekoe raskrvareno brunce okolu
леле иста сум. дури торбицата ми е спакувана за пораѓај 34+3 сум денес. испрано ми е се испеглано наредено. уште оградици од креветче да исперам. гнездо и да приберам поголемите работи од викендица. количка транспортер и сл. мислам дека веќе немам време за ништо а имам уште месец дена брисевите ми се чисти. мирна ми е главата само железото ми паднало. ниско ми е . се надевам ќе се среди.
Да, можеш да доиш доколку е се' во ред со бременоста. И јас доев доста време откако дознав дека сум бремена, го одбив син ми од други причини, не поради бременоста. Веќе време му беше нему. Твоето е уште малечко. Со лесно да ти биде!
Mirno ctg... Pa se iznasetav po nis...i sega imam nekoj cudni bolki nisko vo polovinata nazad ama nekako mnogu vreme me boli pa ke pusti. Da pati osetiv do sega neznam dali taka izgleda lazna kontrakcija, do sega samo braxton hiks imam oseteno ama tie neli ne bolat. Vo ponedelnik pak na ctg... ama ova sto cuvstvuvam pocnuva sumnjivo da mi stanuva. Da ne ne docekam ponedelnik
Девојки јас умирам од болка во карлицата.. Веќе цел саат ме боли и карлицата и препоните и долу кај стомакот ке полудам не ме попушта болката