Sekoj den se gledam vo stomakot cim stanam dali se simnal malku. Ne bre brate visoko gore mi e i kraj. Milimetar ne se podspustil. Sakam da osetam kako e toa da se dise ubavo . Imam se poveke stvrdnuvanja vo stomakot toa samo primetiv. Poveke vreme mi e tvrd stomakot navecer otkolku opusten. Ajde ke vidime porucek sto ke mi kaze doktorot. Malku me faka panika da ne me fatat bolki i ne stignam na vreme ... 40 min mi e do klinika. Se mislam da ostanam kaj bratucetka mi vo nis. Ne sum pametna sto e pametno.
Мене ми е бебето попречно поставено цело време и цело време ми е како поспуштен стомакот. Дали има врска со положбата, не знам
Мојава беше до сега карлично со газот седната доле со главата во гради воздух немав.Пред 2 дена нешто се деси се измести и сега ја осеќам дека е изместена не е веќе исто по ова што гледам и осеќам сега е попречно наместена и дефинитивно дишам веќе,стомакот ми е подоле.Си чекам доктор,ќе видиме што ќе каже ако го дочекам.Стврднувањава се се почести денес премногу ги имам,понепријатни и поболни кај и да е мислам дека ќе преминат во болки
Ако е попречно, ќе забележиш по движењата. Кај мене е со глава лево, газето е десно, се оттурнува со нозете кај бешиката. Буквално главата и' ја допирам преку стомак кога ќе бутне посилно, се испакнува како топче Но попречно може да е со глава и газе лево-десно, но со грбот да е долу, а нозете нагоре. Инаку, и јас осеќам стврднувања, но само ноќе. Па не ми е јасно дали се стврднувања, што се и како се
Да да,грбот е доле осеќам кај ика.Глава десно газе лево и клоца лево во карлица препон и бешика, стомакот како вонземјани да ми го запоседнале ми се прави
Буквално иста положба како опиша како кај мене. Само почудно ми е што ретко имам кратки удари, повеќе се како туркања, буткања, и така подолгичко траат. Сигурно се тегне, тесничко им е, нека издржат уште малку.
Мене мила пред 1 година почнаа такви киселини да ми се појавуваат, никогаш немав проблем со желудник, тогаш испаничив што ми е зошто прв пат ми се случи, ама таква болка, ко да гори сè, ужасно е. Среќа ептен ретко ми се случува ама си трае по 40 мин, саат, и тој саат ко година. Вчера едвај сум заспала знам те читав тебе полуседната со перници, така и јас направив. Бебе ти е големо тебе, дај замоли ги нешто да ти дадат, не се трпи тоа, а ти секој ден си трпиш и на мајката треба да и е добро за и бебе да е ок, побарај совет и од други доктори. Ептен е лошо ова со киселиниве
Тесно им е дефинитивно.Кај мене е крупно бебенце и одамна престанаа клоцањата едино доле само што ме клоца од време на време во препон друго се е буткање и тегнење,туркање незнам што
Loso e da.... Ama tolku gi istrpiv do sega i da fatam famosan da pijam sega ke imam mnogu griza na sovest. A znam deka samo toa ke mi pomogne. Isto i aloe vera mi pomagase ama i taa ne smee da se pie vo bremenost. Inaku jas si piev sekoj den sok aloe vera koga imav problem i mi se desavase mnogu retko kiselini da imam. Si go imav najdeno lekot. Ajde sitno brojam
Да, да, баш како туркање е, со изместување на стомакот и со испакнувања. Си велам се скичми во оваа положба, но и стомакот од положбата ми е голем и во ширина, не само нанапред. Но осеќам понекогаш и клоци директно на бешика, па се поднаместувам поинаку од непријатно.
Mene pa so glava dolu me stiska, gazeto go trti vo reonot okolu papok. A so noze te gore vo rebra te na strana mava. Cel stomak mi go deformira. A najmnogu me boli koga ke se optega i nekoe koleno ispapci mislam kozata ke mi ja probie I od sto e so glavceto dolu dur ne idam vo wc bas me seci dolu i boli. I od koga ke se izmocam mi olesnuva.
Мене па од што ми е целата долу, ме притиска на бешика и исто и мене ме сече и ме боли, но само ноќе. Стопати станувам за да ми олесни. И од гасови чувствувам притисок, којзнае на што сè притиска. И малиот ми беше во оваа положба, но накај 36-37 веќе беше со глава надолу. Оваа женскава поинат некој изгледа и остана вака, не се сврте воопшто.
Kakvi simptomi imas za ureaplazmata? I jas imam dolgo vreme zolt sekret a brisot cist. Rekov da ne se gresni rezultatite pravev na dve mesta. Isto imam odvreme na vreme mendtrualni bolki i nekogas i kicma me boli so niv, doktorkava vika moze se kontrakcii zosto imam i sukrvica nekogas. Cerviks e ok se drugo e ok. 19 nedela sum i bas se plasam. Mi dade no spa eve pijam treti den no mislam nema nekoe podobruvanje pak si imam bolki...
Од Сомниа ја имав нарачано. Презадоволна. Кога отидов на болница, ден пред царскиот, најмногу ми фалеше перницата за да заспијам
Јас нарачав од Lala's pillows и сум презадоволна . Поскапа е , но не жалам за парите . Неможам да спијам без неа .
Здраво, дали некоја од вас има искуство со Санте Плус кај докторка Елма? Имаат промоција за породување царски, иако ми е мн рано со капар од сега би останала истата цена…
Zdravo zenski. Treba da pocnam da se spremam za vo bolnica, torbica i sl.. Nekoj so iskustvo sto se ni treba za na bolnica i denovite posle toa, za nas majkite? Inaku vo Sistina ke se poragjam, nekoja so iskustvo od tamu?
Не е нешто вау да се чудиш ама колку што знам они немаат таму анестезиолог туку им доаѓаат од страна. Ако сум грешка нека ме поправат. Чешел, ластик за коса, чај за доилки земи си и мнооогу долг кабел за телефонот да го полниш таму се имаш искрено.