Тоа е нормално, јас и викам ако таа поминала така не мора да значи дека секоја трудница ке минува низ истото. Плус студент сум на општа медицина и објаснувам некои работи ама не, таа е во право јас и од медицина очигледно немам поима според нејзе ама више не и се замарам.
Мојата не се меша и не ми коментира, само вели како ќе кажат доктори - така. Не дека не кажува нејзино искуство, ама никогаш и за ништо не ми попува што е правилно во бременост, а што не е. Ова порано одење на ЦТГ е пракса на приватни, а ти штом ќе се пораѓаш во државна, не верувам дека пред 38 недела би те викале за ЦТГ.
Паметна жена не сака да се меша што е и културно, мојава сѐ сака да знае и да ни се меша дури лом ме направи што сум купила алишта и пелени за бебе а уште не родено демек таа како баба ке купувала кога ке дојдело време, она сѐ да среди немој јас како мајка. Морав пак да го пишам мислењето, ме нервира што зезнав погоре
Кажи и само дека тебе ти е мерак. Она веќе родила дете сега и ти сакаш да родиш и да си купуваш, од кога ќе се роди нека му купува што сака она. Јас се си имав изнакупено со време од кај да знам што ќе ме чека до крај и затоа се стокмено ми беше и се чекаше само денот
Мм за живо чудо и се супротстави и кажа мерак ни е за наше дете да купуваме да си гледа нејзина работа. Јас во шок останав не верував на очите и ушите што слушам и гледам Обично ќутеше сега веќе се повеќе и повеќе зазема моја страна Инаку на почетокот маки си видов од карање заради неа бебчето што се нема поминатп дур да се роди, ех..
Inace cudna rabota go osekam, Jas sum za 2 dena polna 36,vo 37 vleguvam ...imam zemeno samo nekolku raboti sto si poracav sto mi e merak bidejki posle dve momcinja,sega e devojce...Kolickata e bendisana i krevetceto i mi falat mnogu raboti,nekako lezerno si teram go cekam soprugot od stranstvo maticnata mi veli ne se opustaj 3to moze i porano da izleze postelkata veke e zrela ...Posle ke mi se nasobere se poslednata nedela i da kupuvam i da peram
Ич да не и се замараш јас да ти кажам. Од едно да влага од друго да излага, нека си збори она ти терај си по твое. Мојата не ми се меша сега за бременоста или бебе нешто ама општо за се ич гајле да не ти е кој што збори, како ти е убаво така да си правиш. Јас повеќе сум се замарала за се што ќе речар, мм ич он само ми збореше терај како ти одговара кој што сака нека збори. И сега сум у лер, збореа никој не ги слуша, видоа не видоа, се повлекоа.
Ние за првото количка купивме кога бев 5ти месец бремена. Знам втор скрининг правев во 21ва недела, после скринингот ја купивме количката. Претходно сите продавници ни беа свртени и сите потенцијални колички изгледани. Следниот месец купивме креветче. Алиштенца купував и порано. На крај во 9ти ми останаа само од аптека работите за мене и нешто ситно за бебе од типот шише, цуцла, ножичка, пелени... Купувај тогаш кога сметаш дека е време, нема правило.
Јас ич не се замарам цел живот лабаво си терам На почетокот само мм кога го вртеа против мене ми беше криво, сега кога виде дека треба на мене и бебето да се посвети, дека не секогаш неговите се во право ептен полесно ми е, посебно трудна последен месец имам голема поддршка од него како и што треба да биде. Инаку забегав со темава цел ден само ми тече нешто, не знам дали е вода или исцедок, нема боја мирис ништо 10 еднодневни сменив за денес
Ако почнете вие од јуни да се редите, мене страв ќе почне да ме фаќа, со господ напред и со лесно сите да поминеме
Drugarki, na 5 min me fakaat steganja, i kako da me zaboluva togas, kako e mozno, neli obicno e na 30 min pa duri otposle na 5 min fakaat
Мене така, директ на 5 мин. По пат накај болница на 1 мин стигнаa, на прием 9 прсти отворена, директ на бокс. Со два напони излезе бебе. Ајде и ти вака да поминеш
Ај тркни на едно цтг. Јас болки немав никакви на 4 прсти отворена (2 недели така се шетав) , на 8 прсти почнаа болки на 3 минути. Пиши што ќе направиш
По книга не се води. На 7-10 мин ми беа наеднаш со 5цм отидов на болница, 1-2 мин беа кога веќе бев 7цм отворена.
Од 18ч. почнаа болки во долниот дел на стомакот и опашката во размак од околу 12 мин просек. Со тек на време се менува растојанието некогаш се 3-4 серии на 5 мин. еднаш на 20 ако сум легната. Измеѓу сум баш кул не осеќам послаби болки , не се сеќавам дали првиот пат имав послаби помеѓу појаките. Маж втора смена стига дома во 23ч. се надевам ќе го дочекам до тогаш и да тркнеме да ме видат. Ем сакам веќе конечно да се излеснам , ем ми фуфка некако што како ќе биде и дали лесно ќе се отворам. Воденикот не ми е пукнат, така ми беше и првиот пат , цтг регистрираше веќе јаки болки и само што ми го пукнаа , беба со два напони излезе.