Мaмички дa ве инфoрмирaм се врaтив oд преглед,лaжнa тревoгa,не е зa сегa вoдењaкoт туку си се нaместил гoспoдинoт тест се спуштил сo. Глaвчетo a јaс пoштo сум мaлечкa и приличнo слaбa oдмa јa испрaзнил целa бешикa Срaмoтa aмa oд кaј дa знaм првo пa ќе рипaме нa секoјa прoменa.Фaлa ти нa oдгoвoрoт вo секoј случaј.Oстaнувa дa чекaме
jas ovie denovi turbo I primetiv deka na krajot od denot me zdoboluva meseto skroz dole I preponite setoa toa go prepisuvam od premnogu odenje eve denes cel den odmarav i nema inaku od denes sum 15+0
So napraj ima nesto te mislev mozi da e of pritisok na bebeto I da e samata besika ne mozi da do izdrzi pa pod pusta a mozi da e vodenjakot kako kaj mene za prvata bremenost mi se navlaznia gakite ojdov do wc I ostanatata voda ja pomocav I ne znaev deka mi puknal vodenjakot vo 36 nedela odmam po nekoe vreme pak gakite vodeni paj vo wc pak ja do pomocav uste 2 pati Istoto pa po 2 saati od 1 Pat ko mi se desi pocna I krv da ima se spremiv I na bolnica nemav bolki osven kako za vo wc po golema od kriticnata golema I za 1 saat se porodiv ne uspeaa ni ctg da mi izvadat posi to kako e da ne te dumame pozzzzz I so les
@MargaritaD^2 каков ти е тој секрет не те разбрав убаво? Мене почна уште во 6 месец млеко да ми истекува од градите по малку посебно ако ми се притиснати...
Pa ne znam valjda e mleko samo so tece I pritisnati I ne pa posebno posle kapenje ili koga go mackam so krem ili go masiram ili koga pijam mnogu tecnost ama care
Ако ти е млеко, тоа е нормална појава, кај некои трудници се јавува порано кај некои не, тоа е колострумот, јас не би барала чаре искрено јас се радувам на ова затоа што тоа ми е знак дека ќе имам млеко Само не ги притискај градите или носи некој полабав градник или купи си поголем... Доколку е многу често и многу обилно може да значи и пореметување на хормонот пролактин, затоа не би требало да ги притискаш масираш или слично можеби самата го предизвикуваш да тече толку...
За големи гради само квалитетен градник, пазарскиве џабе се 100-ка, ќе купиш во корпите таман ама лентата крената на грбот до горе во лиска имаат убави градници за големи гради
Ништo милa,се веaтив oд преглед сo скрoс испрaзнетa бешикa вoдa плoдoвa стoелa целa.Сегa еве пaк нештo кo дa се цеди... сo гoспoд нaпред ќе прaтaм ситуaцијa и ќе се мoлaм нa нaјдoбрo дa биде.
Срцка јас природно имам големи гради а откако сум бремена уште ми се зголемуваат,ми беа 105,сега ми се 120,21нед сум а до крај лелее за прслуче секогаш сум имала проблем сега уште повеќе до крај како што тргнале изгледа ќе си шијам
Tesko nas posle golemite gradi bile uba rabota samo da ti tezat vo zeskoto da mozam doma ke si gi ostam
Samo odmaraj I ne se zamaraj kolku poveke se zamaraj I se plasis tolku poveke go napnuvas organizmo I teloto I bebeto samo ke predizvikas se porano da se desi ma da ne e nisto srasno samo ke si go zemis bebuso vo pregratka porano I to e to so sreka
Meskovci, ve sledam site do kade ste Nie sme si domce, dojdovme vcera Sega sme vo faza doenje-spienje. Fala mu na Gospod so doenje voopsto nemav problem da fati malava, ko iskusen cickac e za razlika od prvoto koj voopsto ne bese ljubitel ni za grada ni za mleko voopsto. Ja vikam cickomanka Ovoa kako mal raport da vi dadov za da se i oficijalno odjavam od temava Ajde so lesno da vi e i so zdravi bebinja vo racete da ste, site do edna, po red.
Kalias pa super site sme dobrodusni romanticni rakcinja ke slavime so cedeni sokovi i sladoled torta alkohol zdravje naredniot rodenden hwhe he inace za alkoholni kokteli me biva porano rabotev shankerka ama toa ke prekuneme so doenje ahh kje bidee se inlove:
Дали си во почетна фаза од бременоста? Инаку, ова е сексуално преносна инфекција која за среќа се лекува лесно, ама многу е битно да се открие навреме, особено пред да започнат обидите за бременост. Не покажува симтоми и може да се открие само со микробиолошки брисеви. Многу е битно двајцата партенери да ги пијат препорачаните лекарства, не само жената. Доколку си бремена, а оваа бактерија многу се зголемила во организмот, може да доведе до спонтан абортус. Сестра ми имаше таква инфекција и од тоа и се случи спонтаниот. Пиеше summamed 2-3 дена и после cefahlor исто така ги пиеше и маж и, и наредната контрола ја немаше инфекцијата.