А кас може 3 литри испив така,штетно е нешто? Одма ке престанам, леле да не знаеш што да пиеш, фала ти многу на информацијата.
Мислам дека и пред некој ден го имаше истиот проблем. Јас немав таков проблем, но многу девојки пишаа за истиот и примаа прогестеронска терапија за задржување/зацврстување на плодот. Обрати се на гинекологот за да ти препише нешто, во оваа фаза таков вид на терапија е само плус не може да има никаква штета.
Имам закажано за во сабота за на лекар... Се надевам дека не е доцна нели ? порано неможев да закажам ?
Порано било штетно да се фарбаш додека си трудна поради киселините во фарбите и тие биле штетни за дишење, сега повеќето фарби се без амонијак и не е штетно да се фарбаш. Јас сите три бремености си се фарбав цело време, тоа со предходна консултација и дозвола од гинекологот. @Nana19 ако си толку загрижена оди си во ургентен центар, партали не би требало да има не е тоа баш вообичаено, да сум како тебе не би чекала до сабота, не мора да е страшно нешто ама и ти ќе бидеш помирна сега ако видиш што е работата место да мислиш уште 2 дена.
Nana19 i mene mi se sluci istioto vo 6ta nedela jas se ispaniciv i vednas otidov na nezakazano na privatno i me primi doktorot i mi prepisa progesteron depo inekcii koi se uste gi primam na 5dena i plus stavam utrogestan 3pati dnevno....
Сестра ми беше 10 г.н Но мисли само позитивно, пиј ги лекарствата дај боже на следната контрола да биде се во ред па уште малце со бебче во рацете. Поздрав
E super sega malce me utesi, posto stvarno mislev deka se stetni, se cuvam trpam i glavobolki, ni paracetamol se nemam napieno. Ama ova ne se trpi mnogu e neprijatno, na rabota sum poveke vo wc otkolku na biro poveke trosok pravam na firmata se nadevam deka ke mi pomognat. Pozdravce
14 недела сум, правев брисеви испадна позитивен брисот за кандида, останатите негативни. Препорака од матичната ми е Канестен вагиналети 3 ноќи по ред, ве молам за совет ако сте имале сличен проблем, некој алтернативен лек
Jas gi piev vo 8 mesec od bremenost koga mi otece umnikot i morase da splane otokot pa da go vadam. Piev amoxiklav i posle go izvadiv i prodolziv uste nekoj den da pijam i nemase nikakov problem, normalno pred da zemam se konsultirav so ginekologot koj mi kaza deka e bezbeden vo bremenost
Не се плаши,јас го имав истиот проблем пред некој ден и проследоно со болки.Бев на клиника и кај матичен ми препорачаа одмор и да пијам магнезиум за грчевите, бебето беше во ред, немаше срцева реакција оти уште е мало.Јас со првата бременост бев во Македонија и веднаш ми дадоа прогестерон за поддршка на бременоста.Тука им кажав дека и во првата бременост имав крварење и прогестерон земав и пак ништо не ми дадоа.До сеа 3 различни доктори ме гледаа и ништо за прогестерон не кажаа.Како што изгледа имаат тука различен протокол чекаат да видат дали ќе почне нормално да се развива ембрионот(срцева реакција) па после ако има потреба даваат.Во меѓувреме нон 3-4 пати ми е мерено ХЦГ во крвта и сега засега е добро. Јас сега сум и на боледување една недела до овој викенд па Понеделник пак на матичен.Да чукнам во дрво немам веќе крварење и болка и во глобала со исклучок на гадењето добро се осеќам.
Јас мислам веднаш да си се обратиш на лекар. Во Штип еден од најдобрите е Органџиски со најсовремено ехо, но тој е приватен, имаш на нет број, ама ако имаш можност уште веднаш да си закажеш. Позз и со среќа
Јас цела бременост си се фарбав и шатирав и тоа на фризер и мислам дека нема никаква штета од тоа, се разбира во консултација со тројца доктори и сите реагираа исто, уживај си во бременост ми викаа. Поз
devojki da vi pisam jas sum dobro i bebceto e dobro,samo 2mm e inaku doktorot mi dade vitamini ,a uste mi rece i da ne jadam bel leb,oris,makaroni,odnosno testenini,i kompiri i hrana so jeglenohidrati ,ne mi odgovarala ke mi kazel koga da jadam a dr se i da ne veceram ) dali na vas vi ima receno sto i kako da jadete
Фала на сите за одговорите, утре решив ќе се исфарбам, да се освежам малку доста е вака шетање. Инаку конечно во една аптека најдов магнезиум со вкус на лимон, тие од портокал не ги поднесував, ама гледам на нив 375 мг се па и плус 56 во пре мама има, не знам дали да ја пијам цела кесичка. Не е многу разлика другите беа од 350, ама се плашам да не ми е рано за толку мг.
Мислам дека немаш штета од магнезиумот, јас конкретно пијам само по една шумлива таблета,ама и да е повеќе мг немаш штета...Позз
Незнам зашто така ти рекол докторот...Има ли причина за тоа. Јас знам дека викаат да јадеш повеќе овошје,зеленчук,јогурт и свежа храна, ама уште од почеток да ти ограничат храна незнам. А да не правеше некои испитувања па да ти е забрането тоа, или па само сакал докторот да ти каже јади здрава храна. Со лесно бременоста