Ич да не си редиш при срце, нема да урочиш ништо, во такви работи не верувај. Среди си све дур можиш, креветче ние купивме 7ми месец, количка онлајн тогаш нарачав почеток на 9ти ми стаса, со првото алиштата мама ми ги испра кога бев на болница, не ради нешо шо верувам во такви работи, туку така испрадна, покретна бев премногу и не се замарав, знаев дека ќе среди, со второво се беше завршено 37-8ма недела, не можев да мислам дали ќе е се спремно оти големава полни машини секој ден, ризик ми беше,само креветче се среди пресно за да не се праши долго време.
Здраво, да не знаете дали има во некоја аптека фемибион 2 на акција? Имаше знам скоро во Галениум 1+1 ама мислам заврши акцијата.
Ако била на попуст и да си ја купиш, поминува брзо времето. Јас вчера барав мали алишта од синко, извадов нешто до 6 месеци да периме јули, тогаш и количката да ја слезиме на таван е па да правам список што ми фали. 27ма недела од денес.
Купувај, ич да не се мислиш. Јас од 7ми и креветче и шкаф и количка средив. И среќа што земав, после одев ко пингвин и бев нервозна 24/7. Гарант ќе се заебев, ќе земев нешто што не ми е по мерак само за да има.
I jas sum 7mi,uste se mislam dali da poracam.Mm vika rano e ke kupime posledniot mesec.Mene ne me drzi mesto samo gledam po Stranicive shto da poracam ,iaku od alishta poracav od okaidi bidejki se pre preubav materijal,meki.Ama sekako ima mnogu uste za kupuvanje....I jas kako tebe bendisav kolicka a beshe i na popust.
леле нели е тоа малтретирање многу за трудница ? ја неможам да сватам зошто толку прегледување цтг последниот месец. мајками свекрвами ги прашувам . викаат ние не одевме така. незнаат ни цтг шо е хаххахах.
Јас сум 11та, пред 2 недели имав баш посилна тахикардија, инаку имам повремено ама пократко трае. Матичната ми кажа б комплекс да се напијам и евентуално ако пак ми се случи подолготрајна и поинтензивна тахикардија да појдам за екг и да се провери срцето ама се смирив. Приметив дека најчесто ми се случува кога сум поизморена, кога сум напната и нервозна или пак кога си правам црни сценарија во главава пд страв и тогаш ме пука тахикардија на најјако. Инаку не знам дали си правела крвна слика ама и ако серумското железо ти е ниско може да ти се случува тоа.
И јас одам еднаш неделно на ЦТГ уште од 34-та недела. Ич не ми е малтретирање, едвај чекав. Прво ЦТГ и потоа на ехо си гледав бебе. Уживанција А мајка и свекрва ич не ми е гајле колку и дали оделе
Jas go otvorih vo Sabota,28 dena pred termin tamu e evidentirano vo kompjuter,a koga ke se porodam mi kazaa deka ke otidam da mi go dade boluvanjeto t.s listot
Реално така е било порано и мене само ми дробат над глава за испитувања, анализи, брисеви тие немале тоа време ништо па се бунат мислат јас преувеличувам со контроли Минатата недела дури 3 пати бев да ме гледаат поради болките и сега ме пратат дали ке почнам да се отварам па морам почесто да одам до Скопје тродупло малтретирање ми е и пат и прегледи и на крај кога ке кажат нема ништо.. Ми доаѓа да заплачам од мака
Те поддржувам кај мене свекрвата посебно уште на почеток ме правеше будала дека сум, несериозна, сум преувеличувала со контроли и тоа редовни имав поради бактеријата (2 пати месечно одев). Ми викаше јас кога бев трудна 2 пати дали имам отидено за целата бременост ти сега претеруваш, па доктори биле неписмени не знам што се не ми изнакажа Дури мм почна да мисли дека не треба така абе циркузи беа на почеток од нервози плачење добро е на бебето што не му наштетив. Болки да ме фатат не смеам да и кажам одма искача дека не било така правило било водењакот да пукне па тогаш да се трча во болница
Да си ја земеш да не му ја мислиш и јас на почеток на 7ми ги купив "големите" работи па после ситниците, по топло со стомак до заби не ми се оди ни до продавница а не за бирање ...
мене па ич не ми се оди последниов месец .посебно тоа цтг неможам да го смислам што е до мене директ на пораѓај би заминала
Vo 36ta i 4 dena imav redoven pregled, bese se vo red, zaedno so ctg i eho. Sledno mi zakaza posle 2 nedeli vo 38ma i 4 dena. Na eho gledaat i zrelost na postelka, mi kaza doktorkata deka tesko pred 38ma da se sluci nesto. Mislam deka zavisi od konkretnata situacija sto ja gleda doktorot i jas izreagirav po slusanje deka treba sekoja nedela posle 36ta, doktorkata me smiri i rece nema potreba. Ova e za Sistina. Naredniot den bev na GAK za kleksani, prasav koga prvo ctg so cel maticna da mi dade upat - poveke mirna da sum ne planiram da odam ama cisto prasav, mi rekoa so polna 38ma, prethodno nema potreba dokolku nema bolki, krvarenje, puknat vodenjak ili druga komplikacija. Duri doktorkata mi rece deka doagaat trudnici i laziraat bolki - ne veruvam deka ima takvi ama aj neka im bide, za da pravat porano ctg, psihicki da se smirat.
Здраво Ми треба некој совет од вас Мами. Треба да закажеме прв скрининг,сакам приватно но незнам каде. Со керками бев државно,но сега имам миоми и малку ми е страв, се мислиме за Битола Плодност ( дали била некоја ,колку се плаќа) или Ск Систина или Ремедика. Утре имам контрола 11 +4 сум досега немав проблем но овие 2-3 дена неможам ни 5 мин.на нозе одма како менструални болки ме фаќаат. Кога ке легнам поминува,но морам на работа да одам одвај издржувам,дали можеби од миомот се болките...само бебко да е добро. Извинете на долг пост,секоја информација ми значи.