@Pamuk dete @PoisonGirl Честитки мајки, да ви се живи и здрави куклите, брзо и лесно опоравување на вас. @Alishan30 Сега читајќи те и мене ме замисли. И мојава цуца цела бременост касни скоро 2 недели, ама за тоа воопшто не бев загрижена ни јас ни докторкава бидејќи имам доста долги циклуси со ПЦОС и сигурно беше зачната покасно. И првото ми беше исто. И сега наеднаш во 33 недела ги има надохнадено неделите дури по некои мерки и понапред. Исто се чудам како цела бременост си касни две недели ама важно напредува а сега оп скокање и тоа бајаги. Матичнава вика сите вака на крај брзаат да надохнадат.... Едвај чекам за недела дена да се видам со докторов што ќе ме пораѓа да видам што ќе каже.
@Alishan30 првото 2 недели понапред ми го водеа цела бременост од почеток до крај, немав скриен шеќер, ама не ми велеа ништо дека поголемо и се роди голем 4300г а татко му 4500г е роден, генетика е. И од ко се роди растеше многу исто како татко му, никогаш не ми рекоја на доктор стави на диета или нешто слично само ми велеа понапредно е, тој само со доење на 4 и пол месеци беше 9300г на годината13.5кг па сега 4и пол год 22кг е, шланг во меше, никогаш немаше меше а кила стално над просек. Сега ова беше неколку дена понапред, денес сум на преглед баш ќе видиме колку е пораснато 26 април последно бев.
Од Кичево првата бременост бев на државно ,добро поминав тогаш,пред 9 год.беше Битола ми е поблиску. А Систина колку се плаќа
Sistina kaj Dimcev ili Petrovska na skrining ne kaj drug. 6100 e. Remedika Petrova i Kotlarova isto okolu 6000.
@PoisonGirl @Pamuk dete Леле,мислам дека и двете експресни пораѓаји имавте,блазе вам.Мило ми е што веќе ги гушкате најмилите,нека се живи и здрави и со убавини да растат❤️❤️
27+2 бебе 1008г. само 100 тина грама помало од брат му во истата недела др се во ред, плодова вода ок, плацента ок, мерки на бебе ок си одговара на неделите. Свртено е со главче надолу, секако не менува за царски ама се свртило, беше карлично пред месец. Освен болкиве во колкови и половина др во ред е
@PoisonGirl @Pamuk dete cestitki mami da vi se zivi i zdravi kuklickite Едно прашање утре сум полна 19та недела, бебе со мерки малку понапред, него осеќам кога лежам баш она клоцање внатре по органи? Болно малце. Значи секој ден последнава недела попладне после раб ме фаќаат болки во стомак и кога ќе легнам да одморам осеќам клоцање јако надоле. Внатрешно. Како да ми рипа врз органи. Постелка на преден ѕид. Послед пат се беше во ред цервикс 44. Болката по еден саат, саат ипол поминува. Сега сум во четврток закажав пак од пусти страв... Уплатив за одмор од јуни и сеа ми е страв нешо да не се случува. Тука читав од порано контракции рано па лежеле итн ... Некој искуство??
Пред патување дали сте добиле некои препораки од матичната? Колешка ми спомна дека користела утрогестан 2 дена пред одмор и за цел одмор. Мојава на секој преглед ја прашувам и ништо не ми спомнала. Ќе патувам со авион во 12 недела..
Не знам за посебни препораки... мене ми рекоа да идам 4 5 дена пред да идам на одмор за да ми направат цтг и цервикс да ми измерат. Во понеделник сум на преглед, а на 12ти одиме здравје на одмор... инаку сум 28+1
Девојки дали некоја е имала таква ситуација. Позитивен тест и последна менст на 29 март. Немам редовна менструација да нагласам. Денес бев и плодот одговара на 6недели и 3 дена. имало мала фрекфенција на срцева реакција ама уште да сум чекала да се видело што и како. Има ли некоја од вас да е било се во ред и покрај се.?
Мислам дека е рано и затоа ти го немаат пуштено да го слушнеш срценцето. Јас исто бев на преглед во 6 недела тоа ми го рече,слаба срцева акција битно ја има и нема да ти го пуштам да го слушнеш сега. Следната контрола го слушнав. Се надевам дека се ќе е во ред и со лесно
Zenski edno prasanje 14 nedela sum deneska osekam vo dolniot del od stomakot kako nesto da me sece dali e toa normalno Raste bebusot zatoa se oseka taka ili treba da idam na ginekolog Falaaa mnoguu