Па да, така некако се чувствува, некогаш посилно, некогаш не толку. На англиски киселините се нарекуваат heartburn и баш описно е името.
Бидна и првиот преглед со рака, понезгодно нешто од тоа здравје. Беба абер нема качена до ребра, мава ли мава високо воздух немам. Од утре полна 39, нема надеж за порано ни на цтг не регистрира никакви болки, единствено кај мајка тежина при движење.
Mnogu e grd racniot pregled. Kaj mene posle pregledot pocna da mi paga sluzniot cep. Ama mene prv pat so raka me pregleda dva dena pred termin.
Mesinja vaka pocna da mi potecuva nesto, kako da pocnuva da mi teci vodenjakot po malku..... Ne mi deluva deka e urina. Nikogas do sega se nemam podmocano a i cuvstvoto ne mi e kako da mokram tuku drugo. Se ima deseno na nekoja ?
Obicno vodenjakot nema nikakov miris, a da mozno e po malku da ti tece, a ne naednas, so lesno neka e
Pa neznam dali ima miris oti i sluznipt cep izleguva uste... Ama ova ko da ne idi od kaj so idi urinata... Zato sumnjam da ne e vodenjakot. Inaku bolki nemam ama bas nikakvi
Ако е водењак ќе почнат поскоро, отиду нека ти проверат дали е водењак, само легни малу пола саат хоризонтала
Мене кога ми пукна водењакот немав никакви болки после неколку саати почнаа, ама ако се сомневаш во тоа појди веднаш во болница бидејќи се смета дека е почнато раѓањето со пукнат водењак.
@Pamuk dete go cuvstvuvam ne tolku mnogu kako predhodnite denovi ama si mrda. Imam stvrdnuvanja, no ne se bolni ic. Ke si pocekam da vidam. I potecuva koga bebe se razmrduva i zatoa neznam ... Golema verojatnost e i da se podmocuvam . Ic ne panicam. Ako bev panicar veke ke bev na pola pat za nis
Здраво, можеби ќе ви звучи малку смешно меѓутоа сум 27ма недела и ми се смачи од коментарите "леле па ти ќе се породиш уште малку, леле колкав стомак". Здебелена сум 8кг, втора бременост првата пред 1.5 година породена. Дали од тоа ми е голем стомакот или не знам ама почнав да се загрижувам од коментарите. Докторот ништо не ми искоментирал на таа тема
Не знамм, немам искрено искуство со пукање водењак пред контракции, со првото ми го пукна во болница бабицата, со второто ми пукна сам ама на сред контракции, при крај бев шо се вели. Само знам дека од кога ми пукна на болница почнаа онака баааш јаки почнаа, до тога се трпеше.
Sepak ke si pojdam da me vidat. Si potecuva i ne mi mirisa na urin. Ako se prosetam prosetam. Podobro da si bidam mirna. Sega lezam dur maz da se stokmi
Болна работа и мене вторава бременост стомакот на почеток ми изгледаше како за 5ти месец никој ништо не ми искоментира. Гледај се да биде океј со бебе килограмите ќе ги симнеш кога тогаш.
И мене така два дена ми потечуваше малку по малку после јуриишш, а болки никакви 8 саати без водењак .