@rakce89 мене никој до сега ништо не ми рекол за храната, а и мислам да не се ограничуваш само на протеини освен ако нема некоја причина за тоа. Јас без овошје и јаглени хидрати не можам, а месо и зеленчук не јадам многу. И зошто да не вечераш??
jas ke pisam deka prethodno imav problemi za da ostanam bremena i se izmaciv,i smeniv nacin na ishrana a i mazmi i se sluci da vednas ostanam bremena ,a vo bremenost vleguvam so 75kg i mislam deka poradi toa mi ima receno
Мене ништо не ми забрани гинекологот, нејзина препорака беше од се по малку, да не се претерува само и дека тоа јади за двајца нема врска Ми нагласи само да внимавам месото, јајцата да бидат добро обработени, значи да не јадеме сурови работи во бременоста. Исто така нејзина препорака беше да внесувам 2-3 чашки млеко или јогурт во денот, поради тоа што нели бебето треба да се развива и влече од нашите витамини за да не пијам апчиња туку природно да си внесувам калциум. Од четвртиот месец почнав со мултивитамини и магнезиум а претходно само фолна. Исфрлив од исхраната кафе, алкохол, риба чисто ради тоа што јас така си се осеќав, повеќе сум на овошје и зеленчук. Можеби така ти рекол за да не се здебелиш многу во бременоста ако стартуваш со поголема килажа, незнам. Поздравче и со лесно да си ја поминеш бременоста
Што убаво е надвоρ за шетање на мешиња κаκо нас, ладничκо дуρи завρна ич не го можам топлово дење не ми се исκача од дома, што ќе пρавиме цело лето κога ќе почнат нозе да отеκуваат од топлото и од бρеменоста тρеба да си κупам неκои удобни сандалκи или балетанκи @Nana19 аκо неможеш да ги отκажеш баρем намали ги или κупувај од тие најслабите.
Намали ги на минимум 1 2 со кафето шо се вика максимум и најслаби а за откажување нема посебен рецепт освен не купувам и не пушам и одлучно да стоиш на тоа.Јас кафето не успеав да го испијам без да пафнам цигара и тоа ниту до пола и толку ја фрлам.Знам дека ни толку не треба ама спрема 2 кутии шо ги пушев ова е напредок за мене.уште да не бев фореслија ќе немаше ко мене
Хехе и мене исто ми кажа ,ама тоа ти го вика зошто до 5ти мес максимум 1 -2кг да се поправиш,ама јади си ти гледај си ја душичката но без претерување ,јас првите 3мес бидејки плус и цигарите ги оставив се поправив 7кг и ме караше докторот и еве 6ти влегов без ниту едно кило качено.ама вечерам само салата.пешачам секој ден и дури заслабнав 2кг и сум супер затоа уживај,јади си се умерено а откако ќе се породиме на режим за слабеење)
Јас си пешачев до сега и се чуствувам преродено ехх цело лето да е вака ама нема ке си го истерам сите жештини и здравје на ладовинка треба да се породам крајот на октомври,ти срцка кога беше?
И јас шетав до сега само навечеρ на ладно шетам ептен сум с'κлетџија инаκу и јас цело лето ќе го истеρам на κρај на септемвρи ми е теρмин
И мене ми е жешкоо преку ден ама секој ден на работа во 15 одам подсенка гледам да одам со шишенце водичка и така морам уфф да можам да не одам ти барем си одмараш дома шубавкоо поз до тебе и бебчето
Ах мила јас среќна ќе бев да си одев уште на работа, кога дознаа дека сум бремена ме избркаа, имам пишувано во темата бременост и кариера, и сега си седам дома а искрено ич несакав, не сум научена да дремам дома а и парички си требаат ама тоа е да сме живи здрави бебушките да си растат како што треба па друго се ќе се среди Ајде ќе издржиш уште некој месец ехеее како ми поминува мене брзо времето уште се чудам Ајде одам на спиење и да се галиме со мешкото
Знам имам читано,ама подобро да не работиш отколку да работиш а душата да ти ја вадат и да немаат озбир за тебе...ама како што викаш бебчињата се најважни и се за нив...убавкоо да нанкате погали меше...
Иста сум и јас,шишенце со вода обавезно,башка не се знае кога може да ми се слоши или да припаднам.Кај не можев да стојам ни две минути сега па топлово уште толку ме исцрпува.Инаку заедно сме значи,и мене краен термин крај на септември
mamicki bev vcera mi zemaa krv samo krvna slika i seker, koga go odnesov rezultatot kaj maticnata mi rece krvta mi bila slaba i mi dade edni ampuli tothema. hemoglobinot mi e 9 e sega neznam dali da gi pijam tie ampulite.
А дa,пизнaтите aмпули мoи Штoм и дoктoркaтa ти пoрврдилa oбaвезнo дa ги пoчнеш.Дa не те плaшaм имaaт oдврaтен вкус aмa мене нa некoлку пaти oвие писледниве гoдини ме врaтијa вo живoт!Јaс сум хрoничнo слaбoкрвнa и знaев декa тoa ќе биде прoблем вo бременoстa,пa дoсегa зa oвие 9.месеци ги пиев пo 1дoзa нa секoи 2месеци вo меѓу време и сo прирoдни пoмaгaлa aмa мoжaм дa ти гaрaнтирaм декa кo штo ќе ти пoмoгне тoтемaтa и брзo и квaлитетнo ниеден друг лек немa! Внесувaј си и нa прирoднa бaзa aмa ќе се изненaдиш oд тoa кoлку бргу ќе делувaaт aмпулите.Зa дa ѓи пoднесеш пoдoбрo прoбaј вo мaлку сoк oк пoртoкaл или кoј си гo пиеш дa јa стaвиш aмпулaтa,и oбaвезнo сo тaблетa ц витaмин-билo кaкoв.Биди упoрнa ќе се oсеќaш мн пo енерѓичнo.
Сношти се израдував и јас на времето, си излеговме со мм на пешачење и на бегање кога не фати еден дожд ненадејно ме излади за сите горештини. Еве и сабајлево врни, ама ако, повеќе вака ми одговара да е.
preska se napiv stvarno imat odvraten vkus,a me interesira dali od ampulite doaga do naglo popravanje
Кoлку штo знaм јaс пo мене и други луѓе штo ѓи пиеле-не,никaкви прoмени oд тoј стил,јaс дури и немoжев дa јaдaм сaaт двa пoсле пиењетo
Eve jas sum veke 20 nedela i do sega sum nemala nitu gadenje nitu povrakanje,a preska od koga se napiv mn mi se gadi mozno e da e od niv