Ajde sega edno prasanje do tie sto se bile trudni ivf duri i prirodno Dali se ima slucena trudni da ste i od 14den na transfer da flekate sekoj den i da stigne duri do menstrualno krvarenje a da nema problem ??
Јас кога ја имав успешната бременост ем ми дојде порано ем локва крв ми имаше истечено и се напнав но наредниот ден кафено и тече до 4ти месец и тогаш исто свежа крв имав т. е како циклус да поминал ама се си беше во ред и родив здраво право бебе
Јас како што ми изгледа ќе ве претркам сите од јуни Стигнавме килажа за 9ти месец, па веќе ни јас незнам кој месец сум Протоци добри, постелка добра, бебе убаво, плодова вода на граница за зголемена, само мешето поголемо, и килажата одговара за недела плус. Незнам веќе што да мислам.се изнаплакав денес, па да не е дијабет, па во ред биле резултатите, но се е со резерва кај мене. Да внимавам на килажа, а само 6кг сум поправена, незнам ни колку повеќе да внимавам. Сакам да се породам и толку. Голем плод беше и првиот пат, и сестра ми роди големи дечиња, и други во фамилија, а немаа дијабет. Стварно не ми е јасно каде грешам Прескокнете ме денес ве молам. Бев тргната за да купам и за од болница комплетче, ништо не бендисав и не купив, но не беше до тоа, туку јас не бев сконцентрирана и ништо не ми беше по ќеиф. И ДМ го посетив, буквално блеев по рафтовите, глупости купив, скоро ништо....
8500 е сега прв скрининг со ПРИСКА во Плодност. Детално прегледуваат, јас сум задоволна од двете бремености. Првиот го правев кај д-р Таше, вториот кај д-р Сотир. И за другите доктори сум читала позитивни искуства. Леле душичке, што те чека тебе откако ќе се породиш... Само силна да си, зашто тогаш плус лудница од секакви емоции ќе ти биде, уште со советникот над глава. Јачај се отсега.
Само една недела плус? Па не е за да те загрижуваат така бе... Мојот беше ептен отиден напред при крај на бременоста, па Таше (така си го викаме заш и ти беше кај него нели ) ништо такво не ми искоментира. Само дека е голем плод, да се подготвам за можен царски но дека пак можам да пробам природно, и толку. На наредниот преглед не изваде така големи мерки, па сам рече дека ехото не е 100% точно.
Никаде не грешиш. Не знам зошто е паниката за една недела плус, можеби имам испуштено нешто ама ќерка ми до 35-6та недела беше де минус де плус во неделите. Знам дека хормоните се врло веома заебана ствар, исплакај се и гушни тоа другото прцулче што го имаш дома. Да си го купиш најубавото комплетче
Не знам зошто паники со првото сум била 2 недели понапред и си се роди полна 38ма точно. Не мора да значи дека има нешто едноставно големи бебиња имаш Еве и сега цела недела е понапред јас сум13та бебе одговара за 14та ни ја не знам дали сум излезена од 3ти сега
Не сум кај него сега, тој убаво ми рече терсене сум била и ич не му се лутев, од старт си имав такви муабети. Ми фали баш овие моменти. Може зошто бев цело време назад 1 недела по мерки, и потоа ги достигна неделите, па дури и понапред е сега, а веќе коригиран термин за уназад и сега недоумици. Јас сакам да си е се во ред па макар и се родило утре, ама бурно кога реагираат, црв во глава работи
Незнам ни јасова излезе дури на смеа, ама како кажуваат, така правиме, помали или поголеми само нека се здрави и живи. За мешето видов 37ма недела по мерките, значи 2 недели е плус. А и првата цура така беше, до ден денес има тупуресто мешенце Мешковци ги раѓам, што да правам
Не сум и јас сега кај него, понормална бременост имам засега (пу пу) и не го барам. А ми фали и мене за некои работи, се осеќав баш сигурно кога одев кај него. Ама таа чекалната ич не ми фали.