Денеска 35 полна, не ми се верува како летна времево. како вчера да направив тест и се мислев и бев во паника и страв дали ќе успее и овој пат. па ете бебушка кај и да е ќе роди. борец на мама Жени како сте со спиењето? сабајле уште во 05 станав. ај сум презаспала некако. па во 06:30 и не биваше станав веќе. почнаа жештиниве и почнав и јас да се потам. станувам сабајле нозете уште од сабајле потечени. посебно левата од шо спијам на нејзе. таа ко повеќе потечена. дали дека бев на свадбава што се изморив па неможам да ги одморам нозете. не ми потекуваа на сабајле од како ќе станам од спиење. и ете така се изнаприкажав сабајлечки и да се пофалам ќерками денеска тргна во градинка. мила на мама. одма се прилагодила
Jas uste doma, nemam nekoj bolki. Pak sega na brisenje imav kako crveno ligavo jas mislam deka e sluzniot cep. Ama mi e grozno da postavam slika ovde, da vidite dali e toa. Osekam nekoj kontakcii ama ne mi se bolni. Sega ke se spremam poleka i ke odam za nis.
чепот е Ценева, со лесно нека ти е . те чекаме со убави вести. кај мене беше зеленкасто жолт. и само еднаш падна и толку немав ни на бришење. падна во среда а се породив дури во сабота поручек.
Сигурно е чепот, знаеш мене овој пат на 5 пати ми падвеше последниот пат беше огромна количина. Ајде пишу ни, можда си почнала да се отвараш.
Ke vidime jas se ladam po doma hahahah. Pa ne me boli nisto. Ocekuvav barem menstrualni da imam a jas ni toa. Za sega. Porucek bil doktorot vo ordinacija. Ama sega ke zvonam na gak da prasam ako e tamu tamu ke se pojavam hahahaha
Cestitki od se srce, so lesno neka e samo. Ako ti e prvo dete, samo sakam da kazam da ne se plashish bidejki ne ni znaesh od shto treba da se plashish koga ne si iskusila, i nikogas nemoj da imas losa misla, sekoja zena ima individualen poragjaj i razlicno iskustvo. Se ke bide dobro, golem pozdrav i stiskame palci.
Fala mila. Da prvo mi e. Ne ni razmisluvam kako ke bide. Od so znam nema da bide ni priblizno kako sto ke zamisluvam. Iskreno smirena sum za sega. Jas se nadevam deka taka ke ostanam.
Jas so prvoto dete imav zakazano redoven ctg vo cair, odime na pregled sabajleto vo ponedelnik( a vo petokot mu vikam na mm sega vo pon koga ke odime ke mi recat se poragas i ke me zadrzat). Bev 37+5. Odam na ctg vika super, vlagam na pregled doktorkava me gleda na eho i mi vika ajde begaj super si dojdi vo petok pak. I jas i vikam doktorka imam bolki dole, ona vika nishto nema teraj, vikam doktorke jaki bolki imam nekolku dena kako grcevi me fakjaat dole. I mi vika ajde so raka da te vidam. Legnuvam i samo slusham auuu pa ti 5 prsti si otvorena o.O Mu zvonam na mm on ceka nadvor mu vikam se poragjam odi kupi test za korona za da me primat, on se smee mi vika abe na jadi brbushki izlagaj ajde 40 stepeni e nadvor, te cekam 3 casa ne mozam da izdrzam hahahhaha. Ne mi veruvashe, mi spushti. Vtoriot pat vrtam odma i doktorkata vika se poragja zena ti stvarno kupi test za korona. Sirot ne znaeshe koja strana poprvo da ja fati. Muqbetot mi beshe bukvalno nikakvi simpotmi nemav, ni cepovi, ni kontakcii, ni bolki ni butur se do samiot cin na poragjaj. Samo navecer koga setavme mi se kocea nozete kaj butkite i me fakjase silen grc dole na nekolku sekundi i pushtashe. Ova traeshe okolu 10 dena pred poragjaj
Со лесно биде. @Starchild исто и тебе. Синко ларингит има кашлаше цела ноќ, око немам склопено, се ме боли колковите најмногу
Па добро не мора да значи дек ќе почне одма процесот. Мене сабајле ми падна првиот дел, другиот ден се породив. А болките ми беа со прекини, тие јаките почнаа во 4 поручек, ден после паѓање на чепот, вечерта пред 12 се породив. @olly14 јас два пти бев појдена на болница оти осеќав болки, таму немав ниедна, магично изчезнуваа и првиот пат ме вратија, вториот почнав да плачам оти не ми веруваа дека имав болки дома на редовни интервали од по 7-10 мин, им реков дома ќе се породам ако отидам пак, е тога ме прегледаја 5 отворена, дали страв од болница хаха кој знае ама немав никакви болки на болница.
Имало некои контракции ми дадоа магнезиум и лежење среќа не е ни скратен цервикс ништо на време сум отишла. Среќа и без крварење сум.
Причина поголемиот дел од денот во движење сум го поминувала. Прво осеќав на стомакот како притисок од внатре и после 2 дена доле болка осеќав кога одев од време на време како грч некој и отидов на лекар ми кажаа малце да олабавам и хоризонтала друг да ги обавува обврските среќа бебе е супер.
Признавам претерав а и таква сум ако не видам кафено на гаќи не знам за стоп али сега памет во глава и ќе си лежам
Isto bev i jas so prviot poragaj otidov na pregled vo Strumica me pregledaa so raka i mi kazaa deka sum 2 prsta otvorena,cepot ne bese padnat nemav bolki me vratia doma i od togas pocnav ligavo so krv po malku.Sabotq me pregleda,Nedela nisto vo Ponedelnik bolki i se porodiv taka da tuka si nekade ajde neka ti e so lesno ke te pratime so tebe sme