А јас да прашам, дали горење во хранопроводникот и чувство дека ти стои нешто во грло се всушност киселини? Денес прв пат осеќам нешто такво и на два пати ми дојде да повратам од гадно.. Не сум имала никогаш и не можам да препознаам... инаку сум 27+
Еве и навечер денес ми се случи... Притисокот стандарт 90 и нешо со 60... Не знам мн ме плаши вака што ми се случува ... Инаку пораснат ми е мн стомакот и од горе искрено ко 7ми месец изглеам не ко почеток на 5ти
Незнам дали е за овде прашањето..Сакам да ги прашам оние коишто имале вонматерична бременост после колку време останале повторно бремени? Гинекологот ми рече малку потешко би било сега пошто сум со една туба…Незнам дали да се обидуваме уште некој период или да пробаме со инвитро?
Хаха казните си постојат долго време со играчките.. многу е пргава ептееен, паа сега уште толку се здивила. Маж почна на работа, ајде од дома е ама исто како да не е, затворен во соба, вика колегиве само се смеат оти ве слушаат во позадина лудница сме. Не можам со бебево во рака на града да постигнам со нејзините глупости, за да ме слуша мора да се се пресече некаде пример се мочка во шољичка и брца во мочката, тоа не се правело никогаш и неќе да се измие, ете такви сценарија имам дома хахах
Не можам да најдам каде да го поставам прашањето. Кои документи треба да се средат за бебе по пораѓање? Како да извадам породилно боловање, каде и кои документи треба да се однесат за бебе да се регистрира во матично? Дали друго нешто треба?
Тоа се тие љубоморни испади,претпоставувам. Инаку го гали,го бацува бебе бидејќи и она како моето едвај чекаше да се роди бебето? Или само бара начин за привлекување внимание Една пријателка се откажа од доење на второто,бидејќи мир немаше од првото. Буквално на глава и се качувало кога го доела бебето.
Го бацува, го бања таа кај нозете, мачка со масло, ептен го гњави, кажува дека е наше бебе вистинско не е играчка хаха многу дека ја сака ама во текот на денот има еден тон глупости, ако не ме излуди она нема кој, фала Богу бебево не вришти сега за сега, за доење не прави проблем, ако е заиграна и остам бебе да спие, супер, ако примети дека го оставам оди го гали и го буди намерно. Паа во зграда сме само ние со деца кога ќе излезе на тераса оти ни е како дворче, игра со саати, лом прави ама толку гласно пее и вика намерно, квичии буквално што мислам ќе се потпишат комшииве да не изселат. Господ на помош на сите, ајде за трето ќе отрпниме
Za bebe ti treba izvod od maticno, licno eden roditel treba da odi so licni karti od dvajcata roditeli, vencanica i se plaka nekoja taksa na lice mesto. Se nosat preku most, vo stariot objekt na Komercijalna banka (treba i kopii od licnite karti i vencanicata). Nekoi opstini i Ministerstvo za trud i socijala davaat nekoj nadomest za novorodence, proveri si direktno sto treba i detali zavisno od opstinata. Za porodilno ke ti otvori maticniot ginekolog, najdocna na denot na poroduvanje, najrano 45 dena pred krajniot termin. Jas i se javiv na telefon mi otvori, bese soprugot da go zeme, toa e.
I da znaes deka montirav krevetce... Hahhaa... Uste nema nisto .... Imam nekoj kontakcii no gi imam dve tri i posle saati mirno. Osekam pritisok vo anusot i mi e mnogu grozno kako da mi se odi vo wc, odam i nisto . Ke bide koga togas, beganje nema mora da izlezi
Zdr na site, se nadevam ste dobri i si uzivate so bebusite vo mese, jas se prefrliv ovde od vontelesno opl. Se nadevam deka tuka i ke ostanam, posle nekolku transferi imam pozitiven rezz uste ne sme slusale srcence deneska sum 6+0 prvata kontrola mi e za nedela dena, prvite denovi imav se nekako poveke simptomi gradite me bolea mnogu, poslednite 3 dena gi gubam simptomite se plasam za najlosoto, moze da mi kazete vasi iskustva dali konstantno ve bolea gradite ili....? Fala vi pozz
И јас и мојата другарка само што монтиравме креветче, следниот ден се породивме Добро, сопрузите монтираа, не баш ние ама како и да е со лесно
Isto soprugot i svekorot montiraa jas i svekrvata gledavme. Pa aj ova nivo aj ova i taka naredbi davav hahahhaa
Mila simptomite sega gi imas utre gi nemas, pa pak se vrakaat. Kaj sekoj razlicno. Na najubavoto da mislis, ne na najlosoto. Da se desava nesto ne ubavo nema da bides bez simptomi veruvaj mi. Tuku ke imas bolki, krvarenje nedaj boze. Bidi srekna da nemas simptomi, da ne ti se gadi, da nemas kiselini i da imas ubava i lesna bremenost. Ti ja posakuvam takva mirna i ubava. I opusteno i popozitivno, bebeto cuvstvuva ubava energija. Pozdravce
Честитки за позитивниот тест, добредојде. Дај Боже нареден преглед да чуете срценце и да си тераш бременоста со лесно. За симптоми ти е многу рано да се константни и да ги препознаваш, а и секоја бременост е различна и секоја мајка индивидуално ја доживува. Сега ти битно да се сконцентрираш на позитвни мисли, се друго ќе си дојде само по себе ❤
Нз и да е пораснат стомакот бебето е мало и е уште долу, ако имаш подуеност можно е од гелот што го ставаш, јас мислев од добростонот е ама еве веќе 3 недели не го пијам и пак си имам, пр вака ми е, претежно е на работа кога сум прва смена, тоа е преку 1 ден (1 прва сум 1 втора смена) јадам рано кон 8 и пол, кон 9 и пол 10 ме фаќа како тахикардија, па немир некој, буквално како паничен напад, се мијам, вода пијам, земам кока кола и помиува за некоја мин, притисок низок исто. Последно понеделникот ми се случи на работа ова. Среќа не паничам па не паѓам во несвест, само 1 бев готова да паднам па на итна бев, 80 со 40 ми беше пр, ми ставија инфузија.
Dobrodojde mila, lesna bremenost, jas sum invitro, najcesto toa bolki vo gradite, ni se od tie bockanja sto gi primame pred transfer, eden den ti se kako oteceni, nareden den ne osekas nisto, pa povtorno kako oteceni, ne se plasi normalno e toa, uste ednas so lesno
Прво пробајте си природно, моја блсика роднина после извадена туба од вонматерична има 3 деца, со природно сите останата бремена и природно родени, познавам и др жена што по 1 год од вадење на туба исто природно си остана бремена, царски породена.