Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    И јас сумамед пиев за уреоплазмата,треба да ми земе брис да види дали се исчистила,ако не да ја лечам пак.Инаку бебето е одлично рече сега кога бев на скрининг.Момченце убаво :) 25 +1 сум :)

На Kiflicka05, bile84 и irenna им се допаѓа ова.
  2. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    во 13та недела сум, леле од памет ме извади сега :( а сестра ти во која недела беше?

3. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Не е страшно штом си 13-та недела...ќе ти дадат антибиотик да пиеш...

На vesna212 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Да си прашам овде за фарбање, до сега пред да научам за бременоста се имав исфарбано со тинта на кеуне. Тогаш си купив една за наредниот месец, но од тогаш 2 пати само со гарниер без амонијак се фарбав и таа ми остана неискористена. Плава сум и не ми фаќа баш гарниерот и сега се мислам дали месецов да ја искористам таа од кеуне или рано е уште за толку јака фарба? Сега сум 18 недела, а очајно ми треба фарбање 3 различни бои ми е косата од коренот надолу. :D

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    и мене во 13 недела ми ја открија таа бактерија. Ја лечев со еритромицин таблети и еритромицин вагиналети ама неуспешно. После ми препорачаа сумамед на 12 часа по едно и се спасив од уреоплазмата. Така да исконсултирај се со доктор за сумамед да не се труеш џабе со други антибиотици ;)

6. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јас првите три месеци воопшто не се фарбав, после тоа со фарба без амонијак, има и жени што си се фарбаат цела бременост искрено мене ми беше шубе, штетно е да го дишеш тоа.
    Можеш малку да ја затемниш бар периодов некоја костенлива природно плава нијанса за да не бидеш шарена па после откако ќе се породиш пак ќе си ја вратиш назад старата боја, ништо страшно само некој месец е во прашање.
    Сепак изборот си е твој нели :)

На okcenzi и kristina.k им се допаѓа ова.
  7. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Милa се е твoј избoр.Јaс нa пример целa бременoст секoј месец редoвнo си се фaрбaм нa фризер,се искoнсултирaв сo дoктoркaтa нa пoчетoкoт и oнa ми рече дa не слушaм секaкви глупoсти и дa си бидaм среденa и зaдoвoлнa трудницa.Oпушти си се не му јa мисли тoлку,среди си се и се ќе биде вo ред немa дa му нaштетиш нa бепчетo

На Maceto123 и kristina.k им се допаѓа ова.
  8. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    јас од денес ќе почнам со кларитомицин а мм со еритромицин и за две три недели пак на контрола :)

9. mommy##

mommy## Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Zenski zdravo, ve molam za iskustva jas sum nova na forumov i sum 15ta nedela. Veke 3 dena imam vospalenie na mocnite patista. Mi se moca, ke odam vo wc posle toa pak cuvstvuvam kako potreba za mocanje i odam i samo edna kapka i cuvstvuvam nekoja bolka i peckanje, zezenje. Non stop go cuvstvuvam toj pritisok dolu. Piev uvin caj i se miev so kamilica ama ne mi pomaga. Ve molam za pomos.

10. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Консултирај се со гинеколог, најверојатно ќе треба да пиеш и антибиотик. Сите најпрво препорачуваат да се проба природно (сува брусница, чај од брусница, увин чај...), ама штом имаш толку јака инфекција најверојатно ќе треба и лек...Најубаво е да се консултираш со лекар...

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    @mommy## Направи си уринокултура најсигурно ти е, ако има некоја бактерија ќе знаат што да ти дадат според резултатите.

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mommy##

mommy## Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Ti blagodaram bas i planirav deneska da se javam, ama malce mi e shube za antibiotik. Mene i porano pred bremenosta mi se ima sluceno na 2-3 pati ova, so palin i uvin caj mi se smiruvase. A inaku urinokultura i mikrobioloski testovi pravev 12ta nedela i se bese ok. Ne sakav antibiotici ama sto da se pravi ke vidam i doktorot so ke kaze pozdravce

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Мешиња да ве прашам од која брусница пиете? Јас купив на алкалоид но содржи хибискус а читам дека хибискусот бил штетен за бременоста, а докторот ми рече по литро брусница и увин чај заради бактерија.

14. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Јас го пијам овој, по 1-2 шољи на ден...А мислам дека во секој чај од брусница има хибискус...да го прашаш дали од него да пиеш толку голема количина...

Прикачени фајлови:

15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Од овој земав и јас но шубе мие да го пијам ради хибискусот,пијам само увин со лимунов сок, незнам дали во билна аптека може да има без хибискус,сепак ке го препрешам докторот.

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.835
    Допаѓања:
    145.551
    @monik55 има во билна чиста сушена брусница, ем знаеш дека е само брусница, плус доаѓа и малку поефтина, околу 400ден е кило. Јас мака мачам со кандида, па секогаш имам дома.

17. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    А во увиниот ти ставаш лимонов сок или таков е...? Бидејќи на мојов увин чај (од naturavita) пишува "да не се користи истовремено со кисели напитоци, витамин Ц и овошни сокови"...

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Не јас му додавам јас го пијам на алкалоид уве микс баш сеа проверив не пишува ништо такво.

19. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Подобро не додавај (иако не пишува)...

20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.756
    Вчера осетив нешто мокро на гаките и кога отидо во вц на гаките имаше како крв но повеќе беше како кафеаво...
    До вечерта повеќе немаше само тогаш.
    што може да е тоа ?