Девојки на кој лекар да де обратам со тт,болки во тело и страшни болки во желудник? Од вчера утрото сум со симптомиве(тт од денес) и ноќеска во 2 отидов на гак. Ме искараа зошто толку касно сум отишла,сите 3 вработени,акцентот го ставија на тоа наместо на мојата болка. Направија цтг бебе беше вознемирено со пулс 160,потоа повторивме и се смири. Ме прегледаа и вагинално и на ехо се беше уредно од нивни домен. 34та недела сум,ми рекоа магнезиум да земам за желудникот и да внимавам на исхрана. Денес појадував леб со путер и јоргурт,ручав компир варен со сол и маслиново. Се напив и гастрогард и магнезиум но болката ја имам сеуште. На моменти се смирува,на моменти ме боли до расплакување. Малиот исто од завчера е со тт до 38 и се жали на болки во стомак,можеби е некој вирус во прашање. Но јас не знам дали да си седам дома или да одам на некаков лекар.
Ме интересира дали одма после пиењето на антибиотиците направи брисеви или почека? Дека читам требало да се почека за да не искочи пак позитивна.
Го едитирав горе одговорот. 3 дена почекав од кога ги испив. Гинекологот ми направи и промивка со бетадине, рече дека е во случај да останале мртви клетки или остатоци од бактеријата, само не се сеќавам точно дали веднаш пред брисот или порано, ама мислам дека порано некој ден.
Здраво мамички да ве прашам некоја ако се е соочила со хематом во бременоста како е поминала (во првата бременост немав) сега ми кажа докторката дека што го кревам детето ми се појавил, но не било ништо страшно ми даде Дабростон да пијам само, сепак се загрижив, а не можам многу да одмарам бидејќи мора да се грижам за првото детенце.
Не е страшно, јас пиев 30 дена Дабростон и 45 дена бев на боледување, тие денови по дома само лесни задачки завршував
Спојлер: ... Од сношти мм е со треска и тт до кај 38.5,6 сабајле отиде на инфузија оти притисок 80 со 60 му беше и му се вртеше, се пожали на болки и во стомак, така цел ден го помина со тт и треска, имал и црвено грло па и антибиотик му дадоја.
Мене ми препиша сумамед 3 апчиња има во паковка.. после 2 нед ги повторив брисевите во петокот на резултати се уште ја има... Утре ќе се јавам кај матичниот не знам што е следно паники ме фаќаат.. а симптоми немам никакви 21 недела сум
Ista sum I jas od petokot so TT...bev I jas od panika na gak isto nesakaa da mi na napravaat eho pa na kraj me proverija se e ok ...Jas I povrakav....eve Denes nemam TT no Sepak nozeve I raceve ne hi osekam od bolka a plus I zeludnikot me boli uzasno od sabajle pomalku ama sega mnogu inace Jas bev samo na caevi leden. Jabolka lubenica supa kiselo mleko... Ama me boli zeludnikot mnogu
Личи на стомачен вирус, плус и детето со слични симптоми, види се со матичен, за лабораторија да направиш, може и консултација со интернист или проверка за хеликобактер. Да минува побрзо
Dali ste imale ekstrasistoli vo bremenost? Vikaat deka normalno bilo posto pulsot bil pobrz ii isto taka srceto rabotelo poveke od normalno ama malce me plasat..
Искрено пред некој ден јадев кикирики ме искина желудникот не ми текна веќе на нив едвај се смири. Вашево е вирусно али магнезиумот не го избегнувај, за желудник ти пишала и алишан фамосан ама сепак прашај си или пиши и на Гордана. Не е опасен стомачниот вирус секој различно го поднесува. Јас кога не бев трудна лошо го поднесов на крај со инфузија завршив. Препорака моја ако се осеќаш ептен да не можеш пак ќе им отидеш на гак и нека ти стават инфузија ако треба со магнезиум да се смири се и за желудник зошто и преголемата болка не е добра. Со лесно да поминува
Ekstrasistoli se javuvaat pri nizok puls.. obicno se benigni promeni na srceto I ne se opasni sepak napravi konsultacija so kardiolog... Kolku poveke gi zanemaruvas pobrzo ke gi snema stravot dopolnitelno gi vlosuva... Za zal imam golemo iskustvo so niv... Samo opusti se ne se plasi ke pominat
И мене ме интересира тоа Толку убав и вреден да не е женет и да нема девојка…хмм чудно Иначе и јас за другарка прашувам
Кај мене последна една недела од испиен антибиотик беше уште присутна, не ми дадоа дополнителен антибиотик но после месец направив повторно брисеви кои беа негативни,
Фала девојки за советите,изгледа е стомачен вирус,ноќеска имав и дијареа. Желудникот ми се подсмири,се надевам и тт денес ќе ја снема,кај малиот ден ипол траеше температурата.