Znaci ppslushaj si go doktorot, ona gleda i razbira shto gleda. Se toa e progesteron, nikako ne e shtetno vo 6ta nedela osobeno ako imas krvarenje ili slicno. A vo odnos na rabotata, ako rekla da ne odish toa znaci deka treba da lezishh i miruvash dur ne projdat ovie 5-7 dena, zadolzitelno dur se sredi procesot.
Izgleda se sto postoi od progesteronska terapija se ti dale, pobaraj si uste edno mislenje sepak e premnogu hormonalna terapija ama kolku I da ti dale Ako ne miruvas barem dodeka da se smiri krvarenjeto gjabe e ne moras meseci da zemas boleduvanje ama nedela dena dodeka da se stabiliziras podobro e
Честитки мами! Да е жива и здрава ѕвездичката, најсреќни родители да бидете. Ти посакувам брзо опоравување @Ceneva кажав јас ќе те бараме по Србија, ти не
@firequeenn Не е премногу прогестерон со оглед на крвавењето и штом така ти рекле, да си примаш. Одев за боцкање Депо на два дена, Пролутекс боцкав наизменично со Депо, трипати Утрогестан. Ти го пишувам ова за да видиш дека и други примаат повеќе прогестерон. Седи си дома додека се среди, слушај си го докторот, има време за одење на работа.
@Starchild да ти е жива и здрава снегулката најмила, галете се и уживајте во најубавите моменти ти посакувам најбрз опоравок Инаку и мене скроз ме разнежни со мислењето и ме потсети на моментот кога ми ја дадоа ќерка ми да си ја бацнам на пораѓај еден од најубавите моменти што сум ги доживеала никогаш нема да заборавам колку убава мека и топла кожичка имаше, жар црвени устиња и колку милно заплака и ми се галеше од образот денес полни 40 дена топчето
Здраво И јас имав во 6та недела крварење два дена кое исто ме испаничи. Бев на итна таму ме прегледаа, ми ставија прогестерон депо и ми кажаа Утрогестан да ставам два пати по 200, исто со препорака за мирување. Јас останав две недели на боледувње, матичната не ми дозволи да примам прогестерон депо дополнително и искрено после инекцијата толку лоши и изразени симптоми имав ужас.. ми рече таа ја даваат ептен ако има многу крварење. Утрогестан ставам само навечер, океј сум за сега. Братучедка ми живее надвор од МК, она исто имаше крварење во 13 недела, само и препорачаа една недела лежење и никаква прогестеронска терапија. Матичната мене ми рече веќе 80% од бремените крварат во одреден период, и да страшно е и верувам дека овие терапии некому навистина му биле од неизмерна помош ама мислам дека некогаш и докториве претеруваат.
Доброо утроо мајкаа машала беба убава честитки од се срце нека ти се живи и здрави дечињата и уживајте во најубавите прегратки, најубавите моменти заедно , па и во хаосот се читаме во Бебиња
@Ceneva мила, сигурно си длабоко во процесот чим те нема. Само со лесно да се олесниш и се најубаво да помине, се надевам за брзо ќе не израдуваш и ти
Фала ви мамички мои Веќе станав,се истуширав,се средив па сега примам терапија и офкам од контракциите од синтово ама супер пројдов со станувањето Втор пат е полесно знаеш што те чека кога стануваш и знаеш како да реагираш Чекам сега да поминат педијатрите па и да ми ја донесат бебушка.Леле незнам ништо од доење ме фаќа паника @Ceneva штом ја нема има нешто. Со лесно нека ти е душо ако се пораѓаш
So sreka mamicke i jas se raznezniv od vas epten edvaj cekam da se gusnam so mojata devojka a kaj @Ceneva se slucuva nesto,ke se javese do sega.
@firequeenn пречесто се случува крварење. Земи бар некој ден одмор да помируваш, тоа е најважно сега дур да се смири.
Значи сепак"полесен" втор царски се спремаш за најјакото станување и испаѓа "полесно" Гушкајте се со бебуш сега
Најдобро е да ја примаш терапијата, докторот ќе процени колку време, а и јас бев дома на боледување поради крварење, бев 45 дена дома, работното место нема да избега, има време ќе работиме
Никако одење на работа. Мирување строго чим ти кажале. Џабе терапија ако не лежиш. Стрпи се недела две додека се среди, после до 9ти до крај дај боже да можеш да одиш на работа ќе ти се смачи. Болје сега издржи него после цела бременост да ти биде ризична па да те легнат со месеци не дај боже. Јас првата бременост 5 месеци бев легната до вц само смеев на никој не му посакувам. Лежи сега нека се смири и после цела бременост песна да ти биде. Со лесно