Честитки мајка , жива и здрава да е . Тебе ти посакувам брзо и лесно опоравување и што побргу гушкање со малата.
@Starchild Честитки, голема да расте снегулката! Ептен ме разнежни со постот, ми проработаа и моите хормони. Си направив слика во мозоков како што те читав и едвај го чекам и јас моето снегулче
Мешиња од синоќа имам некоја чудна главоболка на една страна од челото, пиев парацетамол.... ама утрово кога станав повторно... буквално над 1веѓа :/
Некој што во бременоста има проблем со алергија? Мислам дека е на полен.. Очите црвени, ме чешаат, кивам, чеша грло,носот затнат. Користам капки за нос и капки за очи што смеат во бременост, а апчиња имам zyrtec но се немам напијано досега. Дали некој има искуство?
Честитки, да е здрава и жива најмеката снегулка, и мене ме разнежни кога те прочитав А ти си била во сала вчера, чекав термин, ми кажаа докторката ми е во сала, па ми оддложија за во понеделник, барем за убаво било
Честитки да е жива и здрава снегулка, да ве радува кажи како ќе биди станувањето, побрз опоравак @Ceneva е следна ја нема од сношти.
Жива, здрава и од Бога благословена да е мајкината снегулка. ❤️ Поскоро опоравување мамичка, уживај во памук меки прегратки.
Нз што би можело над веѓа да боли, парацетамол, Б6 и тоа е. Кај мене конечно се намалија главоболките цели 4 месеци ме болеше скоро секој ден главата премногу, после се проретчија 2 пати неделата па сега поретко фала богу.
Вчера ми се случи да имам крварење. 6та недела сум. Не беше обилно и не беше со свежа крв,ама јас испаничив. Се јавив на доктор и одма отидов на преглед. Ми рече дека често се случувало такво нешо и ми даде терапија утрогестан два пати на ден и дабростон два пати на ден. Плус прогестерон ампули еднаш неделни, и криноне гел една недела да го користам. Купив се од ова и почнав јас него ме плаши да не е многу некако, што мислите? Сето е ова прогестерон по состав, за заштита зачувување на плодот. Кога ја прашав да не е многу ми рече уживај знам што давам, и дека мора д анаправиме се за да го зачуваме бебето оти со крварење нема играчка. Искуства со вакви терапии во рана бременост имала некоја? А да, ми рече и да мирувам и да не сум одела на работа (ако сум сакала одма боледување ќе ми направи) на што јас и реков не, дека на работа морам и сакам да одам. Познавајќи се, повеќе ќе се нервирам од дома и само на лошо ќе мислам вака барем умов со друго ми е преокупиран.
Jas imam alergija I na pocetokot ne primav nisto probav da izdrzam kolku Se moze ama veke m Ne bese podnoslivo pa pocnav so fleksonaze od kaj 10 nedela, priskam Po Ednas ponekogas I zaboravam da stavam ama I so tolku mala doza mi e podobro se normalizirav, gi imav site simptomi sto si gi nabrojala I toa bas bas izrazeni..pred 10 nedela mi odobrija loratadin ama nemase podobruvanje nikakvo