Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Јас на почетокот од бременоста бев на строго мирување поради контракции . Пиев магнезиум и ставав утрогестан . Од кревет станував ептен за во тоалет и ако немаше дома никој да си земам нешто да јадам . По две недели ми дозволија да се движам слободно. Не грижи се ќе биде се во ред , ќе помине се . Штом е во ред цервикс тоа е најбитно.
    Инаку можам да те разберам , јас сум ептен живец и многу тешко ми падна што неможев да ги извршам сама моите обврски и нормално да си одам на работа . Но , понекогаш мора да биде така како што ни наложува животот .
    Ти имаш и детенце ако не сум грешка колку што прочитав, сигурно нема да ти биде лесно да лежиш ,но пробај максимално да издржиш .

Viveki, lackygirl and Brpbrp like this.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Ke vidime kako ke bide. Ne mozam da go kontaktiram doktorot vo sala e. Ke cekam do porucek. Sekako bolki ne cuvstvuvam i nema sto paniki da krevam bez vrska.

Bubica1991 likes this.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Да имам ама среќа има кој да го шета, рани имам помош бар околу тоа. Можеби и што трчав по него си ја направив бељата али пак тоа е. Се си мислев дека треба да има крварење ако би имало контракции ама не било така, се надевам и мене ќе ми дозволат како на тебе :) :hug:

AlchinovaR1979 likes this.
  4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Devojcinja, dali e normalno be da se ima kapki krv (crn) pri brisenje vo prvite nedeli na bremenost. 7+3 sum. Od vreme na vreme imam po malku pri brisenje. Pred edna nedela bev vo eho, imase srceva akcija, ok e so plodot sve ama jas ne mozam da se smirim koga vidim deka pak krvarim. Dali mu se slucilo na nekoja od vas istoto? Dali e normalno?

5. olly14

olly14 Популарен член

Jas imav krvarenje vo 7ma nedela, sum imala nekoja cista sto puknala. Mi dadoa utrogestan 14 dena. Najubavo da te vidat ako si vo moznost, ne bi trebalo da e nishto strashno ako se nekolku kapki den do dva

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

За секој случај посети доктор, нормално не е, не мора да значи дека нешто нд е во ред, јас имав крварење и не бев ни на терапија ама многу биле со терапија. За такви работи најдобронамерно прашувај само доктор.

AlchinovaR1979 and Viveki like this.
  7. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Буквално никакви други симтоми освен чешање и секрет со бели флеки како од тоалет не знам како да објаснам.. Не е жолто жолто туку како милки бело на кремасто за нијанса. Не се плаши тие недели и јас имав такви болки, тоа е дека матката ти се шири, колкови болат, како струја ти иде понекогаш, менструални болки посебно навечер така да не се секирај тие симптоми се нормални:)

rikimiki likes this.
  8. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

@Ceneva што направи мила, го најде ли докторот?:)
    Ајде со среќа и со лесно да си поминеш:inlove:

Ceneva likes this.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Doktorot e vo sala. Dur e tamo nema nacin kako da stapam vo kontakt so nego. Vo nis vo pripremno odelenie i kaj so poragaat zabranija mobilni tel i za pacineti i za personal. Za koj saat ke bide vo ordinacija pa ke go baram. Inaku kaj mene ne se desava nisto znacajno. Jas ne se osekam nisto porazlicno od sabajle. Osven standardnite kiselini i od koga pocna da paga cepot odam i po golema nuzda sekoj pat koga odam vo wc i e kako dijarea da ne recam( izvinete na opisuvanjeto) pa samo se mijam so topla voda na bide. I za cudo spijam luge i pokraj kiselinive jas spijam. Sega pred malku stanav. I sega da legnam ke zaspijam pak :D:D:D

10. Luminary

Luminary Форумски идол

33 недела ехо денес, бебчо почнал да си фаќа позиција уште сега (со главчето надолу) се потспуштил малку, се друго изгледа во ред, ми рекоа дека е тоа добар знак, значи помали се шансите да се сврти. И секако, лиценцето сеуште му го немаме видено убаво, константно се крие со рачињата. :inlove:

Hи објаснуваа за што се како се случува кога ќе почне пораѓањето, не знам кај нас како е, ама овде си буквално сам на себе додека не ти се контракциите на 4 минути (во период од минимум 2 часа), па сега и ми е јасно зошто мора и домот да ти е спремен за пораѓање и зошто толку често се случува и тоа. :drunk:
    Малку почнаа фуфките, ама и сум возбудена истовремено, се надевам ќе останам смирена до крај. Од сега почнуваме со ехо и прегледи на секои 2 недели.
    Нека ни е со лесно на сите.:sun:

L*G, Asja, CareTee and 6 others like this.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Ceneva likes this.
  12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Која недела си?​

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

12+1 веќе стигнав

KuklickaSk likes this.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Fala mila, sitno brojam ;)

Bella_Stella likes this.
  15. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Of neznam veke. Mislam deka i nekako dole e go nosam zosto epten dole go osekam, nekogas me udira vo jajnici i togas kako menstrualni bolki ama ke smenam pozicija prekinuva. A nekogas stvarno mislam deka imam kontrakcija zosto i kicma pozadi me boli. Ke vidime na pregled sto ke kazat, sega za sega pijam no spa i magnezium mi zgolemija.

LangeAlfa likes this.
  16. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Така е во тој период, не се плаши. И јас бев испаничена како тебе не знаев како треба, што треба ама после 22/23 недела сѐ ке се смени, не се секирај:l:

rikimiki likes this.
  17. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Abe znam sto treba i kako treba, vtoro mi e. Ama so prvoto mnogu porazlicno bese isto ko da ne bev trudna, sega se nesto mi e :^) ajde mora da se izdrzi nema drugo.

Belabelinakinder and LangeAlfa like this.
  18. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Dali moze nekoj da mi pomogne so rezultatitre,dimeri vo 9ti mesec dali se dobri vrednostite i dali treba da prezemam nesto da pijam za hemoglobinot

Attached Files:

Brpbrp likes this.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Hemoglobinot ti e dobar. Zelezoto ti e nisko, na dolna granica. D dimeri se vo red.

Bubica1991 likes this.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Топ ти се. Може само на железото да поработиш 11ка ти е, а 8ца е долна граница.

Bubica1991 likes this.