Oooo kamo da bese samo navecer i od luta mastika da mi se smiruva. Jas veke neznam sto so sebe da pravam 24/7. Nisto ne pomaga. Ama bas bukvalno nisto. Sve probav i od babini lekovi i lekovi so se dozvoleni za trudnici. Mi se idi da si kupam famosan i na svoja raka da si se napijam. Ama znam deka posle mnogu griza na sovest ke imam. Mnogu trudnici imat dobieno zeleno svetlo za nego ama mene ne mi dozvoluva doktorot. Se tesam aj uste malku imas ama toa malku daleku mi se gleda.
Женски стврднувања на стомак од кога ви почнаа?? Не знам дали е тоа наеднаш болка во долен дел стомак па пушта. За три дена сум полна 18та недела... Денес малце се преморив кичма ме фати и осеќам благи грчеви напред .... И како наеднаш ќе ме фати па пушти...
Ајде ситни броиш, што побрзо да си се олесниш. Инаку јас во оваа бременост имам пишано дека во прво тромесечје немав стандардно гадење како во првата бременост туку комбинација од гадење, киселини и прејаки болки во желудник, се ежев буквално од болка. Секој преглед се жалев и кај матичен и кај приватен и ми велеа ајде ке помини. Кога отидов во 16та недела, кога ме прашаа како си и ко напрајв една кисела фаца и си ја кажав маката ми дозволија фамосан, а воедно ми почна и алергијата на полен (шо ме носи до гушење ако премногу кивам) ми дозволија и летизен и кортико спреј. Фала богу летизен се напив два три пати само, спрејот и тој гледам да не го користам премногу. Во оваа бременост дури од ко влегов во 5ти мес почнав да се осекам малку подобро. Е сеа ако ме чекат киселини во трето тромесечје како и во прва бременост, то е то ми нема бегање.
Можно е, никогаш не се знае Бев сабајле на контрола, докторката ме прегледа детално и заклучи дека уреаплазмата се вратила пак (правев брисеви пред недела беа негативни) и најверојатно таа го убрзува процесот и имам болки и секрет поради неа. Ништо чудно брзо да се породам бебка е спуштена таман, ама не сум отворена рече цервиксот е супер и е здебелен. Контракциите беа цело време 25/30 до 40 ама кажа дека не е за паника. Сега пак ми се јавија јаки болки, значи не можам да одам ниту да седам ништо не ми се прави само сакам болките да ги снема Ми даде терапија, рече да мирувам повеќе и доколку пак имам било какви болки да и се јавам. Сега секако не планирам пак да паничам и да ја вознемирувам жената ако нешто ептен се влошат болките и почнат на интервали тогаш ке ја контактирам. Вие како сте мешиња, што има кај вас како туркате?
Ma maticnata moja mi ja znae istorijata so problemite so zeludnik, deka imav i cir na dvanaesetpalacno i zolckata mi e izvadena. Znaci cela digestija mi e nacarana mene. I pak ne mi dava famosan da pijam. Ke izdrzis i gotovo. I ovoj doktorot sega so ke me poraga koga mu se pozaliv mi rece ajde uste malku imas ke izdrzis. I taka da si trpam. Sega bev malku po ulica ovde se setav. 3 ijadi cekori napraviv ( "se sinav" ironija kazano ) i pocna da mi se stvrdnuva stomakot i da me seci pod nego. Dosta e utre poveke
Јас да сум би пиела фамосан, го пиев него редовно секој ден до ваѓање на жолчка, од ваѓање по 2 пиев на ден, па ги прекинав негде после 2 месеци од операција. Бебето е веќе спремно за раѓање нема што да му наштети. Иначе вечерва и јас имам, јадев пиперки полнети од нив и од мусака на пр од секогаш сум имала киселини и пак јадев сега пишман се прам.
Jas kako ja izvadiv zolckata zaboraviv sto znaci kiselina i bolka. Se do bremenosta. Kako ostanav bremena tocno godina po operacijata jas pocnav kiselini da imam. Cela bremenost gi imam ama poslednite meseci e veke strasno. Ni problemite koga gi imav so cir i zeludnik ne mi bile tolku jaki. Ova e covek da izludi.
Лајкот за поддршка, се спасив и јас од неа, за 2ро дете морав прво неа да ја извадам, немаше шанса со таква жолчка да одам на втора бременост, се намачив јако со неа првата бременост. Среќа е минато како и да е блиску си до крајот штом се породиш ќе исчезнат киселините. Со лесно да е само
Леле @Ceneva како издржуваш со тие киселини, јака ти душа. Еве ме умирам, вртам ко луда по дома, гори пече под гради, во грло, без сон ме остави земав гастрогард и сеа ќе си чекам да помине, мада некако слабо поминува потполно те разбирам како ти е, па и ти секој ден ова да го трпиш
Tesko e mila. Ama toa e koga nisto ne ti pomaga ke si trpis zosto nemas druga opcija. Mnogu imam istrpeno radi doktorite sto ne im teknuva da proverat situacija. 3 i pol god od gastrit me lecea imav cir se povlece za dva meseci a bolkite prodolzija. Na klinika sk se cudea kako imam bolki i nikako ne im tekna da recat daj edno eho da ti napravime na abdomen. Ke videa deka e zolckata vo prasanje. Sekoj mesec po dva pati minimum zavrsuvav na hitna od bolki. Do momentot koga ne uspeaa da mi gi smirat vo radovis i me pustija vo stip. Togas otkrija deka mene celo vreme zolckata problem mi pravela. I taka go resiv problemot od koren. Imav i togas kiselini ama ne vaka intenzivni kako sega. I sega se tesam deka si trpam za ubavo, za moeto bebe i toa mi dava sila da bidam iskrena. Imav momenti na dva pati si placev od sto mi se spiese i premalaksav. A ne mozes da legnes od niv. Pa sedam i spijam si pravam kako fotelja od pernici sednuvam izmegu i spijam. Stanuvas pokocen troo ama barem malku si odmoril. Toa e Probaj rupurut, reflustop Mozebi tebe ke ti pomaga
Едно можеби глупаво прашање имам Кај карлично поставено бебе или напречно незнам како е веќе нешто се деси со стомаков,ама се спушта ли мешето?Мешко ми е паднат можам да дишам веќе не е под цицки бебе, сигурна сум
Ај леле дефинитивно се диши Јас и ти денес на цтг,може и се разминуваме негде по ходниците таму.Кое време одиш?
Ја ситнам 34 недела, бебе баш активно периодов, и многу се бутка во десниот дел од стомаков, се мислам како цела да е таму спикана и турка. До вчера супер бев, од синојка еве и денес некои болки во кичма десно ужас, до сега вака никогаш не ме болело. Ама и јас си се зафркавам буквално за ништо не се штедам, чистам исто како пред бременост, ја кревам малата се правам како да немам стомак. Очигледно треба малку да се приберам. Четврток сум на контрола кај матичнава да видиме колку пораснала. Инаку за од болница имав купено комплетче од ХМ, но сега ептен ме фаќа мерам за од картерс да земам нешто. Баш ги гледав викендов, од ваше искуство тие newborn величина ќе бидат добри за од болница? Дали се имам заборавено од малава но некако премали ми изгледаа.