Se spasiv od kiselinite da. Gi nema poveke. A sinko moj nema mnogu kosa. Sega si imam drugi maki ama ko go vidam nego vo krevetce se mi pominuva ama znam i nekogas da si poplacam. Emociite mi se po pod. Premorena sum. Ama ke se soberam. Epizotomijata i rebroto sto me boli nemozam da funkcioniram ponormalno. Ne stigam da vlezam na forumot. Oli ziva i zdrava da ti bide princezata a tebe brzo oporavuvanje. Nekoja druga se ima porodeno ili ve cekame
Cestitki. Da ste zivi zdravi dvete Tebe brzo oporavuvanje mami Cestitki i tebe @PoisonGirl. Sum ispustila dosta
Хаха ова е слично со мојата ситуација. Првото е женско и откако почнавме да и кажуваме дека ке има бебе имаше желба за сестричка ама ај реков да и кажуваме дека и ако е машко ке биди убаво и сл. Некако почна да вели сакам братче и мене и на сопругот ептен ни се напрај филмот дека е машко. Јас готово дури 100% дека е машко и си викам ке се радуваат и маж и дедото (а некако длабоко во мене сакав женско) Во 12 нед матичниот ми напиша ливче за да напрајме откривање на пол со балон. Бевме во плодност, док ми рече јас од сега не сакам да тврдам 100% и почекавме до следниот месец, добивме од неа ливче. Истиот ден бев на док кај што ми пишува извештаи и му нагласив да не кажи пол на глас дека не знајме, се понуди да напиши ливче. Пукање балонот дома, мене филмот напраен дека е машко и гледам розеви конфети Се си мислев ке му порасти куре ама вчера на преглед бев, женска ќе си имаме уште една. Така да не верувам сите тројца доктори да згрешиле.
Јас бев испукана и шиена и баш ми напоменуваа строго со сапун да се мијам за да зарасти побрзо раната. Долен дел, почесто кон лев јајник ме трга, некогаш и назад кон половината, баш како кога добивав. Дефинитивно ми е од многу движење, кога движам со паузи немам никакви болки. Еден ден имав и стврднувања. Според матичниот во ред е и да имам лажни контракции, да земам само магнезиум. На болница тој шо ми пишува извештаи ми рече ако продолжат болките да земам Дабростон. Засега сум океј, ако се интензивираат болките ќе земам прогестеронска поддршка и ќе барам трето мислење. Оооо хормоните после породување се бетер лудило отколку за време на бременоста. Ќе помини мама, спиј секој миг шо можеш. Само нека се живи и здрави, какви сакаат нека се.
Честитки мајка ! Жива и здрава да е ,од Бога благословена . Многу радост и среќа да ви носи ! Тебе брзо опоравување!
Здраво на сите Од денес сум полна 30та, а по мерења 31+2. Пијам само фемибион 2, докторот ми спомна дека нема потреба од други витамини, но ме интересира какви витамини пиете во овој период кога бебе е веќе поголемко
Доволно е, јас пијам прегназон витамини и плус за железо дека слабо ми е, плус магнезиум за болки што имам во колкови, половина и долу срамна коска, ама не помага ич.
Прв ден без утрогестан, навикнат организам како со нив и кај 12ч ме фати криза за спиење. Притисокот рипна до 120/85, а беше цело време 110/70. Ќе мерам деновиве, ако рипне повеќе, веднаш ќе си ги вратам утрогестанот
Ај си реков да те ѕирнам до кај си што прашуваш за педијатар Душата ми се полни кога ќе прочитам колострум Нека е жива и здрава куклата, голема да порасне и честитки за баткото пренеси Те прочитав дека супер си поминала, баш ми е драго и мене опоравувањето вториот пат ми беше полесен, не дека и првиот беше претежок. Уживајте сега заедно
Dali nekoja imala iskustvo so plaki krvarenje na nadvoresniot zid na prostilkata? Gi imav pa se isusija, pred dva meseci, deneska na pregled pak gi vide dr.. mi dade da napravam aptt i ddimeri utre toa, ve molam ako ima nekoj iskustvo da mi pise, mi kaza dr ne znae da kazi tocno od sto bi mozele da se pojavat
Devojki dali truenje od hrana ili stomacen virus moze da nashteti na bebeto? Povrakjanje,proliv,omalaksanost i bolki vo stomakot imav vchera piev ORC i gastrogard denes sum dobra no se isplasiv za bebceto iako mi rekoa zashtiteno si e. Seta taa bolka traese okolu 24casa. Mi go gledaa bebeto na Gak dobro bilo no ete pusti strav bidejki veke edno imam izgubeno. Inaku sum 18ta nedela. Ke se cuvam poveke navistina neznam kako mi se sluci toa jadev blagi vanilici toj den (kupeni) i przeni tikvcicki, poveketo se somnevaa vo truenje od hrana. Vi blagodaram
Јас имав стомачен,болки во тело и желудник,тт,ретка столица. Помина за 5-6 дена. И јас бев на преглед на гак кога ме фатија болките во желудник и се беше во ред со бебето. Не се грижи. Јас земав пробиотик. За смирување желудник можеш б6 да се напиеш два пати на ден.
Јас одам на подобро,ама малиов ме плаши. Прв симптом, тт му беше во петокот, од неделата е со ретка столица,која се претвори во дијареа. После секое залче(бисквита,банана било што) оди во вц. Вклучивме и пролајф од вчера, други симптоми нема ,ама ме плаши што не се смирува стомачето. Многу долго трае