Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Девојки на кој лекар да де обратам со тт,болки во тело и страшни болки во желудник?

Од вчера утрото сум со симптомиве(тт од денес) и ноќеска во 2 отидов на гак. Ме искараа зошто толку касно сум отишла,сите 3 вработени,акцентот го ставија на тоа наместо на мојата болка.
    Направија цтг бебе беше вознемирено со пулс 160,потоа повторивме и се смири. Ме прегледаа и вагинално и на ехо се беше уредно од нивни домен.
    34та недела сум,ми рекоа магнезиум да земам за желудникот и да внимавам на исхрана.
    Денес појадував леб со путер и јоргурт,ручав компир варен со сол и маслиново. Се напив и гастрогард и магнезиум но болката ја имам сеуште. На моменти се смирува,на моменти ме боли до расплакување.

Малиот исто од завчера е со тт до 38 и се жали на болки во стомак,можеби е некој вирус во прашање. Но јас не знам дали да си седам дома или да одам на некаков лекар.

На Sinooka-1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Ме интересира дали одма после пиењето на антибиотиците направи брисеви или почека? Дека читам требало да се почека за да не искочи пак позитивна.

3. MeryS

MeryS Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    114
    Исто и јас, со 1 доза еритромицин ја излечив. Почекав 3 дена пред да направам пак брис.

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    За колку време од пиењето го повтори брисот?

На MeryS му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MeryS

MeryS Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    114
    Го едитирав горе одговорот. 3 дена почекав од кога ги испив. Гинекологот ми направи и промивка со бетадине, рече дека е во случај да останале мртви клетки или остатоци од бактеријата, само не се сеќавам точно дали веднаш пред брисот или порано, ама мислам дека порано некој ден.

6. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Здраво мамички да ве прашам некоја ако се е соочила со хематом во бременоста како е поминала (во првата бременост немав) сега ми кажа докторката дека што го кревам детето ми се појавил, но не било ништо страшно ми даде Дабростон да пијам само, сепак се загрижив, а не можам многу да одмарам бидејќи мора да се грижам за првото детенце.

7. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Не е страшно, јас пиев 30 дена Дабростон и 45 дена бев на боледување, тие денови по дома само лесни задачки завршував

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Почекав неколку дена па потоа направивме

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    24.689
    Од сношти мм е со треска и тт до кај 38.5,6 сабајле отиде на инфузија оти притисок 80 со 60 му беше и му се вртеше, се пожали на болки и во стомак, така цел ден го помина со тт и треска, имал и црвено грло па и антибиотик му дадоја.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    125
    Мене ми препиша сумамед 3 апчиња има во паковка.. после 2 нед ги повторив брисевите во петокот на резултати се уште ја има... Утре ќе се јавам кај матичниот не знам што е следно паники ме фаќаат.. а симптоми немам никакви 21 недела сум

11. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Ista sum I jas od petokot so TT...bev I jas od panika na gak isto nesakaa da mi na napravaat eho pa na kraj me proverija se e ok ...Jas I povrakav....eve Denes nemam TT no Sepak nozeve I raceve ne hi osekam od bolka a plus I zeludnikot me boli uzasno od sabajle pomalku ama sega mnogu inace Jas bev samo na caevi leden. Jabolka lubenica supa kiselo mleko... Ama me boli zeludnikot mnogu

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Личи на стомачен вирус, плус и детето со слични симптоми, види се со матичен, за лабораторија да направиш, може и консултација со интернист или проверка за хеликобактер.
    Да минува побрзо:hug:

13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @sinoooka @Sofi.ja фамосан смеете, консултирајте се со лекар

На Sofi.ja, Sinooka-1989 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  14. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    753
    Dali ste imale ekstrasistoli vo bremenost? Vikaat deka normalno bilo posto pulsot bil pobrz ii isto taka srceto rabotelo poveke od normalno ama malce me plasat.. :(

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Искрено пред некој ден јадев кикирики ме искина желудникот не ми текна веќе на нив едвај се смири. Вашево е вирусно али магнезиумот не го избегнувај, за желудник ти пишала и алишан фамосан ама сепак прашај си или пиши и на Гордана. Не е опасен стомачниот вирус секој различно го поднесува. Јас кога не бев трудна лошо го поднесов на крај со инфузија завршив. Препорака моја ако се осеќаш ептен да не можеш пак ќе им отидеш на гак и нека ти стават инфузија ако треба со магнезиум да се смири се и за желудник зошто и преголемата болка не е добра. Со лесно да поминува:hug:

На Sofi.ja и Alishan30 им се допаѓа ова.
  16. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Ekstrasistoli se javuvaat pri nizok puls.. obicno se benigni promeni na srceto I ne se opasni sepak napravi konsultacija so kardiolog... Kolku poveke gi zanemaruvas pobrzo ke gi snema stravot dopolnitelno gi vlosuva... Za zal imam golemo iskustvo so niv... Samo opusti se ne se plasi ke pominat

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    И мене ме интересира тоа :!: Толку убав и вреден да не е женет и да нема девојка…хмм чудно :rofl: Иначе и јас за другарка прашувам :whew::whew::rofl::x

18. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    Кај мене последна една недела од испиен антибиотик беше уште присутна, не ми дадоа дополнителен антибиотик но после месец направив повторно брисеви кои беа негативни,

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Фала девојки за советите,изгледа е стомачен вирус,ноќеска имав и дијареа.
    Желудникот ми се подсмири,се надевам и тт денес ќе ја снема,кај малиот ден ипол траеше температурата.

На lackygirl и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539