За сите што прашуваа за апчиња за железо,и претходно имам пишано еве и сега....на 12.05 ми беше 8,пиев Tardyferon и за 20 дена резултатот 29.7 ,многу брз ефект,во комбинација со вит.Ц ги пиев.(Од Грција ми ги носат).
Здраво, како се справувате со отоци и грчеви на нозете? Само што ја почнав 30 недела и веднаш ми се појавија на левата нога. +7кг сум, пијам течности и внимавам на исхраната.
Никако, види сол помалу јади, кревај нозе кога ќе лежиш на малу повисоко ама не е гаранција. Се е нормално, ќе пројде чим се породиш магнезиум не заборавај исто
Zdravo trudnici. Za iskustva sakam da ve prasam. Denes polnam 23 nedeli, vleguvam vo 24... Imam cesto bolki vo stomakot, vo predelot na matkata. Ne se neizdrzlivi, no bolkata e tapa, na momenti kaj papokot, na momenti od dolniot del na stomakot pa se sirat nagore. Pijam vitamini i magnexium i ednas na den dobreston. Aktivna sum prilicno, odam na rab, site obvrski si gi obavuvam, pesacam. Ovie dva tri dena poveke odmaram poradi nelagodnosta. Inace bolkite mi se javija predhodniot vikend, posle pravenje generalka. Vakvi bolki imav i vo 17-18 nedela. Isto posle premoruvanje. Togas bev na lekar mi rekoja pojke miruvanje. Inace odam na redovni kontroli, site testovi napraveni..uredni. imam 38 godini vtora bremenost. Dali nekoj imal vakvi tegoni? Kako si si pomognal?
Исти болки имав и јас тој период, баш се уселувавме и не застанував од работа, ама бидејќи бебето расне нагло во тие недели и мускулите матката се шират се јавува болка. Понекогаш може да е и од клоцање на бебето зависи, ако е издржлива болката немај гајле нормално е, ако те боли неиздржливо премногу консултирај се со матичен.
Fala na odgovorot, navistina se zagriziv. Denes neraboten den, maz mi i sinko cel den me molat da izlezime, jas bolna padnata malku od tegoni pojke od psiha. Ti posakuvam lesni posledni denovi od bremenosta i lesen porajgaj
Денес на овој убав ден празник не изненади Софи се роди, во понеделник имаме закажано царски но сабајле во 4 ми пукна водењакот без болки се породив царски бев преплашена но помина, има крварење но го средија кога ја слушнав на се заборавив од сабајле уште ја немам видено ви посакувам на сите убаво да си поминете
Јас да се пријавам еве си дежурам, нагони наповраќање имам 24/7 и топло ми е многу ептен ме има фатено некој склет Знам дека ви е тешко и на вас со поголеми мешиња, вие што сте второ тромесечие уживајте сега Ете така ми дојде да си пишам некако ни затиши темава...