Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.311
    Допаѓања:
    28.094
    После пораѓајот со првото, му беше криво дека некако брзо ми помина и некако не стигнав да уживам во тоа што сум бремена. Прво дете, стрес дали е се ок, а имав супер школска бременост.

и си ветив дека ако некогаш пак сум трудна, ќе уживам повеќе.

Сега трудна втор пат, почнав со пневмонија, измеѓу фатив грип и стомачен вирус.. хематом, ок пројде. Втор скрининг ок, прашав дали може да патувам и конечно се опуштив малку.

Минатата недела болки во стомак, отидов кај докторката што ме пораѓаше, ми видд плацента превиа. Димчев на скрининг ми рече само ниско е, ама ќе се крене. Еве, 22ра не е крената.

Епа не знам колку се разочарав, ко да не ми е пишано да се опуштам, да се порадувам, таман лето, повеќе да шетам со детево. Сега треба да пазам на кревање, на шетање, а ако не се крене, ќе останам на лежење 3 месеци. На страна тоа што извадена од памет за можното крварење. :(

На CareTee, Brpbrp, firequeenn и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Навистина од цело породување и мене ми беше најтешко тоа, но поминува... јаки сме ние жените. Тоа се само неколку часа, а потоа инстант олеснување плус среќа што не се мери со ништо на светов и ќе заборавиш одма. :)

На Veki4kaa и Viveki им се допаѓа ова.
  3. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Te molam kazi mi dali ja piese taa doza na sumamed 2x1 6 dena? Mnogu e za takov antibiotik neli... Mnogu mi e strav da pijam tolkava doza....

4. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    О тешкото :D Ама да во право си нема нешто појако од мајка ❤ Ама сепак фуфки ме фаќаат хахаха

На Veki4kaa, Isabel и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  5. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Ne piev, odi kaj Dimcev vo sistina. mene Elena Petrova od remedika mi ja dade dozava. Sladzot go vide a toa sto bese povazno i ne go vide.

6. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Мене почна да ми паѓа чепот, имаше некоја зеленкаста боја, дали е нормално? И пишав и на докторката ама додека ми врати да ве прашам и вас.:D

На Viveki и LangeAlfa им се допаѓа ова.
  7. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Здраво девојки. Сакам да прашам дали некоја успешно излечила уреоплазма со ERITROMICIN 250mg., Јас ги пиев 10 дена заедно со сопругот деновиве ќе го повторам брисот но додека ги пиев многу ме чешаше доле незнам зошто исто би прашала и тоа дали и на вас така ви било, ви благодарам.

8. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    648
    Која недела си?
    Јас сум 38+4 и сабаје на бришење малку бело-жолтеникав исцедок незнам дали е тоа чепот

9. lipstickmadness

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    37+3 сум јас, баш како мрсул беше кај мене

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Denes nesto me boli polovinata..vcera malku preterav
    Moze li blok max da se namackam a sum 34nedela?

11. AAS

AAS Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    158
    Mene 24ta prema 25ta mi se kaci placentata, isto zabrana za krevanje, seksualni odnosi, i jas se isplasiv ama na kraj se sredi. Ke bide se ok, samo pozitivno.

На KuklickaSk и *Milicka* им се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    24.689
    Јас мачкав блокмакс во 10та недела, матичниот гин ми рече можи.

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    да чепот е . со лесно нека ти е :inlove: прва бременост ти е ?

14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    6.817
    @KuklickaSk ти посакувам се да е во ред и побрзо да се крене бепчето горе па конечно да можеш да се опуштиш и да си уживаш во бременоста. И јас исто како тебе за првата бев жива стресена дали е се во ред, и беше на крај живо здраво се роди ама јас непотребно се замарав. Редовни контроли и тоа е тоа. Можиме да му помогниме на бебето така што нема да се нервираме. Затоа сега по рилекс ја фатив работата. Ем тоа ми даде терапии утрогестан и дабростон ете си ги пијам, ама си реков дека нема овој пат да се нервирам ич.
    Море дома почнувале кавги за нешто, море на работа не му чинело нешто - ништо не допира до мене. Капата настрана што рекле стари :D
    Е сега малце ми вријат хормоните од терапијата што ја примам ради крварење што се случи пред една недела ама тоа е, ќе ме истрпат дома:angel:

На MartinaMM, *Milicka*, AlchinovaR1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. lipstickmadness

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Фала ти :hug: даа, прва бременост :sun:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Со лесно, ако има нешто давај апдејт:hug:

На lipstickmadness му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Можеш:)

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Битно да е се во ред па после ќе шетаме. И јас не сум покуса прва бременост крварење до 4ти месец и после тоа се како по книга ама уплашена повеќе лежев. Сега втора бременост и јас си реков ќе шетам нема да се правам дека сум како болна и хематом ми се направил и контракции имав среќа грло затворено и уредно ама ми рркоа одмарај лежи и не се занесувај многу :) . За понатака свашта очекувам али како еден господ што е никој не е. :hug:

На Alishan30 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    24.689
    @KuklickaSk еве сум и јас, прво миссед, па пак бременост, страв секој преглед дали ќе има срце, цела бременост во грч ја поминав и страв од најлошо, а уредна бременост си имав, после со бебе прв пат исто стрес, си реков друга бременост ќе се опуштам и ќе уживам, ако е за мене ќе биди, така си почнав до 11та недела, па мало крварење па страв пак :| само 2 дена лежев и се беше во ред па продолжив на работа, дома лежев малку, метење на мм препуштив и така еве од утре 27ма недела и 7ми месец почнувам :o се опуштив малку, пешачам по малку по 1км, оти и на работа ми е со стоење и седење работата мешано па не се форсирам за шетање колку можам толку, башка со дете скоро цело време си активен дома. Па си имам болки во колкови, половина, долу срамна коска ме боли и така од сега сум како раштрафена :)

На Martka, maculencence, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Да јас пиев еритромицин таблети околу 1 недела, на следните брисеви ја немаше. Претходно имаме пиено и сумамед ама џабе.

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.