Утепајте ме што пишам и што пишам тука, памет немам не знам зошто вака ми е имам бебенце од 1 година и сум 7 недели бремена. На последната контрола сеуште немаше срцева акција ама се си беше во ред. После 3 години голгота, вонматерична бременост и секој месец не успешни обиди ми се деси моето чудо, се си беше во ред, еве го си спие до мене. Мислејќи после толку маки пак ќе ми треба еден куп време пак да останам бремена, се случува буквално на мајтап во ниту еден момент не се израдував, преплашена сум, премало е ова зрнцето, не можам да се справам со две. Не можам во никој случај да напуштам работа за да ги чувам, ќе умрам што се осеќам вака и размислувам за абортус. Мм вика ти како сакаш, јас не знам што да правам, после ќе плачам пак зошто, ако се одлучам на тоа, не знам, не знам претешко ми е извинете за вакви црни мисли, но немам на никој уште кажано, немам со кој да разговарам, по цели ноќи не спијам, душа ме боли...
@Ceneva Мами и ти кај и да е готова си,чим почнуваш да имаш како притисок во анусот ќе почнат полека и контракциите да се зголемуваат.Со лесно. Јас чекам да ме соберат Некако срцево ми е сеуште мирно дека се ќе биде во ред,а главава хаосна.
Ajde ajde ubava misla, uste malku ke se guskate. Cekam ubavi vesti za brzo. So ubavo so lesno Jas sum dobra, mirna nok. Si spiev ... Do dusa ovie tri dena si spijam ubavo kiselinite ne se tolku intenzivni i odma e podrugo. Taman da soberam sila Ke vidime kako ke se odvivaat rabotite denes.
Prvo zemi vozduh dlaboko i disi. Smiri se. Pojdi zborni si i so strucno lice ako osekas potreba. Ima mnogu taka sto se cuvstvuvaat, preplaseno od momentot kako ke se spravat. Ama ne donesuvaj izbrzani odluki za koi mozes podocna da se kaes. Ke ti go dadam primerot na bractucetka mi. Ne bese deteskar ama ic. Ostana bremena, se rodi vnuka mi, po samo dva meseci od poragaj ostanuva pak trudna. Po samo dva mila ne godina. Imase prva rizicna bremenost i pak se odluci da go zadrzi. Se rodi vnuk mi 20 dena pred prviot rodenden na vnuka mi. I bese tesko nema da te lazam ama ete gi porasnaa zaedno ko bliznacinja. I taa zbora deka pak bi gi donela istite odluku da se vrati nazad vo vremeto i pokraj toa sto i bese tesko, i nemase pomos od nikoj osven od mazot i. Zatoa oladi glava kolku mozes pred da doneses odluka za bilo sto. I koga ke ja doneses odlukata da nemas predomisluvanja okolu toa, tuku da stois cvrsto zad nea, kakva i da e takvata odluka. Ti posakuvam lesna misla i ispravna odluka za vas.
Штом Господ те благословил,ќе имаш сила верувај ,мене првото ми е со инвитро и кога имаше годинка и 3 месеци јас дознав дека сум повторно бремена ,па поголема радост немаше....страв само од тоа дали ќе биде се добро....еве со Господ напред за 2 недели ми е термин нема да бидат ни 2 години разлика,не ни мислам како ќе биде верувам нема да е лесно,ама ние можеме се .Имаш трудничко после тоа градинка....сепак одлуката е твоја.
Одлуката е твоја, ти добро да размислиш и да бидеш сигурна во тоа што ќе го одлучиш. Ако планирате и друго дете тогаш роди си го, дали сега или за година - две пак ќе е тешко. Секогаш ќе е тешко со две помали деца Јас исто размислував после првото, се пазевме со мм, јас имав здравствем проблем со првото, проблем со жолчката и со напади и инфузии си бев, потоа реков додека не извадам жолчка нема бебе, ако останам случајно на грешка ќе абортирам и бев одлучна во тоа, никој немаше да ме премисли ако се случеше бременост. Ако имав една неуспешна бременост пред првото, со миссед абортус. Па од ко ја извадив дури по година се одлучивме за бебе 2
И јас сум редовна во темава како тебеГи проверувам до каде се Син ми има 6 месеци, а ептен мерак ме фаќа пак да сум трудна и да си имам едно девојченце
@0ли @Bebence29 како иде?Ситно броиме .....Упатете ме малку,за крвна група ги прифаќаат ли картончињата или треба пак таму да испитаат,друго нешто што треба да знам ?
