Дефинитивно, потврдувам за сега едното мора да се погоди бареем за нијанса помирно ако ништо друго, само да не испадне тоа да е првото
Zdravo mamicki 39+4 sme uste 3 dena do kraen termin! Mnogu se plasam od poragaj posto prvo mi e i nisto ne mi e poznato ni jasno i mnogu se plasam od sve ! Nekoj nesto za ova da mi kaze vo golemaaa maka sum od sto imam strav I kosmari gledam !!! Sto ako pominime termin ke mora carski ili ne?
Хахаха јас ич не се плашам сега од неспиење, бидејќи скоро 5 год спијам по 4-5 часа, со несоница сум, плус полошо од првото неможи да биди второво едноставно нема шанса. Мене прво ми е страв од царскиот, малку да речам, се охрабрувам полека полека и се плашам од реакцијата на големиов, само тоа ми е маката засега др ништо не ме плаши @Firefire18 прочитај поназад 1 страна за тоа се зборува, за прво и поубо и полесно е бидејќи незнајш ништо и само слушаш доктори и се ќе помине набрзина со лесно со убава мисла.
Далеку е пораѓајот мила, уживај во бременоста, за неколку недели ќе почнеш да го чувствуваш, тек тогаш ќе бидеш свесна за бременоста .
Јас вчера бев на контрола ама денеска така силно ми се стврднува стомакот страв ме фаќа искрено. Се мислам нормално е ама прееска едвај од вц станав на седнување ме фати.. на два ума сум да правам уринокултура, сега крвна слика и урина испитував се беше во ред. Ама доле ме жегна така силно..
Можеби си претерала со физичка активност. Јас сум 12+ и ми рекоа да намалам со движење зошто доле осеќав болка и плус на дел од стомакот како стегање осеќав т. е. контракции. Затоа ако си била нешто поактивна намали малце со движење и одмарај
Не мора мила царски 2 недели плус се чека од термин, се оди со провокации прво, па после е опција царски доколку ти сакаш да пробаш природно. Како мајка на две, тазе породена, само ќе ти кажам дека страв и неопуштеност дефинитивно нема да ти поможат за полесно да поминеш. Биди позитивна, опуштена и ќе биде се во ред. Денот мора да дојде, контракции нема шанса да промашиш, остатокот ќе си те следи тим и ќе ти помогне во процесот.
Е бога ми денес не застанав, летната кујна ја чистев да се префрлам со готвење веќе таму, ко да нема утре или ме брка некој. Сега кревам нозе и не мрдам
И јас така се опуштив и само ме погледна докторот попреку и ми рече ај малце успори и да си полежиш а пусти ние ако не осетиш јака болка или крварење не обраќаш пажња на ситните работи што се случуваат.
Odamna si pisala no ako vidis te molam kazi mi go iskustvoto so sladz, sto se sluci? Mi otkrija i mene..
Jas sum mnogu cuvstvitelna licnost po priroda! I ne mozam da podnesam mnogu bolki od sto se znam Kakvaaa sum i zato se plasam posto imam citano deka se prejaki bolki i mnogu mi e strav od toa … ne znam sto kako treba da pravam :/
Еве јас да ти кажам, какви болки очекував мислев ќе се трескам од ѕид. Се породив "од нога" што се вика Не си го труј мозокот со негативни мисли, се ќе биде во ред. Башка знаеш каква сила добиваш во моментот? Не можам да ти опишам
Јас издржувам болки дури и ако се премногу болни ќе се онесвестам ама глас не пуштам. Верувај до 5 прсти со провокација(што се појаки контракциите) не ме болеше толку повеќе осеќав како бранови на топлина од кичма до врат. Верувам дека би издржала и ти