Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Мaмички дa ве инфoрмирaм се врaтив oд преглед,лaжнa тревoгa,не е зa сегa вoдењaкoт туку си се нaместил гoспoдинoт тест се спуштил сo. Глaвчетo a јaс пoштo сум мaлечкa и приличнo слaбa oдмa јa испрaзнил целa бешикa :) Срaмoтa aмa oд кaј дa знaм првo пa ќе рипaме нa секoјa прoменa.Фaлa ти нa oдгoвoрoт вo секoј случaј.Oстaнувa дa чекaме

На okcenzi, menelele и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  2. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Лaжнa тревoгa :)

3. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    jas ovie denovi turbo I primetiv deka na krajot od denot me zdoboluva meseto skroz dole I preponite setoa toa go prepisuvam od premnogu odenje eve denes cel den odmarav i nema inaku od denes sum 15+0

4. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    So napraj ima nesto te mislev mozi da e of pritisok na bebeto I da e samata besika ne mozi da do izdrzi pa pod pusta a mozi da e vodenjakot kako kaj mene za prvata bremenost mi se navlaznia gakite ojdov do wc I ostanatata voda ja pomocav I ne znaev deka mi puknal vodenjakot vo 36 nedela odmam po nekoe vreme pak gakite vodeni paj vo wc pak ja do pomocav uste 2 pati Istoto pa po 2 saati od 1 Pat ko mi se desi pocna I krv da ima se spremiv I na bolnica nemav bolki osven kako za vo wc po golema od kriticnata golema I za 1 saat se porodiv ne uspeaa ni ctg da mi izvadat posi to kako e da ne te dumame pozzzzz I so les

5. MargaritaD^2

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365

6. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    @MargaritaD^2 каков ти е тој секрет не те разбрав убаво?
    Мене почна уште во 6 месец млеко да ми истекува од градите по малку посебно ако ми се притиснати...

7. MargaritaD^2

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Pa ne znam valjda e mleko samo so tece I pritisnati I ne pa posebno posle kapenje ili koga go mackam so krem ili go masiram ili koga pijam mnogu tecnost ama care

8. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Ако ти е млеко, тоа е нормална појава, кај некои трудници се јавува порано кај некои не, тоа е колострумот, јас не би барала чаре искрено јас се радувам на ова затоа што тоа ми е знак дека ќе имам млеко :)
    Само не ги притискај градите или носи некој полабав градник или купи си поголем...

Доколку е многу често и многу обилно може да значи и пореметување на хормонот пролактин, затоа не би требало да ги притискаш масираш или слично можеби самата го предизвикуваш да тече толку...

Последна измена: 16 јуни 2015
  9. MargaritaD^2

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Pogolem od 100 ka offff lele

10. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    За големи гради само квалитетен градник, пазарскиве џабе се 100-ка, ќе купиш во корпите таман ама лентата крената на грбот до горе :x во лиска имаат убави градници за големи гради :)

11. MargaritaD^2

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Fala pozzzzz dobar son

12. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Ништo милa,се веaтив oд преглед сo скрoс испрaзнетa бешикa вoдa плoдoвa стoелa целa.Сегa еве пaк нештo кo дa се цеди... сo гoспoд нaпред ќе прaтaм ситуaцијa и ќе се мoлaм нa нaјдoбрo дa биде.

13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка јас природно имам големи гради а откако сум бремена уште ми се зголемуваат,ми беа 105,сега ми се 120,21нед сум а до крај лелее за прслуче секогаш сум имала проблем сега уште повеќе до крај како што тргнале изгледа ќе си шијам:drunk::drunk:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MargaritaD^2

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Tesko nas posle golemite gradi bile uba rabota samo da ti tezat vo zeskoto da mozam doma ke si gi ostam

На BunnyGirl и mama89 им се допаѓа ова.
  15. MargaritaD^2

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Samo odmaraj I ne se zamaraj kolku poveke se zamaraj I se plasis tolku poveke go napnuvas organizmo I teloto I bebeto samo ke predizvikas se porano da se desi ma da ne e nisto srasno samo ke si go zemis bebuso vo pregratka porano I to e to so sreka

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    Aaaa i jas sum 12.07 :) Ajde zaedno site da slavime rodenden ;)

На MargaritaD^2 и mama89 им се допаѓа ова.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Meskovci, ve sledam site do kade ste:)
    Nie sme si domce, dojdovme vcera
    Sega sme vo faza doenje-spienje.
    Fala mu na Gospod so doenje voopsto nemav problem da fati malava, ko iskusen cickac e za razlika od prvoto koj voopsto ne bese ljubitel ni za grada ni za mleko voopsto.
    Ja vikam cickomanka :)

Ovoa kako mal raport da vi dadov za da se i oficijalno odjavam od temava :)

Ajde so lesno da vi e i so zdravi bebinja vo racete da ste, site do edna, po red.

На Maceto123, kukla21, awl и 15 други им се допаѓа ова.
  18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Kalias pa super site sme dobrodusni romanticni rakcinja ke slavime so cedeni sokovi i sladoled torta :D alkohol zdravje naredniot rodenden hwhe he inace za alkoholni kokteli me biva porano rabotev shankerka :D :d::d: ama toa ke prekuneme so doenje ahh kje bidee se :*:inlove:

На rakce89 и kallias им се допаѓа ова.
  19. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    феминки ми открија бактерија уреоплазма и ме фати малку паника сте имале некое искуство слично?

20. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    Дали си во почетна фаза од бременоста?

Инаку, ова е сексуално преносна инфекција која за среќа се лекува лесно, ама многу е битно да се открие навреме, особено пред да започнат обидите за бременост.
    Не покажува симтоми и може да се открие само со микробиолошки брисеви. Многу е битно двајцата партенери да ги пијат препорачаните лекарства, не само жената.
    Доколку си бремена, а оваа бактерија многу се зголемила во организмот, може да доведе до спонтан абортус.

Сестра ми имаше таква инфекција и од тоа и се случи спонтаниот. Пиеше summamed 2-3 дена и после cefahlor исто така ги пиеше и маж и, и наредната контрола ја немаше инфекцијата.