Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.502
    Fala, ama jas ke si pocekam ... Nemam bolki ic. Bebe si mrtka, ama nikako da se spusti nadolu.
    Sega sreduvam ovde soba, usisav i jazik mi izleze. Teska kategorija se cuvstvuvam. Sakav da izlezam da pesacam ama ke ostavam za porucek. Sega da dosredam soba. I eden tus da udram. I vecer so maz mi krevetce da montirame. Sakam da vidam kako ke izgleda :)

На Pamuk dete, *Milicka*, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Super so lesnoo jas cekam do petok pa ke vidime daj boze da e sve vo red i kaj mene

На Pamuk dete и Carolin. им се допаѓа ова.
  3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Леле не ми збори за средување соби ќе неможам да си средам дома мака ме фаќа :(

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не се замарај, ќе средат.
    Најважно е сега ти и бебе да сте добро, ич да не ти е мака за тоа.
    За брзо ќе се гушкате :nod:

На Martka, Starchild, Pamuk dete и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Вие што немавте енергија прв триместар дали и кога се вративте по старо? Гадењето се намалува, но заморот се уште е присутен. Одвај ги извршувам обврските низ домот, на работа некако туркам од што морам и потоа дома немам воопшто сила, само кревет ми се гледа . Си велев ќе помине сега 12/13 недела, но се уште трае.

На l-a-d-y-di и Fenix05 им се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Кај мене се изгуби заморот и гадењето 12+ сум. Ќе ти дојде 4ти месец или 5ти сила обично 2ор триместар сите се враќаат во нормала. :D

На *Milicka*, Isabel и Fenix05 им се допаѓа ова.
  7. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Одвај чекам не можам веќе вака да функционирам |-)

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ајде одмарај сега. Не знаеш какво бебе ќе ти се погоди. И јас вака викав леле ајде кога ќе заврши леле ајде вади го веќе на крај излезе плачливо бебе плачев за спиење да ти кажам тродупло претепана бев за разлика од прв триместар кога ми се спиело :D

На MinnieM, lackygirl, Isabel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Сега со второ колку толку сме поминале знаеме што е неспиење, само ќе видиме како ќе биде со две деца :D

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас викам или двете лепенка за мама ќе бидат или едното пак ќе си оди по татко му повеќе останува на времето да видиме :D

На Isabel и *Milicka* им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    Жено, дома ми е бооомба, на праг на нервен слом сум оти не ми е ни чисто ни средено. Големсва е под казна и некои играчки се паковаат за во подрум, топ малу да имам осеќај дека имаме дневна, а не игротека.

На princess5, MartinaMM, Isabel и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Да ти кажам пред една недела ги разретчив играчките три големи ќеси исфрлив се расчисти малку бар тоа.Мм е мн.педантен кај мене и средува чисти ама не е како ја што сум си замислила дека треба :lol:

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Неспиење салам во секоја смисла на зборот :D само си броев денови, па недели, па месеци кога ќе спие, тек на 2 и пол години почна цела ноќ да ја спие ]:) а јас несоница си добив.
    Сега веќе функционирам со 4-5 саати сон еве скоро 5 години и се навикнав.
    Туку што ќе се прави со шетањево, ич неможам, одвај 1км и готово папсав.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Кај мене во прва бременост во прво тромесечие имав гадење и си повракав ама еднаш на пример приквечер и толку. Од 4ти месец како нова бев. Оваа бременост прво тромесечје се ми мирисаше, парфеми, храна, јас на прегледи одев со маска ради шо не можев миризби да поднесам одма можев да повратам. И од ко влегов во 5ти мес ми е подобро.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    И јас бев како тебе во првата бременост, па вториот триместар летав. Затоа сега некако не можам да дочекам да помине веќе.

16. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Епа те разбирам сосема, кога ке разговарав со познанички/пријателки и ќе ме тешеа ајде уште малку и во 4 мес ке помине, само ке им речев абре луге јас веке сум во 4ти. Имав изгубено надеж дека ке е подобро ама ете е од 5тиот мес. :D

На AlchinovaR1979 и Isabel им се допаѓа ова.
  17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Женски дали зашеметеност, лесна глава како чуство дека секој момент ќе паднеш е нормално во 18та недела? Крвна слика супер, железо 24, а на моменти така без здив останувам.... Отидено и на кардиолог освен лесна тахикардија што се смири кога се одморив таму ништо друго. Кажано дека сега плодот нагоре се крева и дека притиска на дијафрагма... Значи маеднаш одсабајле и јадена и вода пиена како главата ја осеќам лесна и зашеметеност. Со кока кола се дружам често од страв да не паднам негде. Ме плаши оваа состојба и дополнително де вознемирувам... Некој совет??

18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.446
    Допаѓања:
    18.695
    Леле Бубиш одма ли со казни за големата:worried:

Баш сабајле ме фаќаа некои паники,дека за 3 недели влегувам во 9ти и како животот ќе ни се промени кога ќе дојде и новиот член. Си велам ова ни се меѓу последните моменти на нас тројца, како ли ќе биде понатаму. Малку себично од моја страна,ама уште ми е се како сон ,уште како да не сум свесна за бебево што ми клоцка во стомак.
    Големиов батко ми е врежан во срцево и знам дека ќе биде каран за сметка на бебето,од тоа најмногу се плашам и не сакам да го дозволам.
    Всушност и сега,кога не намерно ќе ме удри по стомак,татко му ќе го искара а тој ќе се растажи. На мене ми доаѓа експлозија од емоции,зошто е скаран заради другото..ох:whew:

Имам едно прашање, дали ќе е релевантна крвната слика,моментално пијам терапија за железо. Планирам да правам во сабота,а до тогаш ќе имам испиено 13 од 20 таблети колку што се во кутијата. Дали резултатот да го сметам со резерва,треба ли да се направи пауза од терапија до испитување?

На CareTee, Viveki, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас би направила пауза 1 недела заради железото да бидат реални резултатите.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    24.695
    Мене ми се случуваше мн често така скоро секој ден, исто на сабајле, кока кола пијам и јас, иначе бебе е долу тие недели какво стегање на дијафрагма, рано е за тоа. 26та сум уште не е стигнато до дијафрагма.
    Едит. Уште ми се случува скоро секој ден.

Дали е можно да го осетив првото икање на бебе сега во 26та :angel: 90% сум сиг дека икаше.

На Viveki и *Milicka* им се допаѓа ова.