Јас пиев ферона околу месец дена откако ми беше констатиран скратен цервикс и верувам имаше улога во успорувањето на процесот на кратење. Знам и дека @0ли пиеше и дека нејзе и се зголеми цервиксот. Во србија мислам дека сите со скратено грло на матка го пијат (таму е достапно како алеракт).
Kolku piese na den? Mene mi rece doktorkata dva pati a na niv pisuva ednas. Na Hemofarm se taka? Nekako golemi mi se gledaat...
ама ти си била веќе примена за пораѓај во болница .со знаци со болки. ова е друго. на цтг кај матична не регирстрирало болки а веќе била 39 требало да има знаци веќе за пораѓај . па преглед со рака да испровоцирала докторкава пораѓај. стварно непотребно малтретирање ако си е се во ред и со цтг и ехо. јас кажав не давам да ме чепка матичната без потреба доле . јас чаир добив преглед со рака дури 8 прста кога бев птворена и ме качија на бокс веќе.
Еее даа.. ама тука прво цтг е после термин, а оти јас бев со гестациски, имав порано преглед и ни тогаш не ми направија со рака. Баш непотребно, исто мислам.
Вртоглавици можни се од утрогестан? Со првото ги ставав не се сеќавам да ми се вртело вака,сега ги пијам. После 30мин пиење, како да сум испила цела кафана.
Јас прв преглед со рака имав околу 38ма,ама тогаш беше само со неколку прсти и не ми беше нешто страшно. Е ,кога отидов со болки за раѓање,ми пикна рака докторката до лакт мислам ѕвезди избројав. Се побунив и се подигнав,вика абе ти правам услуга да те подраширам да те примиме,3ипол прста си отворена. После горе во родилна пак брцна една и заврте цел круг и и скокнав од бокс Сега со второ,се надевам полесно и побрзо ќе оди процесот.
Леле којзнае колку е незгодно, бетер од спекулум, уфф страв ме фаќа вака кога ве читам што све треба да се истрпи да се породиш
Несакани ефекти на утрогестанот. Во првата бременост пиев по едно на ден, навечер пред спиење и топ ми беше, тамам одма си заспивав.
Спекулум е ништо мене последно пред да одлучат за царски 4 жени, 2 докторки, 1 акушерка и 1 сестра ми ги испикаја рацете и тоа пика и врти внатре бара бебе, врти со рака и викат бебе нема, горе е високо, ајде царски, слегов од бокс кога се растече крв па и катетер тогаш ми ставија, ама се се трпи, сила имаш нз од каде @Мариаа. Да страшни вртоглавици, ставај ги вагинално ако немаш др проблем.
Можни се, наутро ги пијам, навечер ги ставам вагинално. После утрото сум зашеметена нонстоп, мн убаво ми делуваат мене на притисокот, од 110 не ми се покачил, мислам дека и тие имаат удел во тоа. Ставај вагинално ако неможеш да ги поднесеш. Јас навикнав вака веќе 8 ипол месеци
Леле исто сеа со вториот пораѓај мнооогу ми беа болни тие прегледи ужас докторката дури и ми се развика да седам мирна ама ете многу ми беше болно и нр можев....
Fala vi na site sto mi pisavte i sto me podrzuvavte niz procesot bremenost. Steknav mnogu prijatelki vo vas. Se sto minav i pred poragaj i za vreme na poragaj i sega sto minuvam vredi za ova moe malo cudo. Poubavo cuvstvo ne sum imala od momentot koga mi go stavija na gradi, se uste papocnata ne isecena. Nekoj od vas isto doprva ke se steknuva so titulata mama kako mene, i nema poubavo nesto. Golema pozrtvuvanost od prviot test na bremenost ama si vredi sekoj moment. Ne pominav mnogu lesno na poragaj. Ama nema da pisam za ova ovde ke pisam vo porodilni prikazni koja saka tamu moze da me procita. Na site sto treba da se porodite vi posakuvam lesnina. Ve guskam site