Колку мг земате магнезиум во бременоста, аптекарката нешто ми помеша па да видам како земате дали е во ред (ми даде од 200) дали по две да земам?
Може да е чепот, кај мене падна поголем дел во неделата, и секое сабајле имам по малце. Знам кај некои жени после паѓање почнуваат контракции, кај мене сеуште е мирно. А и ти ми се чини си при крај
Ајде и во оваа тема да пишам ,најпрво здраво на сите,ве молам за совет преплашена сум искрено.Со првото дете немав никакви проблеми сега со втората бременост најверојатно имам скриен шеќер.Денеска влегов во 30та недела,скриен шеќер ни во прва ниту пак сега со втпрата бременост немав испитувано зашто мерките си беа скроз супер за бебе ,но денес на преглед видовме дека бебето ми е поголемо скоро две недели и одговара за 32 недела.Ми кажаа во Понеделник да испитам шеќер и да се ставам на диета.Јас сум нормална трудница не сум многу покачена на килажа но си јадев благо скоро секој ден по 1 ред чоколада и др работи. Преплашена сум за бебе дали ќе биде се океј.Докторот ми кажа да се ставам на диета без шеќер и има шансо сето ова да се стабилизира до породување,имам уште 10недели до термин.Ве молам за совет некоја што е 30та недела со шеќер да ми пише и лп ако сака.Фала ви
На 10ти Мај кога бев на преглед бебе си одговараше точно на мерките и еве сега неполн месец помина мерките други.Сега погледнав на извештајот бебе одговара на 31 недела и 6 дена . Плус имам мало количество зголемено на плодова вода. Не знам што да мислам веќе.
Kaj sestra mi se sluci istata situacija bas vo tije nedeli koga bese 30 plodot odgovarase za 32 a predhodno se si bese vo termin Po ciklus samo vo ovije nedeli taka posle vo 34 pak Se izednaci Kako predhodno nemase skrien Sekar se bese vo red... Ti pak proveri si za sekoj slucaj no ne mora da znaci I deka e skrien seker mozebi bebe I'ma nekoj skok vo razvoj pa toa da e pricinata sto e pogolemo
38+ Денес бев на контрола пак напоменаа за царски, па сега незнам дал треба да паничам или сепак да почекам уште некој ден... Само на бришење многу малку имав ... :/
Нормално е последните недели таков исцедок, се јави и кај мене и за тоа се консултирав со докторката, кажа дека матката се спрема за раѓање и од "контракции" истекува. Сѐ е нормално последни денови/недели во бременоста барем таков совет ми даде.
Женски гледам термините во јуни се намалуваат и баш се радувам Реков јас предвреме ке се исчистиме изгледа @Bebence29 честитки мајка, живи и здрави да сте со бебенцето
Ti blagodaram za odgovorot , se nadsvam deka i kaj mene ke se sredi situacijata i deka se ke bide vo red.Sekako deka ke ispitam skrien seker vo Ponedelnik pa ke znam tocno sto i kako e
Драги мами и идни мамички, Се породив и јас. Дојде мојот Иван најголемата љубов и радост ! Се породив во 36+4 со царски. Темава ми беше место каде обавезно наминував секојдневно во минативе 9 месеци. Фала на сите за споделените искуства и подршка.