Dobra sum, si spijam kornam, sobiram sila za da zemam zalet . Mislam ovie 3 dena se iznaspav isto saati kako vo poslednite dve nedeli . Ne se desava nisto posebno. Tuk tamu nekoja kontakcija ama ne e za da odam v bolnica. Si pijam kafe vo momentot i taka. Ke pisam ako se upatam nakaj bolnica da ne me mislite. Zosto tamu ke mi go zemat mobilniot pri priem i dur ne se porodam ash telefon. Posle koga ke me smestat vo soba ke mi go vratat. Glupa politika ama toa e.
А ветив дека после @Bubish26 ќе се изгубам од тука . Мхм. Ќе ја дочекам и @IRBBB и на крај јас ќе останам пак трудна и ќе заглавам во темава. Е тогаш, само ако не ме проверувате мене - скар на сите! На здравје кафенце мила. Ти набрзина ќе го гушкаш бебле, така ми се чини Се спушти за излегување или одмара уште на високо малиот? Да пишеш обавезно, да не те бараме по Србија @Starchild со лесно и тебе срц
Ајде придружи се и ти со нас во темата, и јас секогаш ги проверувам до каде се Не сум трудна инаку сеуште
Значи тогаш јас ќе те проверувам и таман кога ќе те испратам тебе, јас ќе останам трудна и така ќе си се вртиме во круг
А ви знаат мажите дома дека дремете по темава? Мојов а ме види емотивна, знае дека некој се породил За Бела плачев, за Бубиш се разнежнив ептен, и само ме глеа чудно
@LiquidLuna @sani99 @Iris-1234 ви праќам бејби даст од одма да ве опраши @Ceneva @Starchild Господ леснотија да ви дава. ❤️
Ти само види две цртички, поддршката од нас ќе ја имаш аа можно е и да се дружиме де хаха нас овој пат ќе ни се брза со една мака три
Uste si e gore ... Nesto aber nema. Izgleda prognozata na doktoro tocna ke bide deka do vikendo nisto nema da se sluci . Koga resi togas. Malku smiren mi e denes. Moze i toa e znak. Ke vidime. Mama spremna psihicki pa i fizicki odmoreno se cuvstvuvam. I fala vi na site sto me mislite
Градите ич не ме болеа, само на почеток можеби мааалку од терапијата за трансфер. Потоа исчезна тој симптом, па пак ги осеќав како тешки на почеток на второ тромесечие многу, многу кратко. Потоа пак сосема исчезнаа и еве ме 37+5 и ни ми се отечени ни ме болат. Индивидуално е тоа, не се врзувај за одреден симптом бидејќи доаѓаат и си одат симптомите низ цела бременост. Јас сум супер, растрчана навака-натака. Гледам колку повеќе да завршам обврски околу уредувањето. Конечно купив душек за креветчето и завршив со сите припреми. Само по нешто ситно пофаќам по дома, готвам и замрзнувам за малиот да има додека не сум дома, да му е полесно на мм само да загрее јадење и да му даде. За крвна група... Ливчето си важи од Трансфузиологија, не бараат таму да испитаат. Дури и ми рекоа дека не треба оригиналот, може копија. Треба извод од венчани, резултати од брисеви и инфективен скрининг, прашалникот што се прави кога се почнува со ЦТГ. Друго што знам. Убави мисли и за брзо ќе си гушкаме бебенца, полни раце убавини Си зедов чај за доилки, спремен ми е несесерот, најдолг кабел за полнач, а облеката за мене и за бебето ќе ги донесе мм пред излегување. Ми остана да се издепилирам и да се исфарбам. И не можам да го донагушкам малиот, не можам...
Фала ти,леле ме разнежни,а мојава прцулка само што почна во градинка 300 шокови ќе и дојдат .Ти готово закажа? Ајде со лесно