И јас сумамед пиев за уреоплазмата,треба да ми земе брис да види дали се исчистила,ако не да ја лечам пак.Инаку бебето е одлично рече сега кога бев на скрининг.Момченце убаво 25 +1 сум
Да си прашам овде за фарбање, до сега пред да научам за бременоста се имав исфарбано со тинта на кеуне. Тогаш си купив една за наредниот месец, но од тогаш 2 пати само со гарниер без амонијак се фарбав и таа ми остана неискористена. Плава сум и не ми фаќа баш гарниерот и сега се мислам дали месецов да ја искористам таа од кеуне или рано е уште за толку јака фарба? Сега сум 18 недела, а очајно ми треба фарбање 3 различни бои ми е косата од коренот надолу.
и мене во 13 недела ми ја открија таа бактерија. Ја лечев со еритромицин таблети и еритромицин вагиналети ама неуспешно. После ми препорачаа сумамед на 12 часа по едно и се спасив од уреоплазмата. Така да исконсултирај се со доктор за сумамед да не се труеш џабе со други антибиотици
Јас првите три месеци воопшто не се фарбав, после тоа со фарба без амонијак, има и жени што си се фарбаат цела бременост искрено мене ми беше шубе, штетно е да го дишеш тоа. Можеш малку да ја затемниш бар периодов некоја костенлива природно плава нијанса за да не бидеш шарена па после откако ќе се породиш пак ќе си ја вратиш назад старата боја, ништо страшно само некој месец е во прашање. Сепак изборот си е твој нели
Милa се е твoј избoр.Јaс нa пример целa бременoст секoј месец редoвнo си се фaрбaм нa фризер,се искoнсултирaв сo дoктoркaтa нa пoчетoкoт и oнa ми рече дa не слушaм секaкви глупoсти и дa си бидaм среденa и зaдoвoлнa трудницa.Oпушти си се не му јa мисли тoлку,среди си се и се ќе биде вo ред немa дa му нaштетиш нa бепчетo
Zenski zdravo, ve molam za iskustva jas sum nova na forumov i sum 15ta nedela. Veke 3 dena imam vospalenie na mocnite patista. Mi se moca, ke odam vo wc posle toa pak cuvstvuvam kako potreba za mocanje i odam i samo edna kapka i cuvstvuvam nekoja bolka i peckanje, zezenje. Non stop go cuvstvuvam toj pritisok dolu. Piev uvin caj i se miev so kamilica ama ne mi pomaga. Ve molam za pomos.
Консултирај се со гинеколог, најверојатно ќе треба да пиеш и антибиотик. Сите најпрво препорачуваат да се проба природно (сува брусница, чај од брусница, увин чај...), ама штом имаш толку јака инфекција најверојатно ќе треба и лек...Најубаво е да се консултираш со лекар...
@mommy## Направи си уринокултура најсигурно ти е, ако има некоја бактерија ќе знаат што да ти дадат според резултатите.
Ti blagodaram bas i planirav deneska da se javam, ama malce mi e shube za antibiotik. Mene i porano pred bremenosta mi se ima sluceno na 2-3 pati ova, so palin i uvin caj mi se smiruvase. A inaku urinokultura i mikrobioloski testovi pravev 12ta nedela i se bese ok. Ne sakav antibiotici ama sto da se pravi ke vidam i doktorot so ke kaze pozdravce
Мешиња да ве прашам од која брусница пиете? Јас купив на алкалоид но содржи хибискус а читам дека хибискусот бил штетен за бременоста, а докторот ми рече по литро брусница и увин чај заради бактерија.
Јас го пијам овој, по 1-2 шољи на ден...А мислам дека во секој чај од брусница има хибискус...да го прашаш дали од него да пиеш толку голема количина...
Од овој земав и јас но шубе мие да го пијам ради хибискусот,пијам само увин со лимунов сок, незнам дали во билна аптека може да има без хибискус,сепак ке го препрешам докторот.
@monik55 има во билна чиста сушена брусница, ем знаеш дека е само брусница, плус доаѓа и малку поефтина, околу 400ден е кило. Јас мака мачам со кандида, па секогаш имам дома.
А во увиниот ти ставаш лимонов сок или таков е...? Бидејќи на мојов увин чај (од naturavita) пишува "да не се користи истовремено со кисели напитоци, витамин Ц и овошни сокови"...
Вчера осетив нешто мокро на гаките и кога отидо во вц на гаките имаше како крв но повеќе беше како кафеаво... До вечерта повеќе немаше само тогаш. што може да е тоа ?