@Starchild сиг е веќе породена, ја чекаме до вечер да ни пиши Бидна и скриен шеќер, немам прво мерење 4.2, по 2 часа 5.7. Др недела на редовен месечен преглед кај матичен и 7ми месец веќе почнувам
Супер ти е шеќерот . Јас сум утре , па да видиме како ќе поминам . Времето си лета додека да се свестиме ние ,со лесно нека ти е до крај . @Starchild ќе не извести до вечер секако . Сигурно е нај радосна .
И јас се мислев за градинка, но одлучивме да не го пуштаме сега, некако душава ми е стегната и дури ми е криво што ми прелетала мисла, чувството ми е како да го отфрлам сега. Не можам без него сега А знам дека во градинка би му било убаво, но не сум спремна јас Немам породување закажано уште, си велам внатре да поседи уште малку
Мила ги прифакаат од трансфузиологија што и да е мојата е од пред 4 години од Институтот. јас сум спремна во секој момент,во понеделник ќе одлучат кога царски,еве сега сум на фризер се фарбам Едвај се движам веќе па и од ова жешкото уште потешко ми е. како е кај вас? ќе се дружиме горе во собите
леле и мене ми е најболно за ќерка ми без нејзе незнам како ќе издржам некни готвев и плачев,пеглав и неможам само ки течат солзите ,јас се издепилирав сега се фарбам и спремна сум за пораѓај.следна недела ќе ме средат и мене
Помина и првиот скрининг кај доктор Димчев пре задоволна од докторот, секое органче го мереше и ми го објаснуваше, беше детален, се смеевме дека мое бебе е немирно, едвај го фати за да го измери пре задоволен беше од бебче, некој ден е понапредно, а мама сега може да си ја смири душата бар на некое време
И јас од денес почнав со редовно ЦТГ 36 г.н официјално влегов во 9ти. Вчера имав исто болки колковите ме болат, препоните од време на време менструални болки ме фаќаат, стврднувања колку сакаш Изгледа тешко дека ке стигнам до терминот Мајки со искуство што имате поминато низ ова кажувајте совети мислења Од минатата недела откако ме фатија јаки болки кога се спушти бебчето во каналот буквално цело време ме болат препоните, кичмата не можам да одам ко пингвин се движам, а цела бременост бев активна сега не можам да мрднам.. Дали е ова некој предзнак дека за брзо ке се породам? или нормално е во 9ти месец да е вака, јас стварно не би можела да издржам до термин со вакви болки... Значи до продавница не можам да мрднам колку ме боли, се си мислам ке го истресам бебето по пат после тоа нема мрднување, ептен сум спора почна да ме нервира овој режим...
I jas imav celo vreme stvrdnuvanja. I kolkovi me bolea edvaj vo krevet se vrtev. Od so bebe me stiska so glavce na karlica. Ama ete me pominav termin i uste nisto. I jas mislev deka nema da stignam do termin ama ...
Зависи кај кој доктор одиш ако е детален истото може да го види и на обичен преглед,т.е мерки како напредува бебето,плодова вода,протоци постелка ...
Veke 18 polna nedela cerviks 3.58cm Dali e Dobar maticnata veli super e ama nekako ocekuvav da e poveke vo ovaa nedela
Нормално ее, ги имав и од порано, а 9ти веќе ми се плачеше од тие болки и туркање на бебе со главчето мислев секој момент ќе ми излезе, не можев да се свртам во кревет, ни да станам, ни да се облечам без да офкам, ептен ме болеше, се породив ден после термин.
Само да ти кажам дека баш истото го поминав.Првото ми беше 14 месеци кога останав трудна.Првото ми беше со инвитро и тоа после трето инвитро.Второто се случи оддеднаш, не планирано и природно.Ни на крај памет не помислував дека може да се случи.Ете сега и второто е до мене, живо и здраво и има 22 денаЗнам како се чувствуваш, ама верувај дека нема поголема радост и среќа од ова.И чувствата што ги имаш се сосема нормални.Јас сеуште не знам како ќе се снаоѓам со двете, со оглед дека првото ми е 23 месеци и периодов не сакам да ја праќам во градинка, ама верувам дека ќе се снајдеме