Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Тоа е нормално, јас и викам ако таа поминала така не мора да значи дека секоја трудница ке минува низ истото. Плус студент сум на општа медицина и објаснувам некои работи ама не, таа е во право јас и од медицина очигледно немам поима според нејзе ама више не и се замарам.:D

На Viveki и Bubica1991 им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мојата не се меша и не ми коментира, само вели како ќе кажат доктори - така. Не дека не кажува нејзино искуство, ама никогаш и за ништо не ми попува што е правилно во бременост, а што не е.
    Ова порано одење на ЦТГ е пракса на приватни, а ти штом ќе се пораѓаш во државна, не верувам дека пред 38 недела би те викале за ЦТГ.

На Martka, Veki4kaa, Ouravanture и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Паметна жена не сака да се меша што е и културно, мојава сѐ сака да знае и да ни се меша дури лом ме направи што сум купила алишта и пелени за бебе а уште не родено демек таа како баба ке купувала кога ке дојдело време, она сѐ да среди немој јас како мајка. (facepalm)
    Морав пак да го пишам мислењето, ме нервира што зезнав погоре:doh:

На Ouravanture и 0ли им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Кажи и само дека тебе ти е мерак. Она веќе родила дете сега и ти сакаш да родиш и да си купуваш, од кога ќе се роди нека му купува што сака она. :) Јас се си имав изнакупено со време од кај да знам што ќе ме чека до крај и затоа се стокмено ми беше и се чекаше само денот :)

На IRBBB, AlchinovaR1979, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Мм за живо чудо и се супротстави и кажа мерак ни е за наше дете да купуваме да си гледа нејзина работа. Јас во шок останав не верував на очите и ушите што слушам и гледам :o
    Обично ќутеше сега веќе се повеќе и повеќе зазема моја страна:P
    Инаку на почетокот маки си видов од карање заради неа бебчето што се нема поминатп дур да се роди, ех..

На Lili90, lackygirl и Brpbrp им се допаѓа ова.
  7. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    176
    Inace cudna rabota go osekam,
    Jas sum za 2 dena polna 36,vo 37 vleguvam ...imam zemeno samo nekolku raboti sto si poracav sto mi e merak bidejki posle dve momcinja,sega e devojce...Kolickata e bendisana i krevetceto i mi falat mnogu raboti,nekako lezerno si teram go cekam soprugot od stranstvo maticnata mi veli ne se opustaj 3to moze i porano da izleze postelkata veke e zrela ...Posle ke mi se nasobere se poslednata nedela i da kupuvam i da peram

На Bebce1, AlchinovaR1979, Veki4kaa и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.374
    Допаѓања:
    19.709

Ич да не и се замараш јас да ти кажам. Од едно да влага од друго да излага, нека си збори она ти терај си по твое. Мојата не ми се меша сега за бременоста или бебе нешто ама општо за се ич гајле да не ти е кој што збори, како ти е убаво така да си правиш. Јас повеќе сум се замарала за се што ќе речар, мм ич он само ми збореше терај како ти одговара кој што сака нека збори. И сега сум у лер, збореа никој не ги слуша, видоа не видоа, се повлекоа.

На Slonce91, Ouravanture и LangeAlfa им се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Ние за првото количка купивме кога бев 5ти месец бремена. Знам втор скрининг правев во 21ва недела, после скринингот ја купивме количката. Претходно сите продавници ни беа свртени и сите потенцијални колички изгледани. Следниот месец купивме креветче. Алиштенца купував и порано. На крај во 9ти ми останаа само од аптека работите за мене и нешто ситно за бебе од типот шише, цуцла, ножичка, пелени...
    Купувај тогаш кога сметаш дека е време, нема правило.

На LivingGlam, AlchinovaR1979, Ouravanture и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Јас ич не се замарам цел живот лабаво си терам:D
    На почетокот само мм кога го вртеа против мене ми беше криво, сега кога виде дека треба на мене и бебето да се посвети, дека не секогаш неговите се во право ептен полесно ми е, посебно трудна последен месец имам голема поддршка од него како и што треба да биде.:inlove:

Инаку забегав со темава:D цел ден само ми тече нешто, не знам дали е вода или исцедок, нема боја мирис ништо 10 еднодневни сменив за денес:wasntme:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.374
    Допаѓања:
    19.709

Ако почнете вие од јуни да се редите, мене страв ќе почне да ме фаќа, со господ напред и со лесно сите да поминеме (fingers)

На lackygirl, Luminary и LangeAlfa им се допаѓа ова.
  12. LangeAlfa

LangeAlfa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    457
    Амин, сите лесно да поминеме:inlove:

На Carolin. и Viveki им се допаѓа ова.
  13. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Drugarki, na 5 min me fakaat steganja, i kako da me zaboluva togas, kako e mozno, neli obicno e na 30 min pa duri otposle na 5 min fakaat

14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    32.741
    Аа другарке, јас директно на 3 минути отидов. Ни 5те не ги видов :D
    Како се осеќаш вака?

На IRBBB и Pamuk dete им се допаѓа ова.
  15. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Vaka dobro sum, prereduvav plakar sreduvav malku, ufff neznam...

16. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    2.154
    Мене така, директ на 5 мин. По пат накај болница на 1 мин стигнаa, на прием 9 прсти отворена, директ на бокс. Со два напони излезе бебе. Ајде и ти вака да поминеш:D

На sencuk, LangeAlfa, MinnieM и 12 други им се допаѓа ова.
  17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    32.741
    Ај тркни на едно цтг. Јас болки немав никакви на 4 прсти отворена (2 недели така се шетав) , на 8 прсти почнаа болки на 3 минути.
    Пиши што ќе направиш (fingers)

На Pamuk dete и Viveki им се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    По книга не се води. На 7-10 мин ми беа наеднаш со 5цм отидов на болница, 1-2 мин беа кога веќе бев 7цм отворена.

19. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.506
    Од 18ч. почнаа болки во долниот дел на стомакот и опашката во размак од околу 12 мин просек. Со тек на време се менува растојанието некогаш се 3-4 серии на 5 мин. еднаш на 20 ако сум легната. Измеѓу сум баш кул не осеќам послаби болки , не се сеќавам дали првиот пат имав послаби помеѓу појаките.
    Маж втора смена стига дома во 23ч. се надевам ќе го дочекам до тогаш и да тркнеме да ме видат. Ем сакам веќе конечно да се излеснам , ем ми фуфка некако што како ќе биде и дали лесно ќе се отворам. Воденикот не ми е пукнат, така ми беше и првиот пат , цтг регистрираше веќе јаки болки и само што ми го пукнаа , беба со два напони излезе.

На Asja, LangeAlfa, MartinaMM и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Со лесно само да поминиш:l: