Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

@Starchild
    Честитки мајка, да сте живи и здрави :sun:

Starchild likes this.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мене после овај пораѓај ептен ми беа болни постпородилните контракции, недела дена после пораѓај болката беше иста. Брз опоравак мајка:D

Starchild likes this.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Јас пиев на почетокот ме имаше фатено 6та недела бев. Само 4 испив и ми беше подобро.

4. AAS

AAS Истакнат член

Jas vo 6ta nedela prokrvarev, mi dadoa prolutex ednas na den, utrogestan 2×200mg nasabajle i navecer i na 4 dena progesteron depo. I jas se plasev da ne e premnogu ama vakva terapija 2-3 nedeli primav dodeka se smiri. I maticnata i IVF specijalistot i dezurniot lekar sto me pregleda - bidejki prokrvarev nokno vreme mi rekoa strogo miruvanje 2-3 nedeli taka sto potoa bese se vo red. Eve teram 38ma nedela, kaj i da e sledna nedela cekam termin. Bi ti preporacala miruvanje, barem dodeka ne se smiri, sekako ke go reguliras so boleduvanje.

firequeenn and *Milicka* like this.
  5. One Life *

One Life * Истакнат член

СнизТоп таблетки земав јас :) За алергија на природна база

6. Yeeah

Yeeah Популарен член

Majkicki me interesira dali mozhe da se blansira korenot na kosata vo bremenost posle prvite tri meseci i dali mozhe da se koristi maslo za potemnuvanje?

7. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Zdravo na sitee:inlove:
    Bremena sum veke 13 nedela.. eden kup macnini, stravovi, razni misli :rofl:
    Dali nekomu mu se slucilo da ceka nestrplivo da zatrudni a odkako ke razbere da se custvuva povleceno nekako kako da ne mozam potpolno da sum srekna. (Mojata doktorka rece do hormonite a isto i deka prvo i nepoznato custvo) inacee oslabev 5 kg odkako sum trudna poradi toa sto nemozam da jadam kako sto sum jadela predhodno. Se nadevam mi vikaat za skoro ke zavrsi. Nooo edisntven strav sto mi se slucuva e PORAGJAJ. Od toj proces ko ke mi tekne me faja mala panika dali e navistina dotolku strasno kako sto jas si gi zamisluvam i ko sto imam slusano od ponekoj.. pozdravvv i na site lesna bremenost i uste polesen poragjaj :l:

meri24, atz1995 and Pamuk dete like this.
  8. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Lesna bremenost, i jas povrakav, i samo 10 kilogrami sum popravena, misli samo pozitivno gali si mesko, ne misli uste sega na poragaj, se e toa normalen proces, koj mora da go pomineme, na krajot ke vidis deka za najubavo nesto se borime, najubaviot miris i najubavite guski:inlove:

9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Лесна бременост и уште полесен пораѓај здравје.
    Мила, нема бегање од пораѓај, секоја жена добива толку сила на тој ден без разлика дали е царски или природно. Нема од што да ти е страв, се се заборава кога ќе ги мириснеш тие рачиња малечки.

10. Persila

Persila Популарен член

Cestitki :party:

Starchild likes this.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

На два пати имав и јас едаш 5+ недела, еднаш 9+. Немав толку екстремни препораки. Утрогестан 2х200мг дневно ставав до 32-3та недела превентивно, а прогестерон депо инекција еднаш неделно до 12та недела. Не мирував, нормално си функционирав и одев на работа.

Докторката твоја според мене малку претерала со прогестеронот, многу екстремна терапија. Не дека ќе наштети, ама немаш обилно крварење, плус тоа организмот и сам лачи прогестерон.

Опушти се, позитивна мисла и ќе бидете добри. Јас денот после првото крварење отидов на одмор, докторката вика не си болна бремена си. Ако не си сигурна за терапијата оди на второ мислење.

12. Larea

Larea Истакнат член

За бланширање јас почекав до 13та недела, мада се бланшираат и порано и мислам дека е безбедно. А за маслото ако зборуваш за самопотемнувачко, се утепав од читање ,лоша е активната состојка ДХА меѓутоа ако се вдишува како на пример со спреј тен ама вака не била штетна пошто е површински и еве следна недела ќе се мачкам и јас. :lol:

Yeeah likes this.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

@firequeenn имав и јас на два пати, Мк ми дадоја терапија дабростан, а на второ крварење во Австрија кога им кажав дека примам терапија ми рекоа да прекинам... само кај мене на ехо не се виде причината на крварењето, може затоа и ми прекинаа. Немав ни забрана за движење.
    Ама кај секоја различно.

firequeenn and Bella_Stella like this.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

стварно како е неверојатно како господ ти дава сила тој ден :o во 03 ми пукна водењак во 17:38 се породив скоро 15 саати цел процес. од како се породив свежа како ништо да не било. и најважно од се пресреќна . олесната и полна душа и раце :inlove:

@Starchild нека е жива и здрава куклата :l:

Starchild, IRBBB, Brpbrp and 5 others like this.
  15. Viveki

Viveki Истакнат член

@Ceneva те чекаме да не израдуваш

AlchinovaR1979 and Bubish26 like this.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

@Ceneva ајде мајкааа до кај си? се надеваме веќе си мама :inlove:

17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Тоа викам, кукаме обично глава кога не боли ама тие породилните болки толку силно ги поднесуваме и што е уште по интересно, постпородилниот период кога има неспиење, немање време ни за јадење го издржуваме без проблеми, а кога не е во прашање дете, да треба еден ден со тоа темпо, ќе припадниме од умор.

IRBBB, LivingGlam, lackygirl and 2 others like this.
  18. Verbenared

Verbenared Истакнат член

Zdravo zenski me interesira i na ivf bremenost li se racuna bremenosta od posledna menstruacija ili pak od samata punkcija ili transferot ne mi e bas jasno ??

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

@Bubish26 спиењето, тоест неспиењето ме плаши повеќе и од пораѓајот, тоа ми беше најтешко од се (facepalm):D

lackygirl likes this.
  20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Од последна менструација :)

Verbenared likes this.