Жива, здрава и од Бога благословена да е мајкината убавица. ❤️ Нека си срка млекце, голема да расти. Поскоро опоравување мами, уживај во уште еден пар рачиња најсилно шо ќе те гушкаат!
Лелее бидна Оли, честитки, да ви е жива и здрава принцезата. На тебе брзо и лесно опоравување. Кога ќе бидеш во можност пиши како помина со вториов царски. @Sofi.ja Секако дека најважно е да се живи и здрави, и јас и со првото и второво си имав некоја интуиција дека се женски незнам како да објаснам. Сите околу мене тежнеат за машко бидејќи буквално се сме женски од најблискиве ама јас се мислам дека и 3 и 4 да раѓам пак женски ќе бидат. Му викам на мм ти си роден за татко на девојчиња да бидеш не на машки. Ќе видиме баш за 4 5 години ако се фати бебе број 3 како што си замислуваме сега, што би било. Ако не се предомислиме до тогаш. @IRBBB Штом се крие обично девојчињата така се срамежливи и се кријат. Иста беше и мојава цуца број 2 до втор скрининг никако неможеа да ми потврдат со сигурност дека е девојче ама претпоставуваа.
јас денеска 36+1 со менструални болки и болки во половина ниско. и доле препони ме болат многу. како да ме тепал некој доле буквално. нз зошто толку болка осеќам доле. стомак спуштен доле ми е скроз. дали дека е спуштено па притиска и боли незнам. ајде уште малку па ќе се гушкаме и ние . ќе се истрпи секоја болка и ќе вреди многу. само нз зошто некогаш имам такво чуство како веќе да ми се здосади да бидам бремена и едвај чекам да се породам и се осеќам виновно а со душа го чекав ова бебе.оваа бременост и уживав до скоро со мешето. ваљда хормоните и тежината си го прават своето. @0ли ти пишав и лп . ај и тука . нека е жива и здрава куклата ! да ве прави најсреќни родители . гушкајте се сега најмногу ! тебе побрзо опоравување
Тука некаде сме со термини, и двете девојчиња ќе си имаме Јас откако дознав дека сум бремена, си имав мајчинско претчувство дека ќе си е девојче Димчев на прв скрининг ми кажа дека е девојче иако немирна ама се покажа а после и Нифти ми потврди. За желба само реков нека е живо и здраво, по долга борба за бебе, тоа ми беше нај битно, ама претчувството не ме излажа и кога дознав пре среќна, си реков ќе имам кого да дотерувам со шнолички, траки, фустанчиња, па розево а и другарка за цел живот ќе си имам, само здравје, да издржиме до крај живи и здрави
Ај ај а те помислив, знам околу 37ма раѓавме јас и ти, и сакав да те заденам дека со второво надмина Честитки мајка, да е здрава и жива кукличката, и тебе побрзо опоравување Да пишеш во породилни ќе те чекам
Zdravo na site, mi se blizi terminot za poroduvanje, neznam dali da kupam kurs za poroduvanje , doenje , dali ima potreba od toa ? I koja krema za bradavici i gradnik za doenje bi mi preporacale,sestrata mi rece uste sega deka mozam da gi mackam i da gi masiram gradite pozdrav
@CareTee И со вториов царски супер поминав, навистина во убаво сеќавање ќе ми остане како и првиот. Малку подолго траеше средувањето откако ја извадија малата, но сè помина како што треба. Никакви проблеми не излегоа. Овојпат разликата е во болките од инекцијата за собирање на матката. Се чудев кога пишуваше @Bubish26 за ова, но се уверив дека сега некако повеќе боли и како подолго да трае болката. Но, и тоа поминува. Во однос на првото станување, навистина немав проблем. Заболува, да, влече како надолу, но барем јас немам некоја неподнослива болка или да речам таа болка и првото станување нема никогаш да ги заборавам. И не преувеличувам со тоа што ќе речам дека веќе е заборавено. Се прошетав, седев, се истуширав, значи навистина поминав добро со тоа и во првата и во оваа бременост. Веројатно си зависи кој колкав има праг на толеранција на болка. Млеко уште немам, но бебе си цица колострум, фаќа убаво и се надевам дека ќе успееме да испишеме убава доенечка приказна.
@Alishan30 Точно, овојпат една недела плус истеравме. Првото се роди 37+4, а ова 38+3 Можеби и уште можеше, но тамам излезе и подобро што беше сега.