@MonaLee @Belabelinakinder живи, здрави и од Бога благословени да ви се бебињата, а вас лесно опоравување. ❤️
Lelel kjuti jas od vcera nemozam da spijam te Levo te desno nisto ne mi odgovara... Na GRB nemozam...a za sklet I topli branovi da ne zboram posebno deneska uzasno. ...pritisok 0 so 0 mislam veke dva dena sum Kako Boz da me pregazil golem zamor osekam da zatvoram oci ke zaspijam odma...ova bebus se prevrtuva a Jas samo ke si stenkam...ili e mirno pa mi e cudno ili e tolku besno mislam trans dzuska...okolu papokot kozata mi e custvitelna na dopir ...Sto da kazam veke ....
Како сте денес мешиња, да не има новости? Јас пак со повремени болки, стврднувања, ама се држам супер. Докторката нема да ми е тука скоро цела недела понеделник сум на контрола, се надевам нема да и текне на мојава да изгледува баш неделава Стварно се плашам да не ѝ текне да излегува, доверба имам само во д-р Корнелија другиве ме плашат. Да не знае некој кој д-р е замена на докторката Корнелија, или кој се погоди дежурен тој би ме пораѓал?
Zdravo mamicki denes sme 40+5 so pominat termin! Sekoj den odam na ctg nema bolki! Me pregleduvaat vaginalno ne si otvorena ic mi vikaat! Plodova voda ima bebeto zrelo prestrelkata na dolu pa mi rekoja da pocekame do utre ako nema nesto da probame so provokacii ako I od to nema nisto so carski! Malce od pojke imam strav od poragaj! No ne znam dali da pocekame uste nekoj den ili da se odlucam za utre!? Ve molam za mislenje….
ако се пораѓаш систина. кој и да се погоди мислам дека сите се супер. немаш мака . инаку со лесно нека е. 5 дена сме разлика јас сум 36+4 денес. и јас имав стврднувања овие денови менструални болки напред и во половина ме болеа дури како контракции . мислев готово почнува процесот ќе се породам, ама не . еве денеска ништо само ме боли половината.
Pa se dvoumam Zatoa sto maz mi mi vika da pocekame uste nekoj den i ne znam sto da pravam! Jas od Struga sum pa Mislam ovde vo drzavna ima mnogu dobri ginekolozi … ama sepak imam mnogu strav od poragaj posto prvo mi e I ne znam nisto okolu poragaj kako sekoja sto ne znae ma prvo! A stravot vo koski mi e vlezen
Не знам, пред две недели кога имав болки бев Систина сакаа да ме задржат утредента отидов кај д-р Корнелија ми вика абе што збореле па ти не си била за останување а најмалку за царски. Е сега тоа ми е маката тогаш да останев уште не влезена во 9ти ке ме породеа царски дека имав болки а цтг мирно беше.
И да чекаш стравот нема да помине а и време е веќе пораснато спремно бебче... Со прво можда и полесно е не знаеш што те чека,барем кај мене беше така 39+6 немав болки,не бев отворена....не реагирав на провокации и царски завршив супер поминав.....Е сега за второ се ближи термин треба царски да закажам и се повеќе мислам што и како ќе биде .Само Господ да не чува
Ista prikazna imam i jas .. eve 36+1 sum vekje so vtoroto i od ponedelnik treba da se vidam so doktorot da zakazeme termin za carskiot. Vo koja bolnica se porodi?
Некој дежурен киселини страшни имам, ама сама сум крива бевме на име и јадев од се по нешто и сега гори зедов гастрогард и седам малку дс поминат....