Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Апдејт. Докторката што ми ја води бременоста ми пиша сабајле да одам на контрола дека ја известиле за ситуацијата. Ќе видиме што ке каже утре:)

На Cherry blossom89, IRBBB, Viveki и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Хахахах тоа е таа сестринска љубов ❤

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    345
    ?

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Ako go nosis visoko bebeto kako mene da ke imas bolka pod gradi. Potisnati ti se i zeludnik i dijafragma.

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Мешиња последниве денови малку претерав со пешачење и качување по скали. Вчера имав болки и чести стврднувања на стомак, а само 18+1 сум. Се напив магнезиум на два пати и се смирија. Денес бев океј додека пак не тргнав да пешачам и тоа не беше толку страшно како сега, откако лежам и одмарам. Сега немам стврднувања, само болка од едната страна. Му пишав на матичниот дали да одам на болница, ми рече нема потреба, ако не ти се смири со магнезиум, напиј се спазмекс или бускопан. Ама мене ми е на мисла и не сакам да пијам.
    Некој со слично искуство да ме утеши? Или да трчам на болница?

6. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Јас бев вака, гледај повеќе да одмараш, тогаш ми имаше кажано докторката да пијам но спа 3x2 неколку дена и да видам дали ќе се смири. И ми се смири ама накај 30та почнаа пак и поинтензивни, и еве од 32 до 36та бев со но спа 4x2.
    Да додадам но спа вистина помага и гледај да пиеш повеќе вода, кај мене и тоа влијае :)

Последна измена: 20 мај 2023
    На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Мене ми се деси така во 16та недела, кога правевме регистрација и цел ден на нозе, наредниот ден ме фатија контракции со болка со стврднување баш како што опишуваш. Одма отидов на доктор ме прегледа ми се спуштила постелката и ми рече да лежам минимум еден месец, и тоа со перница под дупе. Не сакам да те плашам ама одмарај, запазувај да не се оптоваруваш премногу, јас од тогаш внимавам многу.

На IRBBB и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.698
    Мешиња како сте? Растете ли?
    Јас одамна не сум се качила на вага :tmi: последно бев околу 8кг поправена. Па си се утешив,ако за секој месец додавам по килограм,таман и за 9ти +1кг и да искочат на крај 9кг+:D иако реалноста е дека во 9ти највеќе се качува на килажа:rofl:

Од утре сум 33та, некако ептен брзо ми поминува времето за разлика од првата бременост. Дали дека сега времето ми го исполнува детенцето, па немам многу време да мислам на мешето...

Уште не можам да се одлучам што да докупам од алишта (со оглед на времево есен-лето :?:) и не можам да се одлучам со кој прашок за перење да почнам.
    За првото користев Ариел и преубаво ми мирисаа алиштата. Но тогаш беше со некоја цена околу 350 ден.
    Вчера гледам Ариел, 20 перења 650ден(facepalm)
    Персил во Стокомак беше 40 перења за 500ден. Поисплатлива опција,иако не ми се допаѓа нешто многу мирисот.
    Или да земам обичен течен детергент ,или капсулите Ариел 3 во 1..
    А веќе ме фаќа нервоза зошто не ми се испрани,испеглани и убаво наредени алиштата |(

Следнава недела во 33+5 имам закажано за брисеви кај матичната,потоа во 34+4 ќе одам на гак на преглед.
    Во меѓувреме да направам и крвна слика,да видиме тромбоцитите да не паѓаат уште,засега нема аларм,малку биле под долна граница
    А и со железото да видам дали ќе има напредок.
    Јас за железо земав Сидерал форте и гледам во нив има вит Ц ,па не пијам посебно. Откако ги почнав нив не сум се напила од Фемибионот,ич не сум љубител на лекарства.

Прееска имав болка во предел на бубрег,потоа малку и карлица ме здоболе. Малку си офнав,малку се исплашив. Се напив магнезиум,се размрдав и помина. Да ми беше прва бременост сигурно ќе фатев пат за болница,сега малку батково голем ме кочи,одма мислам на кого ќе го оставам за да одам на преглед:D

На CareTee, lackygirl, ***Bony*** и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    @Ceneva да се јави ако не спие денеска цел ден ја нема...

