Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. tweety26

tweety26 Популарен член

И јас сумамед пиев за уреоплазмата,треба да ми земе брис да види дали се исчистила,ако не да ја лечам пак.Инаку бебето е одлично рече сега кога бев на скрининг.Момченце убаво :) 25 +1 сум :)

Kiflicka05, bile84 and irenna like this.
  2. vesna212

vesna212 Истакнат член

во 13та недела сум, леле од памет ме извади сега :( а сестра ти во која недела беше?

3. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Не е страшно штом си 13-та недела...ќе ти дадат антибиотик да пиеш...

vesna212 likes this.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Да си прашам овде за фарбање, до сега пред да научам за бременоста се имав исфарбано со тинта на кеуне. Тогаш си купив една за наредниот месец, но од тогаш 2 пати само со гарниер без амонијак се фарбав и таа ми остана неискористена. Плава сум и не ми фаќа баш гарниерот и сега се мислам дали месецов да ја искористам таа од кеуне или рано е уште за толку јака фарба? Сега сум 18 недела, а очајно ми треба фарбање 3 различни бои ми е косата од коренот надолу. :D

okcenzi likes this.
  5. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

и мене во 13 недела ми ја открија таа бактерија. Ја лечев со еритромицин таблети и еритромицин вагиналети ама неуспешно. После ми препорачаа сумамед на 12 часа по едно и се спасив од уреоплазмата. Така да исконсултирај се со доктор за сумамед да не се труеш џабе со други антибиотици ;)

6. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Јас првите три месеци воопшто не се фарбав, после тоа со фарба без амонијак, има и жени што си се фарбаат цела бременост искрено мене ми беше шубе, штетно е да го дишеш тоа.
    Можеш малку да ја затемниш бар периодов некоја костенлива природно плава нијанса за да не бидеш шарена па после откако ќе се породиш пак ќе си ја вратиш назад старата боја, ништо страшно само некој месец е во прашање.
    Сепак изборот си е твој нели :)

okcenzi and kristina.k like this.
  7. bile84

bile84 Истакнат член

Милa се е твoј избoр.Јaс нa пример целa бременoст секoј месец редoвнo си се фaрбaм нa фризер,се искoнсултирaв сo дoктoркaтa нa пoчетoкoт и oнa ми рече дa не слушaм секaкви глупoсти и дa си бидaм среденa и зaдoвoлнa трудницa.Oпушти си се не му јa мисли тoлку,среди си се и се ќе биде вo ред немa дa му нaштетиш нa бепчетo

Maceto123 and kristina.k like this.
  8. vesna212

vesna212 Истакнат член

јас од денес ќе почнам со кларитомицин а мм со еритромицин и за две три недели пак на контрола :)

9. mommy##

mommy## Истакнат член

Zenski zdravo, ve molam za iskustva jas sum nova na forumov i sum 15ta nedela. Veke 3 dena imam vospalenie na mocnite patista. Mi se moca, ke odam vo wc posle toa pak cuvstvuvam kako potreba za mocanje i odam i samo edna kapka i cuvstvuvam nekoja bolka i peckanje, zezenje. Non stop go cuvstvuvam toj pritisok dolu. Piev uvin caj i se miev so kamilica ama ne mi pomaga. Ve molam za pomos.

10. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Консултирај се со гинеколог, најверојатно ќе треба да пиеш и антибиотик. Сите најпрво препорачуваат да се проба природно (сува брусница, чај од брусница, увин чај...), ама штом имаш толку јака инфекција најверојатно ќе треба и лек...Најубаво е да се консултираш со лекар...

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@mommy## Направи си уринокултура најсигурно ти е, ако има некоја бактерија ќе знаат што да ти дадат според резултатите.

Kiflicka05 likes this.
  12. mommy##

mommy## Истакнат член

Ti blagodaram bas i planirav deneska da se javam, ama malce mi e shube za antibiotik. Mene i porano pred bremenosta mi se ima sluceno na 2-3 pati ova, so palin i uvin caj mi se smiruvase. A inaku urinokultura i mikrobioloski testovi pravev 12ta nedela i se bese ok. Ne sakav antibiotici ama sto da se pravi ke vidam i doktorot so ke kaze pozdravce

kristina.k likes this.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Мешиња да ве прашам од која брусница пиете? Јас купив на алкалоид но содржи хибискус а читам дека хибискусот бил штетен за бременоста, а докторот ми рече по литро брусница и увин чај заради бактерија.

14. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Јас го пијам овој, по 1-2 шољи на ден...А мислам дека во секој чај од брусница има хибискус...да го прашаш дали од него да пиеш толку голема количина...

Attached Files:

15. monik55

monik55 Форумски идол

Од овој земав и јас но шубе мие да го пијам ради хибискусот,пијам само увин со лимунов сок, незнам дали во билна аптека може да има без хибискус,сепак ке го препрешам докторот.

16. duffi

duffi Форумски идол

@monik55 има во билна чиста сушена брусница, ем знаеш дека е само брусница, плус доаѓа и малку поефтина, околу 400ден е кило. Јас мака мачам со кандида, па секогаш имам дома.

17. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

А во увиниот ти ставаш лимонов сок или таков е...? Бидејќи на мојов увин чај (од naturavita) пишува "да не се користи истовремено со кисели напитоци, витамин Ц и овошни сокови"...

18. monik55

monik55 Форумски идол

Не јас му додавам јас го пијам на алкалоид уве микс баш сеа проверив не пишува ништо такво.

19. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Подобро не додавај (иако не пишува)...

20. Nana19

Nana19 Популарен член

Вчера осетив нешто мокро на гаките и кога отидо во вц на гаките имаше како крв но повеќе беше како кафеаво...
    До вечерта повеќе немаше само тогаш.
    што може да е тоа ?