Fala, ama jas ke si pocekam ... Nemam bolki ic. Bebe si mrtka, ama nikako da se spusti nadolu. Sega sreduvam ovde soba, usisav i jazik mi izleze. Teska kategorija se cuvstvuvam. Sakav da izlezam da pesacam ama ke ostavam za porucek. Sega da dosredam soba. I eden tus da udram. I vecer so maz mi krevetce da montirame. Sakam da vidam kako ke izgleda
Не се замарај, ќе средат. Најважно е сега ти и бебе да сте добро, ич да не ти е мака за тоа. За брзо ќе се гушкате
Вие што немавте енергија прв триместар дали и кога се вративте по старо? Гадењето се намалува, но заморот се уште е присутен. Одвај ги извршувам обврските низ домот, на работа некако туркам од што морам и потоа дома немам воопшто сила, само кревет ми се гледа . Си велев ќе помине сега 12/13 недела, но се уште трае.
Кај мене се изгуби заморот и гадењето 12+ сум. Ќе ти дојде 4ти месец или 5ти сила обично 2ор триместар сите се враќаат во нормала.
Ајде одмарај сега. Не знаеш какво бебе ќе ти се погоди. И јас вака викав леле ајде кога ќе заврши леле ајде вади го веќе на крај излезе плачливо бебе плачев за спиење да ти кажам тродупло претепана бев за разлика од прв триместар кога ми се спиело
Сега со второ колку толку сме поминале знаеме што е неспиење, само ќе видиме како ќе биде со две деца
Јас викам или двете лепенка за мама ќе бидат или едното пак ќе си оди по татко му повеќе останува на времето да видиме
Жено, дома ми е бооомба, на праг на нервен слом сум оти не ми е ни чисто ни средено. Големсва е под казна и некои играчки се паковаат за во подрум, топ малу да имам осеќај дека имаме дневна, а не игротека.
Да ти кажам пред една недела ги разретчив играчките три големи ќеси исфрлив се расчисти малку бар тоа.Мм е мн.педантен кај мене и средува чисти ама не е како ја што сум си замислила дека треба
Неспиење салам во секоја смисла на зборот само си броев денови, па недели, па месеци кога ќе спие, тек на 2 и пол години почна цела ноќ да ја спие а јас несоница си добив. Сега веќе функционирам со 4-5 саати сон еве скоро 5 години и се навикнав. Туку што ќе се прави со шетањево, ич неможам, одвај 1км и готово папсав.
Кај мене во прва бременост во прво тромесечие имав гадење и си повракав ама еднаш на пример приквечер и толку. Од 4ти месец како нова бев. Оваа бременост прво тромесечје се ми мирисаше, парфеми, храна, јас на прегледи одев со маска ради шо не можев миризби да поднесам одма можев да повратам. И од ко влегов во 5ти мес ми е подобро.
И јас бев како тебе во првата бременост, па вториот триместар летав. Затоа сега некако не можам да дочекам да помине веќе.
Епа те разбирам сосема, кога ке разговарав со познанички/пријателки и ќе ме тешеа ајде уште малку и во 4 мес ке помине, само ке им речев абре луге јас веке сум во 4ти. Имав изгубено надеж дека ке е подобро ама ете е од 5тиот мес.
Женски дали зашеметеност, лесна глава како чуство дека секој момент ќе паднеш е нормално во 18та недела? Крвна слика супер, железо 24, а на моменти така без здив останувам.... Отидено и на кардиолог освен лесна тахикардија што се смири кога се одморив таму ништо друго. Кажано дека сега плодот нагоре се крева и дека притиска на дијафрагма... Значи маеднаш одсабајле и јадена и вода пиена како главата ја осеќам лесна и зашеметеност. Со кока кола се дружам често од страв да не паднам негде. Ме плаши оваа состојба и дополнително де вознемирувам... Некој совет??
Леле Бубиш одма ли со казни за големата Баш сабајле ме фаќаа некои паники,дека за 3 недели влегувам во 9ти и како животот ќе ни се промени кога ќе дојде и новиот член. Си велам ова ни се меѓу последните моменти на нас тројца, како ли ќе биде понатаму. Малку себично од моја страна,ама уште ми е се како сон ,уште како да не сум свесна за бебево што ми клоцка во стомак. Големиов батко ми е врежан во срцево и знам дека ќе биде каран за сметка на бебето,од тоа најмногу се плашам и не сакам да го дозволам. Всушност и сега,кога не намерно ќе ме удри по стомак,татко му ќе го искара а тој ќе се растажи. На мене ми доаѓа експлозија од емоции,зошто е скаран заради другото..ох Имам едно прашање, дали ќе е релевантна крвната слика,моментално пијам терапија за железо. Планирам да правам во сабота,а до тогаш ќе имам испиено 13 од 20 таблети колку што се во кутијата. Дали резултатот да го сметам со резерва,треба ли да се направи пауза од терапија до испитување?
Мене ми се случуваше мн често така скоро секој ден, исто на сабајле, кока кола пијам и јас, иначе бебе е долу тие недели какво стегање на дијафрагма, рано е за тоа. 26та сум уште не е стигнато до дијафрагма. Едит. Уште ми се случува скоро секој ден. Дали е можно да го осетив првото икање на бебе сега во 26та 90% сум сиг дека икаше.