На AlchinovaR1979 и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    :D tuka sum.... Koe spienje, osudena da ne spijam. Glavobolka imam nekoja, stvrdnuvanja dosta. Si sedam i mu go cuvam sonot na mazot mi. Mu ljubomoram so ubavo si spie. Mi paga glavata, ama ete ne mozam da zaspijam. Kiselinite ne me ostavaat. Ama se nadevam nema uste mnogu da ceka ova moe dete da izlezi. Ne znam i pokraj toa sto veruvam deka porodilnite bolki ne se ni najmalku naivni mislam deka toa ke mi bide olesnuvanje. Edvaj go cekam denot da dojde :) i da si go gusnam sinko i da si go pomirisam. Bas sum nestrpliva.

На LiquidLuna, AlchinovaR1979, MartinaMM и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Ајде уште малце ❤

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Vie sto pravite kako ste

13. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Еве дежурам, тешко веќе спиењево, болат колкови се кочат нозе отоци киселини и све тоа со ред :D

На lackygirl и Ceneva им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Ke pomine i ova. Mene toa me tesi deka ke pomini. Inace psihicki ke popustev dosega od ova ne spienje. Ne znam od kaj mi e silava.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    И јас не можам да заспијам, до сега пеглав постелнини за бебуш и уште некои работи. Уште имам болки во колкови и препони, стврднувања премногу значи хаос ама ај да не се жалам:D
    Сабајле сум на контрола не знам како ке станам|-)

На lackygirl и Viveki им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Zenoooo legni tamu mizi broj ovci :D. Veruvam od bolkute i ne mozes da zaspues. Ama moras da probas da odmoris barem malku. Jas dremni stani pravam dremni 20 min i se podspustam vo krevet mi idat kiselinive i se budam. Ama barem dremnuvam. Ne e isto kako son ama bolje ista nego nista. Sega pak ke probam da podremam ;) ajde i ti

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Мажот ме изнервира па му спремам говор за сабајле да не го истепам додека вака мирно спие а јас се нервирам:rofl:
    Ме фаќа дремка по малку, а бебето се разбуди ке лудува додека мама спие:hug:

На AlchinovaR1979, Viveki и Ceneva им се допаѓа ова.
  18. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Добро утро мешиња :) Откако влегов во трет триместер секој ден се будам у 5 сабајле, да не зборам во текот на ноќта колку пати се будам :D
    Ноќеска глава ме уби, не помага ни магнезиум, кока кола, малце парацетамолот ме попушти колку да не ми се гади, одамна вака ме нема болено ама тоа е :)
    Јас се си спремив, алишта испрани и испеглани, креветче наместено, шкафчето за бебче средено, количка и транспортер испрани и спремни. Многу ми беше страв да не се породам порано, дека имаше инндикација па морав да се организирам некако. Останува уште да се дочисти нешто по дома ама тоа маж ми ќе си среди :D сега го чекаме бебче кога ќе сака да излезе :D

На 0ли, AlchinovaR1979, lackygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    :toivo:
    Јас и ти роднини да не сме :rofl: бебе само притиска на доли и имаш менструални болки и затегнување? Нешто налик на вистински контракции?
    Кај секоја различно дефинитивно, па и целиот процес не е ист ама кај мене долго си беа тие затегнувања и менструални што буквално ги чекав само да почнат правите контракции, дури имав вечери кај што бев сигурна дека ќе почнат секое време, а и бебе беше стартна позиција.. па дотерав 40+1. Ајде кажи што ќе ти кажат.

На LangeAlfa, AlchinovaR1979, Viveki и 2 други им се допаѓа ова.
  20. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Tie sto se bremeni so vtoro a imate doma malo kako izdrzuvate?
    Dali go krevate deteto ?
    10 meseci e 10 kg ima.
    I kako e so 2 mali posle poragaj?
    Sama sum i nemam pomos od nikogo maz mi e sekojden na rabota

На Pamuk dete му/ѝ се допаѓа ова.